OPINIONS

Πάγκος για να ζηλεύουν όλοι

Πάγκος για να ζηλεύουν όλοι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το ερυθρόλευκο 9/9 που ήρθε από όσους κάθονταν στον πάγκο δίπλα στον Μάρκο Σίλβα.

Όταν «γεμίζεις» το ρόστερ σου, θα έρθει και ένα ματς στο οποίο θα πρέπει να δει ο προπονητής δίπλα του και να βρει τις λύσεις. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας δεν κρίνεται πάντα από αυτούς που ξεκινάνε. Κάποτε ένας φίλος, μου είχε πει « αν οι αναπληρωματικοί καταλάβαιναν πόσο τυχεροί είναι, που μπαίνουν σε ένα ματς όπου το έχουν δει από κοντά και ξέρουν τι γίνεται, θα ‘χαν άλλες αντιδράσεις και δε κατέβαζαν τα μούτρα επειδή επιλέχθηκαν να κάθονται στον πάγκο».

Συχνά - πυκνά τη θυμάμαι την ατάκα αυτή, ενός ανθρώπου που μου το είχε πει σε μια συζήτηση μετά από ματς ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Ο Σίλβα λοιπόν πέρασε ένα ημίχρονο με την ομάδα του να μην τα κάνει όλα στους δικούς της ρυθμούς. Και ήταν η στιγμή να βρει τη λύση από τον πάγκο.

Ήταν η ώρα να δικαιωθεί που επέμεινε να πάρει παίκτες, να αυξήσει το έμψυχο υλικό και να «γεμίσει» κόσμο. Η απάντηση πολλές φορές στην… άμπαλη ερώτηση « βρε ποιος θα πρωτοπαίζει», έρχεται από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Και τούτη τη φορά, ο Ερνάνι μπήκε με την έναρξη του δεύτερου μέρους για να προκαλέσει λίγο πιο μετά το «άνοιγμα» του σκορ από τον Ιντέγε. Και ακολούθησε ο Ντουρμάζ για να διπλασιάσει τα κόκκινα τέρματα. Έβγαλε και την υποχρέωση της Βέροιας ο Ολυμπιακός, σε ένα ματς δύσκολο, ζόρικο και με μια ομάδα που είχε αποφασιστικότητα να μην αφήσει τους πειραιώτες να περάσουν. Τελικά το 9/9 έγινε για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού που έχει πλέον κάθε δικαίωμα να ασχοληθεί με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ!

Διαβάστε πως ο Ολυμπιακός πέρασε από την Βέροια κερδίζοντας με 2-0 την "βασίλισσα".

Είχε 62% κατοχή ο Ολυμπιακός και έξι τελικές με τρεις στην εστία. Κι όμως με το 38% και τις τρεις δικές της τελικές, η Βέροια είχε κλέψει την παράσταση στο πρώτο μέρος. Μην κοροϊδευόμαστε τώρα. Αυτός ο Καϊκούτ απειλούσε περισσότερο και από τους επιθετικούς της Άρσεναλ. Τα πάντα ωστόσο είχαν να κάνουν με την διάθεση των γηπεδούχων. Η Βέροια γνώριζε ότι δεν είσαι για πολλές μαγκιές και εξυπνάδες όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό. και αυτό είχε κάνει τους ποδοσφαιριστές της ιδιαίτερα προσεκτικούς. Ο Γεωργιάδης έκλεινε όσο μπορούσε τις γραμμές, μάζευε τον κόσμο μπροστά από τη μεγάλη περιοχή του, αλλά είναι αλήθεια, ότι είχε ρίξει μεγάλο βάρος και στην αναχαίτιση των πλάγιων της ομάδας του Πειραιά. Έχουν περάσει πολύ δυσκολότερες στιγμές άλλες ομάδες, που συγκρούστηκαν με τον Ολυμπιακό.

Εκεί στην Ημαθία είδαν το 45λεπτο να το «τρώνε» για πλάκα. Και όσο κυλούσε έτσι το ματς, όλο και αυξανόταν η περιέργεια για το που θα μπορούσε να φτάσει η ιστορία. Που θα πήγαινε η δουλειά και κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα διαφοροποιούσε την ταχύτητά του. Πριν από αγώνες Τσάμπιονς Λίγκ, είχαν πραγματοποιήσει καλύτερες εμφανίσεις οι νταμπλούχοι και το γνώριζαν και οι ίδιοι. Ο Ερνάνι εμφανίστηκε κεφάτος στο ματς και του έκανε πολύ καλό η αναμέτρηση του κυπέλλου.

Είδατε που αν ξέρεις να διαχειρίζεσαι τις ευκαιρίες ανεβάζεις και τις επιδόσεις σου; Γιατί αν ο Ερνάνι ήταν κανάς χαζός, θα ‘χε κατεβασμένα μούτρα επειδή αγωνίστηκε στο κύπελλο και θα σερνόταν τόσο με τον Πλατανιά, όσο και με την Βέροια, αν αγωνιζόταν. Αντιθέτως, ήταν πολύ καλός στον αγώνα κυπέλλου, δεν είχε θέμα να κάτσει στον πάγκο αυτό το Σάββατο και όταν ο προπονητής τον έριξε στη μάχη ήταν έτοιμος. Το ίδιο και για τον πάντα κεφάτο Τζίμι Ντουρμάζ. Ο Γεωργιάδης μπορεί να δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάποια ευκαιρία και σκόραρε με τύχη (στο πρώτο) και ένα στημένο σουτ (στο δεύτερο), αλλά η πραγματικότητα είναι, ότι τη δύναμη και την πίεση της Βέροιας (στο πρώτο μέρος), ο Ολυμπιακός τα αντιμετώπισε με έξτρα δύναμη και εξαιρετικό διάβασμα.

Το ξαναλέω, μεγάλη δουλειά από τον πάγκο, γιατί έτσι πρέπει να είναι οι μεγάλες ομάδες! Όπως μπορούν να κάνουν και χρήσιμες κινήσεις για να ‘χουν εξασφαλίσει λύσεις ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων. Για παράδειγμα, είδαμε και Ιντέγε με Φινμπόγκασον μαζί. Ο Σίλβα έβαλε τον Ντουρμάζ πίσω από τον Ισλανδό και τον Νιγηριανό αριστερά.

Ο Σουηδός την παίζει τη θέση στην εθνική της χώρας του και μόνο πείραμα δεν ήταν. Ο Πορτογάλος, θέλει άλλωστε να είναι έτοιμος για όλα. Ο Τσόρι ξανά τραυματίας και με ένα δεκάρι μόνο δεν πας πουθενά. Τουλάχιστον στη Σούπερ Λίγκα που έχει δικαίωμα να παίζει, ο Ντουρμάζ μπορεί να φανεί απαραίτητος και σε ρόλο επιτελικού μέσου. Δούλεψαν με υπομονή οι νταμπλούχοι και δικαιώθηκαν!

ΥΓ. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό, δεν πετάς τις μπάλες από τα ball boys (όσο έξυπνο και να ‘ναι σαν καθυστέρηση), ούτε ρίχνεις γονατιές από πίσω. Αυτά τα κάνουν οι αντίπαλοι και τους κοροϊδεύεις… Δεν το ‘χει ανάγκη ο Σιόβας (και σίγουρα η ομάδα του), ο οποίος στο κάτω-κάτω εδώ κι έναν μήνα έχει εκτινάξει τις επιδόσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ