OPINIONS

Γατάκια οι τζιχαντιστές...

Γατάκια οι τζιχαντιστές...
INTIME SPORTS

Δεν χρειαζόμαστε τρομοκράτες. Τα κάνουμε και μόνοι μας ... λίμπα. Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για την πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία του θλιβερού ελληνικού ποδοσφαίρου

Σε όλη την Ευρώπη, σε όλα τα μεγάλα ματς όπου μαζεύεται πλήθος κόσμου, τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδαίτερα αυξημένα. Ο φόβος των τρομοκρατών είχε παγώσει το αίμα και κινητοποιήσει όλες τις αστυνομίες και τους στρατούς των μεγαλύτερων χωρών. Μόνο στη δική μας, την Ελλαδάρα, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ο θρίαμβος του καφρισμού ήρθε κι έδεσε και με απόφαση του διαιτητή Παππά, το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, δεν άρχισε ποτέ.

Εμείς δεν χρειαζόμαστε τους τζιχαντιστές και τους καμικάζι αυτοκτονίας. Μας φτάνουν τα δικά μας ... καλόπαιδα, που διακόπτουν με το έτσι θέλω ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα έγινε κανονικά στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Όπως και το Σίτι-Λίβερπουλ στο Μάντσεστερ.

Για άλλη μια φορά η χώρα διεκδικεί όσκαρ ηλιθιότητας, βλακείας, βάλτε ό,τι θέλετε. Μέσα θα πέσετε!

Οι φωτοβολίδες που έπεσαν με τα γνωστά "πιστόλια" σημάδεψαν τους παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν τους έκαψαν ζωντανούς, αλλά τους πέτυχαν. Και να μη τους πετύχαιναν, πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήγαμε.

Τα "πυρομαχικά" ήταν πολλά στην εξέδρα των φανατικών. Το στοίχημα ότι θα έπεφτε ένα καπνογόνο, μια φωτοβολίδα, δεν γινόταν αποδεκτό! Έμοιαζε σχεδόν σίγουρη η πιθανότητα ότι το ματς κάποια στιγμή θα τιναζόταν στον αέρα...

Θυμίζω ότι για τα όσα έγιναν στο περσινό ματς, αυστηροποιήθηκε ο νόμος και όλοι γνωρίζουν ότι στην πρώτη φωτοβολίδα που βρίσκει διαγωνιζόμενο, το ματς είτε διακόπτεται, είτε δεν αρχίζει καθόλου.

Και βαλκανιάδα βίας

Οι νοσηροί εγκέφαλοι των "σκληροπυρηνικών" οπαδών δεν έχουν πρόβλημα. Σιγά μη διαβάζουν τους κανονισμούς. Σιγά μην ασχολούνται κιόλας. Μετά συγχωρήσεως αλλά "στα τέτοια τους". Αν είναι να σημαδέψουν τα κεφάλια των αντιπάλων, θα το κάνουν. Θα περάσουν όσα πυρομαχικά θέλουν, όσα "πιστόλια" μπορούν. Εδώ τις προάλλες είχαν συμμαχήσει οι μεν με τους Κροάτες΄οι δε με τους Σέρβους "συναδέλφους" τους, σε μια βαλκανιάδα βίας και σαχλαμάρας.

Προφανώς όσοι συνδυαλέγονται μαζί τους, καταλαβαίνουν ότι οι συγκεκριμένοι δεν έχουν "ιερό και όσιο" δεν λειτουργούν υπό έλεγχο, αλλά αντίθετα είναι αυτοί που θέλουν να τα ελέγχουν όλα. Όταν δεν περνάει το δικό τους, απλά τα κάνουν λίμπα. Ούτε τους νοιάζει αν θα τραυματίσουν τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Πότε ήταν που στο ίδιο γήπεδο, ένα καπνογόνο λίγο έλειψε να σκάσει στα χέρια του Πράνιτς

Είναι πολύ αργά, για τους ιθύνοντες, να συνειδητοποιούν ότι εκτρέφουν το "αυγό του φιδιού".

Το χειρότερο είναι ότι ακόμη και ο ίδιος ο ... Δράκων, να άναστηθεί κάποια στιγμή και να γράψει κάποια στιγμή τον αθλητικό νόμο, οι κάφροι μυαλό δεν πρόκειται να βάλουν. Δεν τους ενδιαφέρει. Καρφί δεν τους καίγεται. Και δεν πρόκειται να βρεθεί, εν τέλει, η άκρη. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν δεχθεί κανείς το κλισέ "κάποια στιγμή, πρέπει να γίνει η αρχή", σωτηρία δεν υπάρχει.

Φταίει ο Χατζηπετρής

Είτε είναι αυστηροί οι νόμοι, είτε όχι, το ίδιο και το αυτό είναι για τον κάφρο. Δεν δίνει μία αν η ομάδα του τιμωρηθεί, αν το γήπεδο κλείσει, ή είναι γεμάτο. Άλλωστε, αμέσως μετά τη ματαίωση του ματς από τον διαιτητή, άρχισε η αρρωστημένη διελκυστίνδα μετάθεσης των ευθυνών στον ρέφερι και τον παρατηρητή. Και στην αστυνομια. Μπορεί να φταίει και ο Χατζηπετρής, βρε. Τον ξεχάσατε...

Κάφροι άλλωστε δεν υπάρχουν μόνο στις εξέδρες, κυκλοφορούν με άνεση στα δημοσιογραφικά γραφεία. Τελευταία το να είσαι φανατικότερος των φανατικών, αλλά να βγαίνεις στην τηλεόραση (ή στο ραδιόφωνο, ή γράφεις σε κάνα σάιτ) αποτελεί απευθείας υποψηφιότητα για την απονομή του πούλιτζερ!

Μου άρεσε, πάντως, που στον Παναθηναϊκό ήθελαν και ξένο διαιτητή. Τρομάρα μας! Όχι μόνο δεν θα ξεκινούσε το ματς, αλλά δεν θα χρειαζόταν καμιά ώρα για να το αποφασίσει. Σε πέντε λεπτά, θα ήταν δεδομένη η απόφασή του.

Ο Σταύρος Κοντονής καταλαβαίνει ότι οι διάφορες κάρτες φιλάθλων, ΑΜΚΑ, ΠΑΜΚΑ, ΣΑΜΚΑ, δε λύνουν το πρόβλημα. Η γραφειοκρατία δεν έλυσε ποτέ προβλήματα. Αντιθέτως μοιάζουμε με τους ... βρωμιάρηδες, που όταν θέλουν να καθαρίσουν το σπίτι, βάζουν τα αποτσίγαρα κάτω από το χαλί.

Η Νova έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι. Αντί να ντρέπεται να δείχνει τα επεισόδια, αντί να λένε ευχολόγια και να το ρίχνουν στην αμπελοφιλοσοφία, αντί να φοβούνται να πουν τη γνώμη τους αν είναι πέναλτι, ή φάουλ, πρέπει να πατήσει πόδι. Δεν δίνει ένα σκασμό εκατομμύρια, για να στέκεται προσοχή μπροστά στους διάφορους "επενδυτές". Το κανάλι που ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν έχει λόγο! Απλά δίνει 37.5 εκατομμύρια ετησίως, χωρίς να μπορεί να δείξει το κορυφαίο ντέρμπι της χρονιάς. Συγχαρητήρια!

ΥΓ: Προς αποφυγή χαρακτηρισμών και παρεξηγήσεων διαχωρισμός μεταξύ "πράσινων" και "κόκκινων" χουλιγκαναραίων δε γίνεται. Ισχύουν στο ακέραιο, όσα διαβάσατε παραπάνω...

ΥΓ1: Κι ενώ εδώ θριάμβευε η βλακεία στο Μπερναμπέου, παρά την τεσσάρα της Μπάρτσα επί της Ρεάλ, η κάμερα "έπιασε" δυο οπαδούς της Ρεάλ να χειροκροτούν τον Ινιέστα, που αποχώρησε μέσα σε ...αποθέωση. Τι να μας πουν ρε οι Ισπανοί; Ρίξτε του ένα βαρελότο στην καράφλα και ξαπλώστε τον κάτω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ