OPINIONS

Τέλος οι βόλτες

Τέλος οι βόλτες

Ο Ολυμπιακός έκανε για πλάκα τη δουλειά του στην Κρήτη και ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τις τρεις σερί… κιτρινόμαυρες υποχρεώσεις των Πειραιωτών και για το οργανόγραμμα του ΟΦΗ που παίρνει σώβρακα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήταν η τελευταία εκτός έδρας υποχρέωση του Ολυμπιακού. για αυτή την περίεργη αγωνιστική περίοδο. Οι πρωταθλητές πέρασαν εύκολα από το Ηράκλειο. Πήγαν αυθημερόν, έκαναν την δουλίτσα τους , έπαιξαν και καλή μπαλίτσα, κέρδισαν και πλέον έχουν άλλα τρία παιχνίδια με κιτρινόμαυρες ομάδες. Το πρώτο τυπική διαδικασία με την ΑΕΚ για το φινάλε των πλέι- οφ.

Απονομή κλπ κλπ. Το δεύτερο, καθόλου τυπική διαδικασία, πάλι η ΑΕΚ μα αυτή τη φορά είναι τελικός κυπέλλου. Με δυο λόγια, την Κυριακή η απονομή θα γίνει ασχέτως αποτελέσματος. Στις 25 του μήνα για να σηκώσουν κούπα οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να κερδίσουν. Το αν τελειώσει η σεζόν ή όχι, θα κριθεί από το τρίτο με κιτρινόμαυρη ομάδα παιχνίδι. Με τους Γούλβς στις 6 Αυγούστου. Και μέχρι τότε, ο Μαρτίνς και πρέπει και θέλει να διατηρηθούν άπαντες σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση. Ο Πορτογάλος μετά την κυριακάτικη ήττα από τον ΠΑΟΚ και κόντρα σε όσους -για κάποιο δικό τους λόγο- τα βλέπουν όλα υπέροχα, μίλησε για τέσσερα παιχνίδια συνεχόμενα, όπου η ομάδα βρέθηκε μακριά από τον καλό της εαυτό. Πόσα μπράβο να του πω; Πάρα πολλά.

Την ώρα που τον… ξεσκόνιζαν (κάτι που δεν έχει ανάγκη), αυτός χτύπαγε τα καμπανάκια. Πήγε το Ηράκλειο, έκανε ροτέισον. Πήρε δυο γρήγορα γκολ από Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς. Πήρε και ένα τρίτο (σούπερ εκτέλεση) από τον Κώστα και γενικά, είδε τους παίκτες του να ‘χουν και όρεξη και προσανατολισμό. Απουσίες είχε και ο ΟΦΗ, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Ο καθένας παίζει για την πάρτη του και για την δική του δουλειά. Εξάλλου και οι γηπεδούχοι ένα γκολάκι το άξιζαν και το έβαλαν σχεδόν με τη λήξη. Ο Μαρτίνς έδωσε ξανά ευκαιρία σε νεαρούς να ντεμπουτάρουν, το σημαντικό είναι ότι ξεκούρασε ποδοσφαιριστές και θα έχει χρόνο να οργανώσει την κατάσταση αρχικά για τις δυο συνεχόμενες συγκρούσεις με την Ένωση. Ο ΟΦΗ δε μπορούσε να του δημιουργήσει πολλά προβλήματα του Ολυμπιακού, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όσο και να ήθελε δε μπορούσε. Α, να γράψω και κάτι άλλο γιατί πολύ ανάλυση σε αυτό το ματς δε μπορεί να γίνει.

Όμως πρέπει να το επισημάνω: Πολλοί από τους βασικούς του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ αμόλησαν χαρταετό. Αυτό δεν έγινε στην Κρήτη. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν είχαν διάθεση και έβγαλαν κάμποση όρεξη. Για φινάλε: Επειδή η ενέργεια του ΟΦΗ με το πασίγιο, αποτέλεσε αφορμή συζητήσεων και …αποθεώσεων , θα κλείσω το άρθρο ως εξής: Η ομάδα της Κρήτης δεν έχει καμία σχέση με όλες τις άλλες. Το οργανόγραμμα του ΟΦΗ ξεβρακώνει τους πάντες. Ακόμη και κάτι κάφρους που αποδοκίμαζαν την ενέργεια της ομάδας τους (αλλά τέτοιους παντού μπορεί να συναντήσεις).

Το οργανόγραμμα αυτό λοιπόν, το διαβάζεις από πάνω μέχρι κάτω και μυρίζει… ποδοσφαιρίλα. Ούτε άσχετοι, ούτε μυρωδιάδες, ούτε τύποι που ‘χουν προσληφθεί να εκπροσωπούν την ομάδα και όταν πήγαν να κλωτσήσουν το τόπι κόντεψαν να σπάσουν τα πόδια τους. Ούτε «αλεξιπτωτιστές», ούτε φίλοι προέδρων και παραπροέδρων, ούτε ξεσκονίστρες.

Το χειροκρότημα των ποδοσφαιριστών της κρητικής ομάδας στους συναδέλφους τους, δε μου προξενεί καμία εντύπωση. Το μοντέλο του ΟΦΗ είναι παράδειγμα προς μίμηση. Η ομάδα αυτή είναι γεμάτη ανθρώπους που πρώτον ξέρουν ποδόσφαιρο και δεύτερον την αγαπάνε. Κάτι που δε το έχει στο 100% καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 1-3: Χαλάρωση... τέλος
Μαρτίνς: "Μεγάλη στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο η κίνηση του ΟΦΗ"
Pasillo στους παίκτες του Ολυμπιακού από τον ΟΦΗ για πρώτη φορά στην ιστορία της Super League
Ολυμπιακός: Τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο ο Χασάν
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ