OPINIONS

Χιλάλ... Φαν Μπάστεν

Χιλάλ... Φαν Μπάστεν

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τις γκολάρες του Σουντανί, αποθεώνει τον τρομερό ΟΦΗ και προειδοποιεί για τον ασταμάτητο Λεβαντόφσκι

Το ρετιρέ παραμένει κόκκινο, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να απολαμβάνει την μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας και παρά την πληγή που του άνοιξε ο τραυματισμός του Βαλμπουενά, κατάφερε να ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο και έναν σπουδαίο αντίπαλο. Θα γράψω κάτι εδώ στον πρόλογο, έτσι για να προκαλέσω τον ίδιο μου τον εαυτό.

Το γουστάρω πολύ αυτό όταν το κάνω. Έχω δει καλά όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Λοιπόν, καλύτερη ομάδα από τον ΟΦΗ, ούτε πέρασε ούτε θα περάσει από το Καραϊσκάκη. Δε πιστεύω πως οι λεγόμενοι μεγάλοι θα παίξουν τόσο σωστά, μεθοδικά, αλανιάρικα, όπως η ομάδα της Κρήτης.

Χίλια μπράβο σε Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά και στον Ηλία Πουρσανίδη για αυτό που έχουν φτιάξει. Δε βαριέμαι να την βλέπω αυτή την ομάδα. Σχεδόν κάθε μέρα το λέω στον Sport24 Radio 103,3! Η γκολάρα ισοφάρισης άλλωστε του Αντίλ Ναμπί, δεν έκανε εντύπωση σε κανέναν απ’ όσους παρακολουθούν τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί φέτος έχουν ένα σύνολο που δε «μασάει». Το στοίχημα- Σίμος από την πλευρά Σαμαρά, είναι κερδισμένο όπου και να κάτσει στο τέλος της σεζόν η… ασπρόμαυρη μπίλια. Όπου και να παίζει ο ΟΦΗ, ξέρει τι θα κάνει. Δε κωλώνουν να ανέβουν ψηλά. Δε διστάζουν να πιέσουν και πάνω απ’ όλα όπως είδε και ο κόσμος του Ολυμπιακού, αλλάζουν μπάλα ακόμη και μέσα στην μεγάλη τους περιοχή ακόμη και αν δέχονται ασφυκτική πίεση.

Με δυο λόγια, ο ΟΦΗ παίζει ποδόσφαιρο και μπορεί να το κάνει, ακόμη και αν βρεθεί να χάνει. Άλλωστε στις νίκες του εντός με Αστέρα και Πανιώνιο, πρώτα έχανε και μετά κέρδισε. Τι σχέση ο Ολυμπιακός με αυτούς θα αναρωτηθείτε σωστά. Καμία. Όμως δε το γράφω για τους αντιπάλους. Το γράφω για αυτά καθ’ αυτά τα ασπρόμαυρα αποδυτήρια. Δε τον εγκωμιάζω τον ΟΦΗ απλά για να τα γράψω και να τα διαβάσετε. Είναι μια ομάδα που πραγματικά χαίρεσαι να βλέπεις και δεν έχει σχέση με ουκ ολίγα κουραστικά σύνολα, που παιδεύουν τα ματάκια μας.

Από την άλλη, μόνο η Λαμία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, δεν έφαγε γκολ στο πρώτο 13λεπτο!!! Όπως καταλαβαίνετε δηλαδή και ο ΟΦΗ έπεσε θύμα της ορμής και της κλασικής φόρας που έχουν οι «ερυθρόλευκοι». Απλά δε λιποθύμησε στη συνέχεια. Εδώ θα μου πείτε, δεν έχουν γλιτώσει ομαδάρες και ομαδάρες στην Ευρώπη, πως να το αποφύγουν οι Έλληνες αντίπαλοι του Ολυμπιακού;

Επίσης, το ξεχωριστό στην ιστορία αυτού του Σαββατόβραδου, είναι και το ότι οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ με μια σεντερφορίσια κεφαλιά, ενός παίκτη που παίζει υποστηρικτικά στο φορ της ομάδας του και φοράει στην πλάτη το "2"!!! Φοβερό; Ο Σουντανί, από το πρώτο ματς που έβαλε τα ερυθρόλευκα, έδειξε ότι και καλός ποδοσφαιριστής είναι και μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ο ΟΦΗ αντέδρασε εντελώς λανθασμένα στο μαρκάρισμα του Ποντένσε, όταν ο Πορτογάλος είχε μπάλα, βρήκε ολόκληρο… κήπο μπροστά του και έβγαλε μια σέντρα όλο μέλι. Ο Σουντανί "βίδωσε" τον Νάστο και με σκαστή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα για να ακολουθήσουν αυτά που σας έγραψα. Ο Μαρτίνς είχε ξανά να διαχειριστεί πίεση και ένα ημίχρονο μείον πλέον. Και επιπλέον, αντίπαλο που δεν κωλώνει.

O Σουντανί όμως ήταν και πάλι εκεί να σώσει την παρτίδα για τους γηπεδούχους με άλλη μια γκολάρα. Δεν υπήρξε φίλαθλος του Ολυμπιακού που να μη σκέφτηκε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας, αλλά εδώ που τα λέμε αυτό συμβαίνει με όλες τις ομάδες, αφού αλλιώς είναι οι παίκτες όταν ξεκινάνε οι διοργανώσεις και αλλιώς εξελίσσονται. Ο ΟΦΗ συνέχισε να παίζει τη μπάλα του, το VAR ακύρωσε ένα εξαιρετικό γκολ του Ολυμπιακού, όσο το ματς ήταν 2-1 όλα ήταν ανοιχτά, αλλά στο τέλος τίποτα δεν διαφοροποιήθηκε. Πήγε με 4-4-2 στο μεγαλύτερο διάστημα ο Μαρτίνς και τον Σουντανί να ντύνεται… Φαν Μπάστεν. Χρειάστηκαν έξτρα τρεξίματα οι Πειραιώτες στην άμυνά τους και ήταν πολύ καλός ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, με έγκαιρες και σημαντικές παρεμβάσεις, πριν απειληθεί ουσιαστικά ο Σα. Ντεμπούταρε και ο Γκασπάρ, βγήκαν και ορισμένα επιπλέον συμπεράσματα στον Ολυμπιακό, για την ανάπτυξή του χωρίς καθαρό δεκάρι.

Θεωρώ πάντως, ότι το σχήμα με Καμαρά και ουσιαστικά 4-3-3 μάλλον θα το σκεφτεί ο Μαρτίνς για την Μπάγερν, αλλά το βράδυ της Τρίτης εδώ που τα λέμε, ο Ολυμπιακός πέρα από σχήματα και θεϊκή μπάλα, θα χρειαστεί και τύχη. Οι Βαυαροί δεν κέρδισαν την Άουγκσπουργκ , αλλά ο Λεβαντόφσκι είναι σε δαιμονισμένη κατάσταση. Θα τα πούμε ξανά, μετά από την σπουδαία αυτή αναμέτρηση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ