OPINIONS

Μπιγκ Μπεν-Χάινς

Μπιγκ Μπεν-Χάινς

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το σύμβολο του Ολυμπιακού, Κάιλ Χάινς, που έκανε τα... πάντα στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και ο οποίος έχει μπει για τα καλά στις καρδιές όλων στον Πειραιά.

Το σύμβολο του Λονδίνου είναι σίγουρα ο Big Ben. Το ιστορικό ρολόι, που έχει ... πάρει το κανονικό όνομα του πύργου της Ελίζαμπεθ, δεν σταματάει να χτυπάει ποτέ. Και την Κυριακή το βράδυ μπορεί να σημάνει και την ανάδειξη του νέου πρωταθλητή Ευρώπης στο μπάσκετ.

Σύμβολο του Ολυμπιακού είναι σίγουρα ο Big Hines! Και επειδή το σλόγκαν του φετινού ΝΒΑ είναι το big, στην ερώτηση που κάνουν στα σποτάκια του αμερικάνικου πρωταθλήματος, οι επαγγελματίες Αμερικανοί “you know what is big”, η απάντηση είναι δεδομένη: “Hines … is big”.

Αυτός ο Αμερικανός που πριν από λίγα χρόνια έπαιζε στην legadue της Ιταλίας, υπό την καθοδήγηση του Αντρέα Τρινκέρι, έχει μπει για τα καλά στις καρδιές όλων στον Πειραιά.

Όχι άδικα, καθώς τα 198 εκατοστά του γίνονται ...215 όταν σηκώνεται από το παρκέ! Ο Χάινς βρισκόταν παντού στον ημιτελικό. Μάρκαρε τον Κρίστιτς και τον Καούν, έπαιρνε ριμπάουντ, έκανε μπλοκ, κλεψίματα, σκόραρε, έπαιρνε ριμπάουντ.

Ο Κρις Σέρινταν, άλλοτε αρθρογράφος του ESPN, στο προσωπικό του μπλογκ, ο Χάινς “ήταν ένα ζώον και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Τελείωσε τον αγώνα με 13π και 10 ριμπ χωρίς να κάνει ούτε ένα λάθος”.

Κάποιος άλλος στο twitter του έγραψε ότι ο Χάινς θα μπορούσε να πετάξει μέχρι το φεγγάρι αν έπρεπε να φυλάξει εκεί τον Κρίστιτς.

Και ο Αλί Τραορέ, που μάλλον είναι φανατικός θαυμαστής του σχολίασε: “Είναι πολύ μεγάλος. Έχει μεγάλη καρδιά, είναι μεγάλος μαχητής”. Το ... big που λέγαμε. Ο Κάιλ Χάινς εκφράζει τον Ολυμπιακό με τον πιο ιδανικό τρόπο.

Παλεύει, τα δίνει όλα, δεν αφήνει καμιά μπάλα να πάει χαμένη, σηκώνεται στον Θεό για να κόψει πολύ ψηλότερους παίκτες, κάνει βουτιές σαν τερματοφύλακας για να πιάσει τη μπάλα.

Όταν πριν από τρία χρόνια οι ολυμπιακοί τον είχαν δει να τους κάνει ... μεγάλο χουνέρι, μέσα στο γήπεδο της Μπάμπεργκ, τον φαντάστηκαν αμέσως με τη φανέλα της ομάδας.

Δεν λάθεψαν που τον προτίμησαν. Γιατί ο Χάινς είναι ένας παίκτης που δεν πρόκειται ποτέ να μην ιδρώσει ως το τέλος τη φανέλα του. Ωραίος τύπος, δεν χαλάει χατίρι σε κανέναν, φωτογραφίζεται με τους πάντες, μαρκάρει τους πάντες και ...κερδίζει τους πάντες!

ΥΓ: Ο Μπαρτζώκας έχει ακούσει τα χίλια μύρια, φέτος. Δεν θα αναφέρω πάλι τα διάφορα κοσμητικά και εξυπνάδες που του έχουν κολλήσει. Όσοι τον παρακολουθούν, εδώ στο Λονδίνο και τον ακούνε να μιλάει και πώς σκέφτεται, καταλαβαίνουν ότι είναι πολύ πιο σωστό να ... μασάς από το να κάνουν τον έξυπνο. Την Κυριακή θα γίνει ο τρίτος Έλληνας προπονητής που θα κοουτσάρει σε τελικό Ευρωλίγκας. Κι αν τον κατακτήσει θα είναι (και) ο πρώτος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ