OPINIONS

Το φάντασμα του ΣΕΦ

Το φάντασμα του ΣΕΦ

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για όλα αυτά που θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός στο δεύτερο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ώστε να δώσει αξία στο διπλό του ΟΑΚΑ.

Φυσικά και έχει μπροστά του μια καλή ευκαιρία ο Ολυμπιακός. Μέχρι εκεί. Πέτυχε το 0- 1 . Το πρωτάθλημα δε το πήρε ακόμη. Και άπαντες ξέρουν, ότι ο δεύτερος τελικός είναι πολύ σημαντικός, όχι μόνο για να διπλασιάσουν τα ροζ φύλλα, αλλά για να αισθανθούν και οι ίδιοι σίγουροι με τους εαυτούς τους. Εξάλλου, χρόνια τώρα ο μεγαλύτερος αντίπαλος αυτής της ομάδας, ήταν ο …καθρέφτης και μετά όσοι έπαιζαν απέναντί της.

Η αλήθεια είναι, ότι δεν έχω να σας γράψω και πάρα πολλά λίγες ώρες πριν το ματς. Και δεν χρειάζεται. Στην τελική, ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του, εσείς καταλαβαίνετε ό,τι γουστάρετε (καλά κάνετε) και υπάρχουν και κάτι τύποι που εμφανίζονται στα social media και γράφουν την ηλιθιότητά τους.

Οπότε για να μείνετε απλά μέσα στην ουσία της δεύτερης αναμέτρησης, να θυμάστε τα εξής που έχουν να κάνουν με τον Ολυμπιακό: Το πρώτο που επιβάλλεται να κάνει η ομάδα, είναι να ακολουθήσει την τακτική του… παλαβού στη σχέση της με τους διαιτητές. Αφού έτσι κι αλλιώς αυτό που τους έχει πει η ΚΕΔ να δώσουν, θα το δώσουν. Τους είδατε πως αντιδρούσαν στο ΟΑΚΑ; Σήκωναν το χέρι, έσκαγαν ένα χαμόγελο, κούναγαν το κεφάλι με ύφος "εντάξει, εντάξει την σφύριξες πάλι την παπαριά σου" και συνέχιζαν να παίζουν. Δε θα πρέπει αυτή τη φορά να παρασυρθούν, από το ότι θα ουρλιάζει και θα διαμαρτύρεται ο κόσμος. Δεν υπάρχει λόγος.

Το φάντασμα του ΣΕΦ

Το δεύτερο, να συνεχίσουν να πιέζουν σωστά, ο Σφαιρόπουλος να κρατήσει τις αλλαγές στην άμυνα, αλλά να ετοιμαστεί και για την πιθανότητα να μπουν τα σουτ του Παναθηναϊκού. Μπάλα είναι και γυρίζει. Και στην τελική οι "πράσινοι" δεν έχουν τίποτα άσχετους για παίκτες. Ο Ολυμπιακός επέδειξε συγκλονιστικό αμυντικό τρανζίσιον. Αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο που έθεσε τις βάσεις για το διπλό στο ΟΑΚΑ. Όλοι "έπεφταν στην φωτιά" ότι θα έβλεπαν έναν Παναθηναϊκό- τούρμπο και έναν Ολυμπιακό "πεθαμένο".

Τελικά οι Πειραιώτες, μια χαρά αντοχές είχαν και ενέργεια και κέφι να αντεπεξέλθουν. Θα χρειαστούν ξανά πατέντες από τον Σφαιρόπουλο, είτε γιατί θα χάσει ξαφνικά παίκτες (φάουλ), είτε γιατί μπορεί κάποιος να μην βρεθεί στην κατάσταση που θα τον περιμένει ο προπονητής! Δεν είναι βέβαιο ότι ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης θα "ανεβάσουν υψηλές στροφές" επειδή δε το έκαναν στο ΟΑΚΑ. Ακόμη όμως και να συμβεί αυτό, δε γίνεται οι άλλοι να …καθίσουν.

Για να φτάσει ο Ολυμπιακός στην δεύτερη νίκη, θέλει ακόμη πιο ομαδική δουλειά και περισσότερη συγκέντρωση. Γιατί πάντα εκτός έδρας η ομάδα αυτή έχει μάθει να αντιδρά σωστά. Ο ένας έρχεται πιο κοντά στον άλλο. Τώρα μπροστά στον κόσμο τους, δεν είναι δύσκολο να… ξεφύγουν , ειδικά οι ξένοι να αποτρελαθούν. Και αν συμβεί αυτό, ίσως το "πληρώσουν". Ταυτόχρονα θέλει ηρεμία στα σουτ. Τα ποσοστά έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός να τα διατηρήσει σε καλό επίπεδο, για να μην ψάχνει φάσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά.

Μπορεί και να σας φανεί κάπως , αλλά φέτος στο ΟΑΚΑ μια χαρά παίζει η ομάδα. Στο ΣΕΦ δεν έχει κερδίσει. Και για να πάρει αξία το διπλό της περασμένης Κυριακής, πρέπει να πετύχουν τον άσο. Έτσι πάνε αυτές οι σειρές. Τα λέμε μετά το τέλος του ματς…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ