OPINIONS

Καπίνο και λάθη

Καπίνο και λάθη

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τον Καπίνο που δεν στέριωσε σε κανέναν από τους "αιωνίους" και το λάθος του καλοκαιριού στον Ολυμπιακό, με την αποχώρηση του Γιαννιώτη.

Ο Στέφανος Καπίνο είναι μόλις 23 ετών. Τα έκλεισε τον περασμένο Μάρτιο. Το να αποπέμπει ο Ολυμπιακός ένα τερματοφύλακα, που έχει όλο το μέλλον μπροστά του, μοιάζει με σχήμα οξύμωρο. Αν μάλιστα ο λόγος είναι ότι δέχθηκε τρία γκολ από την ΑΕΚ (μετά το 0-2 του Ολυμπιακού) μιλάμε για παραλογισμό. Είναι έτσι, όμως;

Δύσκολο να πιστέψουμε ότι ένας ποδοσφαιριστής αποχωρεί επειδή δεν έκανε καλά τη δουλειά του σε ένα παιχνίδι. Όπως λέγεται, ωστόσο, οι λόγοι δεν είναι τα ... τρία γκολ από την ΑΕΚ. Έχουν να κάνουν με μια γενικότερη συμπεριφορά της οποίας έλαβε γνώση ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που δεν σήκωνε κουβέντα για το μέλλον του παίκτη. Μετά βίας, άλλωστε, όταν είχε ανακοινωθεί ότι ο διεθνής τερματοφύλακας θα προπονείται με την Κ-20, δέχθηκε την επιστροφή του στη μεγάλη ομάδα.

Το θέμα της συμπεριφοράς είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν μια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό. Τα αποδυτήρια της πρέπει μεν να έχουν ένταση, όχι όμως για ... προσωπικούς λόγους. Η έκρηξη πρέπει να αφορά την ομάδα και όχι τα άτομα ξεχωριστά. Ειδάλλως δεν γίνεται δουλειά.

Στο Ρέντη, λέγεται ότι ακούστηκαν πάρα πολλά εκ μέρους της διοίκησης. Και τα περισσότερα είχαν να κάνουν με το πώς συμπεριφέρονται οι ποδοσφαιριστές, σε μια εποχή που θεωρητικά ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ενωμένος όσο ποτέ, για να διεκδικήσει το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Αν, λοιπόν, για τον Μίλιτς το θέμα ήταν η ... ανυπαρξία σε συνολικό επίπεδο, για τον Καρσελά η αδιαφορία του να παίξει (και το δεδομένο ότι αν έμενε ο Ολυμπιακός έπρεπε να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό στην Γρανάδα, για Ζντιέλαρ και Καπίνο τέθηκε προφανώς θέμα συμπεριφοράς.

Η καριέρα του Καπίνο δεν τελειώνει, βέβαια, στον Ολυμπιακό. Στα 23 του χρόνια, λογικά θα βρει ομάδα να συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο και λόγω θέσης, μην εκπλαγεί κανείς αν σε δυο-τρία χρόνια είναι πολύ καλύτερος απ' αυτό που είδαμε στα γήπεδά μας. Τι είδαμε, στα αλήθεια;

Ένα γκολκίπερ με σωματικά προσόντα και θάρρος. Ειδικά σε φάσεις τετ-α-τετ ήταν εξαιρετικός, μπορούσε και έσωσε σχεδόν σίγουρα γκολ, προτάσσοντας το κορμί και τα χέρια του. Δεχόταν, ωστόσο, και "εύκολα" γκολ έχοντας ένα μειονέκτημα στην έξοδο, που έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το μπόι του. Προφανώς και δεν ήταν θέμα ... Καπίνο, το ότι ο Ολυμπιακός δέχεται εύκολα το γκολ. Ούτε ο Προτό, που πήρε θέση βασικού, απέφυγε την ...ημερήσια διάταξη σε κάθε ματς των "ερυθρολεύκων" που λέει ότι ο αντίπαλος θα βρει τρόπο να σκοράρει.

ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ 24!

Θέλει δουλειά ο Καπίνο, όπως όλοι οι τερματοφύλακες που είναι 23 ετών. Αν και το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, οι γκολκίπερ εξακολουθούν να ωριμάζουν αργότερα. Το αξιοπερίεργο στην καριέρα του, ωστόσο, είναι ότι πριν κλείσει τα 23 πρόλαβε να παίξει βασικός σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, κάτι που για οποιονδήποτε άλλο πορτιέρο αποτελεί ... άπιαστο όνειρο.

Δεν ξέρουμε αν κάνει λάθος ή όχι ο Ολυμπιακός που διώχνει τον Καπίνο. Επαναλαμβάνουμε ότι οι λόγοι είναι περισσότερο εξωαγωνιστικοί. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ήταν μεγάλο σφάλμα να αποχωρήσει από τους πρωταθλητές ο Γιαννιώτης. Οι περισσότεροι στο Ρέντη μιλούσαν και μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Για ένα αυθεντικό ταλέντο, για ένα τερματοφύλακα προοπτικής κλπ, κλπ.

Ο Χάσι, αν και ήθελε ... τερματοφύλακα ("για να νιώθει την πίεση ο Καπίνο" όπως γραφόταν στα ρεπορτάζ) είπε το ναι στο να φύγει ο Γιαννιώτης και να αποκτηθεί ο Προτό! Ο Ολυμπιακός δηλαδή, άφησε να πάει στον Ατρόμητο ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος και να πληρώσει χρήματα για να πάρει τον Βέλγο, που μπορεί να είναι εξαιρετικός, αλλά δεν παύει να βαδίζει στο 35ο έτος της ηλικίας του.

Ίσως να επανορθώσει παίρνοντας τον Γιαννιώτη πίσω στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Η αστοχία όμως του καλοκαιριού (που δεν ήταν και η μόνη) παραμένει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ