OPINIONS

Ολυμπιακός: Κουράγιο...

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν έχει στόχο, αλλά είναι υποχρεωμένος να βρει κίνητρα και να κάνει καλό φίνις αφού σύμφωνα με τον Παντελή Διαμαντόπουλο, όλοι θα κριθούν στα επόμενα 90λεπτά.

Όταν θα μείνεις από στόχους, θα 'ρθουν και τα ματς που θα βαριέσαι τη ζωή σου, αλλά θα πρέπει να μη το δείξεις. Και επιβάλλεται να έχεις όρεξη για να μην ξενερώσεις ακόμη περισσότερο τον κόσμο σου. Αυτό αντιμετωπίζει πλέον ο Ολυμπιακός.

Μέχρι να ολοκληρώσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του, θα ‘χουν πρώτο αντίπαλο τους εαυτούς τους και μετά όλους τους άλλους. Μια τέτοια αρχή έγινε στην Ριζούπολη, λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο. Η ομάδα κέρδισε, ο Τοροσίδης σακατεύτηκε, ο Φορτούνης την "έφαγε" ξανά στο πόδι και η νίκη ήρθε τυπικά, υποφερτά και δίχως να πρέπει να "βγάλει μάτια" η ομάδα. Σε αυτό έπαιζε ρόλο και ο Απόλλωνας…

Έμοιαζαν με… αγγαριομάχους οι παίκτες των δυο ομάδων, αλλά και τι να τους πεις; Έγραψα και πιο πάνω, όταν η μια ομάδα έχει αποχαιρετήσει κάθε στόχο τόσο νωρίς και η άλλη έχει βουτήξει στο κενό, ε, δεν είναι και το πρέπον να ‘χεις τεράστιες απαιτήσεις. Ο τραυματισμός του Τοροσίδη στιγμάτισε το πρώτο ημίχρονο. Ήταν από τις έντονες στιγμές της αναμέτρησης και δυστυχώς δεν ήταν από αυτές που θες να συμβαίνουν.

Οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 0-1, γκολ από κεφάλι αντιπάλου, ο οποίος φοβήθηκε τη σκιά του Χασάν μετά το εξαιρετικό μπάσιμο και την καλή σέντρα του Ποντένσε. Ο Μαρτίνς είδε τους παίκτες του με το 71% της κατοχής, να κυκλοφορούν κατά διαστήματα σωστά τη μπάλα, να μη κωλώνουν να σουτάρουν και ίσως θα μπορούσαν να ‘χουν διπλασιάσει τέρματά τους. Αυτό το έκαναν στο 70’ με άλλη μια έμπνευση του Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος δεν άφησε να πάει χαμένη η καλή μπαλιά του Γκιλιέρμε, γύρισε το τόπι με τη μια και χωρίς να βλέπει στην περιοχή, όπου ο Χασάν σκόραρε εύκολα. Ο Αιγύπτιος που μετά από λίγο είχε διπλό δοκάρι. Γενικά οι Πειραιώτες δίχως να πατήσουν γκάζι, έφταναν έξω από την περιοχή της "Ελαφράς Ταξιαρχίας» όπως και όποτε γούσταραν. Καμία σοβαρή αντίσταση από μια ομάδα άλλωστε που δε μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Ο Απόλλωνας πάλεψε όσο γινόταν, αλλά ως εκεί. Περισσότερο είχε ζορίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (κόκκινη νίκη στις καθυστερήσεις) παρά σε αυτό το βράδυ Δευτέρας.

Ο Μαρτίνς έβαλε και τον Σολδάνο. Αναζήτηση κινήτρων πλέον για την ομάδα του λιμανιού που πήρε το τρίποντο, είχε και τα δοκάρια της, έδειξε κουράγιο, όσο γινόταν τέλος πάντων. Επιβάλλεται ο προπονητής να παρουσιάσει διάρκεια και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: Οι παίκτες να μην τα… φορτώσουν στον κόκορα και εκνευρίσουν ακόμη περισσότερο Μαρινάκη και κόσμο. Απλά δεν είναι; Μη ξεχνάμε στην τελική, ότι η γεύση που μένει πιο έντονα, είναι πάντα η τελευταία και σε τούτες τις επτά αγωνιστικές που απομένουν, οι "ερυθρόλευκοι" θα κληθούν και φάσεις να κάνουν και γκολ να βάλουν και θέαμα να παρουσιάσουν.

Οι συζητήσεις γύρω από το μέλλον της ομάδας δε θα πάψουν να υπάρχουν, αλλά αυτό είναι κάτι που θα μπαίνει στου Ρέντη, απλά δε θα πρέπει και να μένει. Δυστυχώς, αυτή είναι η μοίρα των ομάδων. Όσο θα κυλάει η αγωνιστική σεζόν ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να την αντιμετωπίζει με σοβαρότητα. Αν θυμάστε, υπήρξαν και πρωταθλήματα τα οποία κατακτήθηκαν και στις τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα "αμόλαγε αετό" γεγονός που ‘χε τσαντίσει τους πάντες. Πέρυσι σε αποτυχημένη σεζόν, πάλι στις τελευταίες αγωνιστικές τα είχαν κάνει μαντάρα και έπαιξε μεγάλο ρόλο αυτό για την… ανακαίνιση του ρόστερ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ