OPINIONS

Ολυμπιακός: Κούκλα και... πανούκλα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το πώς ο Ολυμπιακός με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα "κένταγε" μπροστά και "έμπαζε" πίσω.

Η πλάκα είναι, που οι αναλυτάδες (δε τους παρεξηγώ) πίστευαν ότι το ματς της Λαμίας με τον Ολυμπιακό θα είχε γκολ με το… σταγονόμετρο.

Τελικά μπήκαν έξι γκολάκια, το ευχαριστήθηκε ο κόσμος παρά την βροχή και μάλλον έμειναν ευχαριστημένοι οι μονομάχοι. Η Λαμία συνεχίζει να δείχνει τα… δόντια της και να μάχεται σε όλα τα 90λεπτα. Ο Ολυμπιακός έχει το δεύτερο ματς στην έδρα του, είναι καθαρό φαβορί για την πρόκριση. Γιατί μη ξεχνάμε, ότι μιλάμε και για ματς κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος έχασε αρκετές ευκαιρίες. Δυο από τους καινούργιους παίκτες του σκόραραν, η ομάδα λειτουργούσε καλά με τη μπάλα στα πόδια της, αλλά είχε θέματα, κάθε φορά που η Λαμία έφτανε εκτός περιοχής.

Για να είμαι 100% ειλικρινής, η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος ειδικά ήταν «μπροστά κούκλα και πίσω πανούκλα». Για να μη σας μπερδέψω, μη το πάτε σε πρόσωπα. Απλά, η λειτουργία σε δημιουργία και απειλή ήταν εξαιρετική. Βαθμός υψηλότατος κατά τη γνώμη μου, αν σκεφτούμε, ότι μιλάμε και για κάποιους ποδοσφαιριστές που έπαιζαν πρώτη φορά παρέα. Ο Μαρτίνς, είδε τον Ζιλ Ντίας να μπαίνει στην αναμέτρηση λες και είχε δώσει άλλους εκατό αγώνες με τα ερυθρόλευκα. Στην πρώτη του επαφή στην καριέρα του με τα ρούχα του Ολυμπιακού βρήκε δίχτυα. Έκλεινε μέσα σωστά, άφηνε… αεροδιάδρομο για τον Ανδρούτσο, αποτελούσε τον τρίτο επισκέπτη της αντίπαλης μεγάλης περιοχής μετά τους Χασάν και Σολδάνο.

Από την άλλη, ο Μασούρας με τον Τσιμίκα πίσω του, στηριζόμενος στις κάθετες κινήσεις του, όπου πραγματικά είναι εξαιρετικός, έκανε τον Χάβο να τον φοβάται πιο πολύ απ’ όλους. Στα δικά μου μάτια, ο Σολδάνο έκλεψε την παράσταση. Τρομερή δουλειά πάνω στο χορτάρι. Αγγίγματα της μπάλας με πόδι ή κεφάλι και εκμετάλλευση συμπαικτών. Καλή ψυχολογία, σιγουριά και γενικά αυτό το 45λεπτο του Αργεντίνου ήταν τέλειο.

Με αυτά που διαβάσατε η λογική λέει, ότι δε θα 'πρεπε να χάνει η ομάδα όταν πήγε στα αποδυτήρια. Ναι, με την διαφορά ότι λειτουργώντας όπως σας ανέλυσε στο κομμάτι της επίθεσης, έβαλαν ένα γκολ. Και από την άλλη, είχαν καταφέρει να δεχθούν δυο τέρματα με… μοναδικό τρόπο. Ο Χουτεσιώτης ήταν άτυχος, γλίστρησε, «χρεώθηκε» ένα γκολ που όσες φορές και να του σουτάρουν ξανά, δε πρόκειται να τα καταφέρουν. Απλά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αυτά απαγορεύεται να τα τρως. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εσάς αναρωτηθήκατε «γιατί δεν έπαιξε ο Λοντίγκιν;»

Θέλω να πω όμως, ότι συμφωνώ με την σκέψη του Μαρτίνς. Και σε αυτό. Γιατί αν αμέσως έριχνε το νέο του απόκτημα στα δοκάρια, θα ήταν σα να «πέταγε στα σκουπίδια» τον Χουτεσιώτη, ο οποίος σωστά επιβραβεύτηκε και για τον χαρακτήρα του, αλλά και για την υπομονή του τόσο καιρό. Ο Μαρτίνς δε ξέχασε ότι όπως ήρθαν τα πράγματα με τον Γιαννιώτη, ο Χουτεσιώτης ξαφνικά αναβαθμίστηκε και θα ‘ταν άδικο από τον Πορτογάλο να τον στείλει «με τη μια» τρίτο, μόλις ήρθε ο Λοντίγκιν. Τόσο απλά.

Όσο για το αυτογκόλ του Μπουχαλάκη; Τέτοιο… τελείωμα, μόνο ο Μανέ μπορεί να το κάνει. Ο Ανδρέας βρήκε τη μπάλα πάνω στην κίνηση, το σώμα του ήταν λάθος, το πόδι πήγε στραβά, άστα να πάνε. Και σε ένα ματς όπου τόσο αυτός, όσο και ο Καμαρά, είχαν κερδίσει κατά κράτος τις περισσότερες των μονομαχιών στην κουλούρα. Όμως και αυτοί οι δυο, αλλά και ο Μεριά με τον Μιράντα ήταν επίφοβοι στις ξαφνικές επιθέσεις της Λαμίας.

Για τον καιρό δε σας έχω γράψει λέξη, οι μεγάλες ομάδες, τέτοιες δικαιολογίες, δε γυρεύουν άσχετα αν είναι υπαρκτές… Το παιχνίδι συνέχισε να είναι επιπέδου… Τσάμπιονσιπ (και λίγο πιο κάτω) σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και την εικόνα των δυο ομάδων. Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το 2- 1 με δυο… πλάγιες ενέργειες. Ο Σολδάνο χρήστηκε και σκόρερ, για να ακολουθήσει και το τέρμα του Χασάν.

Όσοι βέβαια πίστεψαν ότι ο Ολυμπιακός θα έκανε εύκολο το έργο του, πιάστηκαν κορόιδα. Γενικά ήταν μια μέρα, που ένα επιθετικός-«εργάτης» της Σούπερ Λίγκας, ο Τσούκαλος, θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή. Και θα ‘χει να λέει στα εγγόνια του ότι έβαλε δυο γκολ στον Ολυμπιακό! Και δεν είναι μειωτικά αυτά που γράφω για το παιδί (πολύ καλά έκανε την δουλειά του), αλλά σίγουρα είναι για τους Πειραιώτες. Το 3-3 επαναλαμβάνω, τους άφησε όλους ανακουφισμένους, αφού είχαν στο μυαλό και τον παλιόκαιρο.

Ο Μαρτίνς δήλωσε ευχαριστημένος από τον τρόπο που δουλεύει ο Ολυμπιακός. Και είναι δικό του αυτό το βραβείο. Την Κυριακή θα δούμε μια άλλη ενδεκάδα στο μεγαλύτερο ματς της χρονιάς για την Σούπερ Λίγκα. Η αμυντική λειτουργία απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να είναι διαφορετική από το παιχνίδι της Λαμίας, ενώ δεν αποκλείω ο Μαρτίνς να μπει και σε σκέψεις (τουλάχιστον για τη 18αδα) μετά την θετική εικόνα που είχαν οι περισσότεροι από τους μεσοεπιθετικούς του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ