OPINIONS

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ: Deja vu

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήθελε Ολυμπιακό, τα λεφτά τον πήγαν στην ΤΣΣΚΑ και ο Παντελής Διαμαντόπουλος αποκαλύπτει λεπτομέρειες θυμίζοντας ότι την Ευρωλίγκα την κερδίζουν οι κοντοί.

Το "ήταν πολλά τα λεφτά" είναι η ατάκα που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ενός μπασκετμπολίστα που είχε φύγει εδώ και πολύ καιρό από τον Ολυμπιακό, αλλά σεβάστηκε απόλυτα κάθε δευτερόλεπτο που πέρασε στο λιμάνι. Δεν ήταν οι δηλώσεις του αυτές που επιβεβαιώνουν το παραπάνω. Εξάλλου τα λόγια δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Τα έργα μετράνε. Η ανακοίνωση από πλευράς "αρκούδας" της οριστικοποίησης της μεταγραφής, ήταν απλά οι τίτλοι τέλους. Και η απαρχή διαφόρων ειδών αναλύσεων.

Kάποιοι πήραν και φόρα ότι τώρα η ΤΣΣΚΑ θα πάρει σίγουρα την Ευρωλίγκα. Καλά, ας ξεκινήσει η σεζόν και τα βλέπουμε. Όπως επίσης θέλω να επισημάνω ότι δεν υπάρχει Ολυμπιακός που να τρέμει τη ρωσική ομάδα, μετά τη σχέση που έχουν αναπτύξει οι δυο τους στο παρκέ. Κι ο Τεόντοσιτς έφυγε και ο Χάντερ έφυγε και ο Χάινς έφυγε και ο Χάκετ έφυγε και ο Στρέλνιεκς έφυγε και άλλοι πήγαν στην Μόσχα και συνήθως μόλις απέναντί τους υπάρχει η ερυθρόλευκη φανέλα, σε όποια κατάσταση κι αν είναι ο Ολυμπιακός, το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο ευχάριστο για τους Ρώσους.

Τέλος πάντων, έγραψα κάτι που το ξέρει και ο τελευταίος φίλαθλος. Ο Ολυμπιακός δε θα φοβάται την ΤΣΣΚΑ ακόμη και αν αυτή παίξει με δέκα πάνω στο παρκέ. Τι να κάνουμε; Για να γυρίσω στον Νίκολα τώρα, πρέπει να ξέρουν άπαντες ότι σεβάστηκε απόλυτα το γεγονός ότι έγινε μάγκας στον Ολυμπιακό. Δε συγκινούμαι με αποχαιρετισμούς εύκολα, ούτε φυσικά με ατάκες "ο Πειραιάς είναι σπίτι μου". Δικό μου είναι και όσων είναι δημότες της πόλης, του Νίκολα σίγουρα όχι. Το δικό του σπίτι είναι στο Νόβισαντ.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ 1,7 ΚΑΙ 1,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Επίσης δεν είμαι και υπέρμαχος των ποικίλων αντιδράσεων έρωτα του στυλ "θα λείψεις, αντίο, για πάντα μαζί μας" και άλλα συναφή. Για επαγγελματίες μιλάμε. Το παιδί είδε συνολικά τρία εκατομμύρια παραπάνω μπροστά του και έφυγε. Για να σας το τελειώσω και με τα χρήματα, αφού στην Ελλάδα για έναν λόγο που ποτέ δε κατάλαβα θέλουν να μαθαίνουν τα λεφτά, ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση (πριν μήνες) στον Μιλουτίνοβ με 1,7 τον πρώτο χρόνο και 1,8 τον δεύτερο. Η ΤΣΣΚΑ του πρότεινε τριετές, ξεκινώντας από τα 2,7!!! Είπατε κάτι; Όχι ε; Έτσι μπράβο...

Μια ομάδα με συνολικό μπάτζετ 30 εκατομμύρια είναι λογικό να κοιτάζει να παίρνει ό,τι θεωρεί καλύτερο. Ήθελε ο Δημήτρης Ιτούδης τον Μιλουτίνοβ και τον πήραν εύκολα. Βέβαια, πάντα κάτι θα χάσεις. Οι... κακές γλώσσες (τις οποίες πιστεύω) από τη Μόσχα, αναφέρουν ότι ο Κάιλ Χάινς ήξερε τα λεφτά του Κουφού, είδε πόσα πήρε ο Τζέιμς, έμαθε και του Μιλουτίνοβ και είπε "γεια σας". Πήγε στο Μιλάνο, θα το ευχαριστηθεί άλλη μια διετία και μετά τον βλέπω USA να δίνει συνεντεύξεις στα ελληνικά site πόσο του λείπει η Ελλάδα. Γιατί γελάτε; Έτσι δε κάνουν;

Α, τώρα που έγραψα για τον Κάιλ, να επισημάνω και κάτι άλλο που έχει σχέση με τον Μιλουτίνοβ. Ο Σέρβος σέντερ έφυγε με τον σωστό τρόπο. Όπως το έκανε κατά το παρελθόν μόνο ο Οθέλο Χάντερ. Ο Χάινς είχε μιλήσει με την ΤΣΣΚΑ και κατά την διάρκεια του φάιναλ- φορ του Λονδίνου, ο Ραζνάτοβιτς (ατζέντης του) συμφώνησε με τους Ρώσους. Ο Ολυμπιακός το έμαθε μετά... Ο Ντάνστον ακόμη χειρότερα, είχε συμφωνήσει με την Έφες και δεν δέχτηκε καν να μιλήσει με τον Ολυμπιακό. Ο Χάντερ κύριος, είχε καιρό πριν ξεκαθαρίσει ότι δε μπορεί να αρνηθεί την πρόταση της Ρεάλ και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κυλιόταν στο παρκέ του ΟΑΚΑ στο πρωτάθλημα που πήρε η ομάδα με το τρίποντο του Σπανούλη!

Ο ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΣΕΦ

Ο Μιλουτίνοβ, λοιπόν, είχε καθίσει και είχε ενημερώσει καιρό πριν. Εξάλλου το περασμένο καλοκαίρι η "αρκούδα" έδειξε τις διαθέσεις της με πρόταση προς τον Ολυμπιακό. Υπήρξαν διαπραγματεύσεις, οι "ερυθρόλευκοι" κατάλαβαν ότι δε μπορούν να φτάσουν τόσο ψηλά τις απολαβές του παίκτη και έτσι άρχισε να κυκλοφορεί η φυγή του παίκτη. Ο Ολυμπιακός έγκαιρα έκλεισε τον Χασάν Μάρτιν. Ο Μιλουτίνοβ όμως για να το γνωρίζετε και αυτό, συμφώνησε οριστικά μετά το ματς του ΣΕΦ! Έπαιξε, τα έδωσε όλα και μετά έδωσε και χέρια με τους Ρώσους. Και θα έπαιζε κανονικά με τον Ολυμπιακό αν συνεχιζόταν η Ευρωλίγκα. Όλο αυτό είναι το σωστό επαγγελματικό κομμάτι. Επαναλαμβάνω συναισθηματικά δε χωράνε.

Και για να καταθέσω και άλλο ένα κομμάτι λογικής του αθλήματος, ο Ολυμπιακός δεν έχει τεράστιο μπάτζετ. Και τα καλά λεφτά πρέπει να πάνε στους κοντούς. Εκεί κερδίζονται οι Ευρωλίγκες. Σ' αυτούς που 'χουν τη μπάλα στα χέρια την περισσότερη ώρα. Όλους όσους σας ανέφερα πιο πάνω, ο Βασίλης Σπανούλης τους έκανε μάγκες. Τα συμβόλαια που υπέγραψαν έχουν την υπογραφή του Έλληνα παικταρά. Διαφωνείτε; Ο Ολυμπιακός λοιπόν, αν έχει ένα καλό ποσό να δαπανήσει πρέπει να το δώσει στον Σλούκα και αν δε βρεθεί άκρη με τον Κώστα (επιμένω ότι είναι φαβορί), τότε σε έναν ξένο που θα μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.

Για Ολυμπιακός τα χρήματα που πρόσφερε στον Μιλουτίνοβ ήταν πάρα πάρα πολύ καλά. Γνώμη μου. Όμως η ΤΣΣΚΑ που τα 'χει και τα σκορπάει, έφτασε πραγματικά στον... ουρανό. Και όσο κι αν ήθελε ο Νίκολα να βλέπει τον ελληνικό ήλιο, θα πρέπει να συμβιβαστεί με τα χιόνια της Μόσχας. Όσο για το ποιος θα πάρει την Ευρωλίγκα, αφήστε και μη μασάτε από εξυπνάδες. Γιατί και τη σεζόν που διεκόπη, όλοι οι... ειδικοί (τρομάρα τους) μας έπρηζαν με Φενέρ, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και μετά κάθονταν σα χάνοι και έκαναν αφιερώματα στον Σέιν Λάρκιν...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΤΣΣΚΑ: Ανακοίνωσε τον Μιλουτίνοβ
Το rebuilding της ΤΣΣΚA και η νέα πραγματικότητα στα συμβόλαια
Μιλουτίνοβ προς οπαδούς του Ολυμπιακού: "Δεν είναι το τέλος"
Μιλουτίνοβ: "Ο Ολυμπιακός δεν ήταν απλώς ομάδα, αλλά οικογένεια για μένα"
Μπλατ: "Ο Μιλουτίνοβ είναι ο καλύτερος σέντερ της Ευρώπης"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ