OPINIONS

Σπανούλης, απλά... άρρωστος

EUROLEAGUE / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ  (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το φαινόμενο "Βασίλης Σπανούλης" συνεχίζει να εκπλήσσει και ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το συμβόλαιο του αρχηγού και το... εργοστάσιο που έκλεισε.

Το συγκεκριμένο κείμενο , δεν πρόκειται να προστεθεί σε αυτά που απλά εγκωμιάζουν τον Βασίλη Σπανούλη. Τέτοια θα βρείτε αρκετά. Όσα διαβάσετε έχουν να κάνουν με την επικαιρότητα. Επικαιρότητα που με τη δική της σειρά, έχει να κάνει με τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Τα ερωτήματα τούτη την περίοδο τρία:

  • Πρώτον, τι γίνεται με το συμβόλαιό του;

  • Δεύτερον, σε ποια κατάσταση βρίσκεται μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε;

  • Τρίτον, πως αντιμετωπίζει ο αρχηγός τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν στην ομάδα με το "χτίσιμό της".

Πάμε λοιπόν με την σειρά, να πάρετε τις απαντήσεις, να ησυχάσετε και εσείς (να γνωρίζετε κιόλας).

Ξεκινάω από το πρώτο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει αναρωτηθεί κάποιος "μα πώς χάλασε η σειρά;". Ποια είναι η σειρά; Των σχετικών διαπραγματεύσεων με παίκτες μιας και όπως ήδη όλοι γνωρίζετε ο Γιώργος Πρίντεζης υπέγραψε το καινούργιο του συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους. Ανέκαθεν η σειρά ήταν συγκεκριμένη. Πρώτα ο αρχηγός, μετά ο υπαρχηγός. Πρώτα ο Βασίλης, μετά ο Γιώργος. Ναι, υπήρξαν και λίγοι που σκέφτηκαν... ανάποδα. Είναι και λογικό στην τελική. "Μήπως υπάρχει θέμα, μήπως κάτι πήγε στραβά, μήπως, μήπως, μήπως;". Και όπως ξέρετε στην Ψωροκώσταινα αυτά τα "μήπως" τελειωμό δεν έχουν. Κανένα "μήπως" λοιπόν.

Ο Πρίντεζης έπρεπε να φύγει για την ιδιαίτερη πατρίδα του, αντιθέτως ο Βασίλης δεν βιάζεται καθόλου και ο Γιώργος μίλησε με τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τελείωσαν την ιστορία. Μια ιστορία που θα τελειώσει θετικότατα -ως συνήθως- και για τον Σπανούλη.

Αφήστε που δε πρόκειται καν να υπάρξει ιστορία. Μια τυπική συνάντηση θα είναι, όπως όλες τις φορές. Με μπόλικη μπασκετική συζήτηση και ελάχιστο (κυριολεκτικά) χρόνο για υπογραφή συμβολαίου. Μιλάμε για τον άνθρωπο που πηγαίνει στα γραφεία της Arcadia παρέα με τον... εαυτό του. Κανέναν άλλο. Ούτε μάνατζερ, ούτε τίποτα.

Ο Βασίλης Σπανούλης, αν δεν έρθει η γη ανάποδα, θα ολοκληρώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αυτό είναι κάτι που το κερδίζει με το σπαθί του, τον χαρακτήρα του, αλλά πάνω απ' όλα τον τρόπο που σκέφτεται και εργάζεται.

Και εδώ πάμε στο δεύτερο ερώτημα (αφού το πρώτο ουσιαστικά δεν υπάρχει), που έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Βασίλης. Να ενημερώσω λοιπόν για όσους (θεωρώ πλέον λίγοι) δε το γνωρίζουν, ότι ο Σπανούλης είναι το μοναδικό "κομμάτι" τέτοιου στυλ αθλητή, που βγήκε από το εργοστάσιο και μετά αυτό έκλεισε. Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει άλλος τέτοιος. Ο άνθρωπος είναι... άρρωστος! Σε βαθμό που όχι δεν υπάρχει φάρμακο, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα υπάρξει θεραπευτική αγωγή έστω για να καλμάρει την περίπτωσή του. Η λέξη μπάσκετ, είναι η ζωή του. Δουλεύει με... μανία, με πάθος, ξεπερνάει τα όρια της μπασκετικής ανωμαλίας. Δεν έχει φρένο.

Σε τι κατάσταση είναι; Σα να μην έκανε επέμβαση. Ποιος, απαντήστε μου, ποιος σε ηλικία, τίτλους, χρήματα, δόξα, όλα αυτά που έχει γευτεί ο Βασίλης θα εργαζόταν σε τέτοιους ρυθμούς και με τέτοια λόξα; Σα να ξεκινάει τώρα. Και αυτό όπως το γράφω, το γνωρίζουν οι προπονητές και οι συμπαίκτες του.

Οι Αγγελόπουλοι πώς να μη μιλάνε μαζί του για μπάσκετ ατελείωτα, όταν ο άνθρωπος αυτός είναι ουσιαστικά ο πιο πωρωμένος εργαζόμενος που έχουν; Σας το υπογράφω με χέρια και πόδια, αν συνεχιζόταν η EuroLeague, ο Σπανούλης όχι απλά θα έπαιζε, αλλά θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση από το 80% των αθλητών της διοργάνωσης. Τραυματίζεται και δουλεύει πιο σκληρά από τους υγιείς. Δείχνει τον δρόμο στους υπόλοιπους με μανία.

Για ποια λεφτά και ποιο συμβόλαιο να σας γράψω ρε παιδιά; Είναι πλέον στη φάση που τα έχει όλα αυτά χεσμένα και τρελαίνεται να μπει στο γήπεδο να κερδίσει. Αυτό θέλει και τίποτ' άλλο.

Και εδώ απαντάω και στο τρίτο ερώτημα, για τον καινούργιο Ολυμπιακό. Εννοείται θέλει τον Σλούκα -καλά δε το συζητάμε- και φυσικά δεν έχει και πρόβλημα (γιατί ακούστηκαν και τέτοιες αρλούμπες) στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ισχυροποίηση του Ολυμπιακού. Καλούς ξένους, αθλητικούς ψηλούς, ήρεμα αποδυτήρια, νόμους στην ομάδα. Αυτά απαιτούν οι μεγάλοι παικταράδες παντού. Να ξανακερδίσει τίτλους θέλει ο Σπανούλης. Και όχι να βλέπει μαθητευόμενους ξένους, που επιλέγονται για να του "φάνε" (και καλά) τη θέση και στο τέλος όλο το γήπεδο να φωνάζει "Βασίλης Σπανούλης".

Γιατί όλα αυτά έγιναν επί Μπλατ και το ξέρουμε και εγώ και εσείς. Ο Βασίλης θα μείνει και θα τελειώσει σε έναν Ολυμπιακό με τον οποίο θα μπορεί όσο παίζει να δίνει και να παίρνει. Γιατί όλοι να λένε ότι θέλει τη μπάλα δική του και να μη λένε ότι καμιά δεκαριά παίκτες έλυσαν το πρόβλημα της ζωής τους γιατί τους έκανε μάγκες; Κάποιοι υπέγραφαν κρυφά με άλλες ομάδες και αυτός έμενε και έβρισκε και τον μπελά του.

Τέλος πάντων, ο κόσμος πλέον ξέρει ποιος είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού και σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα που περιμένει πως και πως να ξαναπαίξει. Με την μπασκετοαρρώστια που έχει στο κεφάλι, θα βαρεθείτε να τον βλέπετε.

Αλλά ρωτήστε τους προπονητές και τους παίκτες να σας πουν ποιος είναι ο πρώτος στις προπονήσεις, ποιος σέρνει τον χορό, ποιος ορθώνει ανάστημα και λόγο στα αποδυτήρια και μετά ελάτε να ξαναμιλήσουμε....

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ