OPINIONS

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Οι πονοκέφαλοι του Μπλατ

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τους πονοκέφαλους του Μπλατ, που καλείται να διαχειριστεί την πρώτη μίνι-κρίση του Ολυμπιακού, με ενδεχόμενο … κατηφόρας μπροστά του.

O Ντέιβιντ Μπλατ μπήκε στο ΣΕΦ ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε και αποθεώθηκε. Έκανε νόημα στους φίλους του "ερυθρόλευκων", με τη γροθιά του, και έδειξε να το απολαμβάνει. Δυο ώρες αργότερα έβλεπε πρώτα τον Γκος (στο σουτ) και ύστερα τον Μιλουτίνοφ (στο φόλοου) να αστοχούν, με τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν την 4η ήττα τους σε 7 αγώνες της κανονικής περιόδου της EuroLeague . Έχει έρθει η ώρα για τον Αμερικανοισραηλινό προπονητή, να αντιμετωπίσει τους πονοκεφάλους του, διαχειριζόμενος την πρώτη μίνι-κρίση των «ερυθρολεύκων».

Το 3-4 όπως και να’ χει συνιστά το χειρότερο ρεκόρ του Ολυμπιακού στις 7 πρώτες αγωνιστικές της Euroleague με το νέο σύστημα διεξαγωγής (πέρσι ήταν 5-2 και πρόπερσι 4-3) και βάζει σε σκέψεις για τη συνέχεια. Ταυτόχρονα, πιέζει τους Πειραιώτες το πρόγραμμα καθώς ακολουθεί διαβολοβδομάδα, με Μπάγερν εκτός και - την αήττητη πρωταθλήτρια Ευρώπης - Ρεάλ εντός, ενώ την Κυριακή υπάρχει και το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, ενώ ήδη οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε μια ήττα από τους «πράσινους» σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συν τοις άλλοις, ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει να λύσει και τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του.

Σα να μην έφταναν όσα είχε … πρόσθεσε (με απόφασή του) κι ένα από μόνος του, καθώς στο ματς με τη Φενέρ άφησε τον Βασίλη Σπανούλη εκτός γηπέδου. Πήρε μάλιστα και την ευθύνη . Φαινομενικά, μια απόφαση του προπονητή δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται «πρόβλημα» για τη συνέχεια. Μιλάμε όμως για τον αρχηγό της ομάδας, συνηθισμένο να βρίσκεται στο παρκέ σε τέτοιες στιγμές (εκτός από εκείνο το ματς των πλέι-οφ του 2013, όταν τον απέσυρε κόντρα στην Εφές ο Μπαρτζώκας) και να παίρνει την τελευταία προσπάθεια (ή εν πάση περιπτώσει να συμμετέχει σε αυτήν).

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η διαχείριση του Σπανούλη είναι ένα θέμα. Ο Ολυμπιακός άλλωστε, δεν έχει … τόσες και πολλές επιλογές στην περιφέρεια για να μη δίνει σημασία. Κι εδώ ερχόμαστε στο «ψητό».

Ο Μπλατ καλείται να δικαιώσει τις επιλογές του, αγώνα με τον αγώνα. Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, αλλά ορισμένα πράγματα μοιάζουν ξεκάθαρα. Ότι υπάρχει αριθμητική έλλειψη στο ρόστερ το λέγαμε από το καλοκαίρι. Η απουσία του Αγραβάνη που επιμηκύνθηκε και ένα πρόβλημα στην περιφέρεια (Στρέλνιεκς) έκαναν ακόμη πιο αισθητό το πρόβλημα. Είτε ένας κοντός, είτε ένας ψηλός, θα έπρεπε ήδη να έχει αποκτηθεί για να μη συμφωνούν όλοι ότι «κάτι λείπει».

Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ 36 ΛΕΠΤΑ…

Ο ίδιος ο προπονητής, άλλωστε, δείχνει ότι έχει αναθεωρήσει την άποψή του για το πώς πρέπει να χρησιμοποιείται, ας πούμε, ο Ζακ Λεντέι. Ο Αμερικανός δεν μπορεί να παίξει στο «5», χρησιμοποιήθηκε στο «4» (μαζί με τον Πρίντεζη) κάτι όμως που τρώει τον χρόνο του Βεζένκοφ. Με τη Φενέρ, όμως, έπαιξε … μόνο Πρίντεζης που τα έκανε όλα, ωστόσο αν είναι να παίζει 36 λεπτά σε κάθε αγώνα, στο τέλος θα «σκάσει» .

Προφανώς ο Ολυμπιακός δεν προλαβαίνει να πάρει παίκτη ή παίκτες τώρα, ενδεχομένως θα περιμένει τη διακοπή του πρώτου γύρου και την εβδομάδα των αλλαγών. Χρειάζεται, ωστόσο, επειγόντως μια μεγάλη νίκη για να σταματήσει την κατηφόρα, που επειδή οι αγώνες είναι συνεχόμενοι αν δεν μπει ένα τέρμα, μπορεί να προκαλέσει πολλές και ενδεχομένως ανεπανόρθωτες ζημιές.

ΥΓ: Καθοριστικό το σφύριγμα του φάουλ που έδωσαν στον Γκος, στο τρίποντο του Σλούκα (1:37 πριν το τέλος). Ο Περούγκα χαρίζει στον Έλληνα διεθνή τρεις βολές (για να ξαναμπεί η Φενέρ μπροστά με ένα πόντο) ενώ στο ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Γκος δεν ακουμπάει καν τον αντίπαλό του.

ΥΓ 2: Ο Σλούκας χειροκροτήθηκε στην αρχή , αποδοκιμάστηκε στο τέλος . Ε κι ο ίδιος πάνω στην ένταση της στιγμής δεν σκέφτηκε ότι ήταν λίγο … έξαλλος ο πανηγυρισμός του. Στο τέλος το παραδέχθηκε κι ο ίδιος .

ΥΓ3: Ο Ομπράντοβιτς έπαιξε ουσιαστικά με οκτώ παίκτες. Ο Γκριν δεν μπήκε καν στο παρκέ. Ο Ντίξον αγωνίστηκε μόλις ένα δεκάλεπτο, στον Γκιουλέρ έτσι κι αλλιώς δεν έχει εμπιστοσύνη. Ο Γκούντουριτς έπαιξε μόλις 2:11. Σίγουρα θέλει λύσεις στην περιφέρεια (δεν μπορεί ο Σλούκας να τραβάει όλο το κουπί) και θα πρέπει να … βάλει τον Λοβερν σε καλούπια ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έχει δουλειά κι αυτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ