OPINIONS

Όλοι στον Ολυμπιακό

EUROPA LEAGUE / ÁÑÓÅÍÁË - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÁÑÓÅÍÁË - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος μέτρησε 28 υποψήφιες μεταγραφές για τον Ολυμπιακό και περιμένει να "σφίξουν οι ζέστες" για να γίνουν... 128.

Οι μάναζερ προτείνουν, οι δημοσιογράφοι γράφουν (ή λένε) και η ζωή συνεχίζεται. Αυτό συμβαίνει κάθε καλοκαίρι. Με όλες τις ομάδες. Όμως, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αυτό που λαμβάνει χώρα τούτη την εποχή στον Ολυμπιακό είναι πρωτόγνωρο. Και γιατί αναφέρομαι στην εποχή; Θα σας το εξηγήσω. Ή μάλλον όχι.

Πρώτα θα σας γράψω 28 ονόματα ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ -τα οποία σέβομαι απόλυτα- κάποιοι από αυτούς είναι απλά στις σκέψεις των Πειραιωτών, κάποιοι έχουν... φορέσει ήδη και φανέλα. Και ο ρεπόρτερ τι να κάνει; Θα γράψει. Για να... πουλήσει. Ψάχνει, ρωτάει τις πηγές του, βάζει κάτω και τη λογική (τις περισσότερες φορές) και μετά εξωτερικεύει τις πληροφορίες.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ

Ας αραδιάσω, όμως, μαζεμένα τα ονόματα για να πάθετε και εσείς ότι έπαθα και εγώ και μετά συνεχίζω το περί... εποχής. Λοιπόν, τα γράφω με τυχαία σειρά και θέση στο γήπεδο. Εξάλλου οι περισσότεροι είναι μεσοεπιθετικοί. Και υπάρχουν όλων των ειδών ποδοσφαιριστές. Από τον πολύ γνωστό μας Ινσούα λόγω της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, μέχρι τον Γκαστόν Σιρίνο έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στους Μαμελόντι Σαντάουνς της Νοτίου Αφρικής! Απ' όλα έχει ο μπαξές.

Λοιπόν: Ονιεκούρου (Μονακό), Έντγκαρ Ιέ (Τράμπζονσπορ), Παπασταθόπουλος, Ινσούα, Χούλτ, Σιντιμέ, Ζόρζε (δυο αριστερά και δυο δεξιά πλάγια μπακ δηλαδή), Νούνο Κόστα, Βρακάς, Κασάμι, Μουφί (κι αυτός δεξί μπακ απ' την Τοντέλα), Σαντλί, Πλατσέτα (Σλάσκ), Κέβιν Μπούα (Βασιλεία), Γιοάν Κουρ (Μπρέστ), Σεμέδο (του ΟΦΗ), Μπενσάρκι (Ζαμαλεκ), Ντάβιντσον (Γκιμαράες), Ουίλσον Εντουάρντο (Μπράγκα), Σινάν Γκιουμούς (Αντάλια), Τζούνιορ Φερνάντες (Αλάνια), Ουάρντα, Μιραλάς (ναι ναι, γράφτηκε ξανά μη γελάτε καθόλου), Ζίβκοβιτς, Ζότα (και οι δυο της Μπενφίκα), Ντιόγκο Γκονσάλβες (αυτόν τον έδωσε στη Φαμαλικάο) Τραμόνι (Αζαξιό), Σιρίνο.

Αντέξατε; Σας ζητώ συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου αν ξέχασα κάποιον. Σίγουρα εσείς μπορείτε να κάνετε αναζήτηση και να βρείτε και κάνα δυο άλλους. Όμως εγώ δεν αντέχω περισσότερο από την... έρευνα που διεξήγαγα στον Τύπο σαν... ασφαλίτης. Όλοι στον Ολυμπιακό λοιπόν. Και όχι δεν ασπάζομαι στην συγκεκριμένη περίπτωση τη λαϊκή θυμοσοφία όπου πρωταγωνιστή ο συνονόματός μου Άγιος. Το "κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα".

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ Η ΜΠΙΛΙΑ

Γιατί ούτε κουτσοί είναι οι άνθρωποι και μια χαρά βλέπουν. Όμως αυτό το καλοκαίρι πάει να "σπάσει" κάθε ρεκόρ. Αφήστε δε, που στην παραφιλολογία πρέπει να προσθέσουμε και όσα λέγονται και γράφονται για αυτούς που είναι να φύγουν από το λιμάνι. Τέλος πάντων, για να γυρίσω εκεί που ξεκίνησα, η εποχή απαγορεύει τέτοια... φλυαρία. Όσο και να θες να "πουλήσεις" πρέπει να σκεφτείς λογικά πράγματα. Που έχουν να κάνουν με την κοινωνία.

Και εξηγούμαι: Η πανδημία έχει αλλάξει τα φώτα σε όλο τον κόσμο. Οικονομικά όλοι πάνε προς τα κάτω. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δε θα εφαρμόσει περικοπές; Λογικά ναι, όπως όλες οι ομάδες του κόσμου. Άρα το σωστό είναι πρώτα να περιμένουμε να δούμε που θα "κάτσει η μπίλια" σε αυτό το σκέλος και μετά τι μπορεί να αποκτηθεί και τι όχι. Το να λες για έναν παίκτη αδιαφορώντας για τα χρήματα που πρέπει να δαπανηθούν είναι λανθασμένη τακτική.

Σε λίγα 24ωρα αναμένεται η έναρξη των playoffs. Θα παίζουν μπάλα δηλαδή, αυτοί που αν πιστέψεις τα ρεπορτάζ , θα φύγουν. Γιατί να φύγουν; Ε και πως θα έρθουν όλοι οι άλλοι; Επίσης, είναι και λίγο άκομψο για ποδοσφαιριστές που σύντομα θα στεφθούν πρωταθλητές, αλλά οκ, πες πως έτσι είναι η ζωή τι να κάνουμε. Τουλάχιστον όμως ας τους αφήσουν να το ευχαριστηθούν...

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ

Εντάξει δε θα είναι 28 ούτε 35 οι μεταγραφές. Λιγότερες θα είναι. Όμως τις ανάγκες ενός συνόλου, τις ορίζει ο προπονητής σε συνεργασία με την διοίκηση. Όχι οι μάνατζερ σε συνεργασία με τους δημοσιογράφους. Νόμος...

Το ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο "μαγαζί γωνία" και πουλάει, είναι δεδομένο πάρα, πάρα, πάρα πολλά χρόνια. Και τα ονόματα που σερβίρονται στον κόσμο του είναι υπερδιπλάσια από αυτά των άλλων ομάδων! Όμως επιβάλλεται και μια άνω τελεία στις εικασίες, εκτός πια κι αν η ενημέρωση του κόσμου έχει αρχίσει να γίνεται... τζόγος. Ποντάρουμε στο τάδε όνομα δηλαδή και αν "κάτσει" πήραμε τη δόξα. Γιατί αν δεν "κάτσει" ποτέ κανείς δε θα πεί τίποτα. Αυτά βέβαια μόνο στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου συμβαίνουν με ατζέντηδες και Τύπο.

Που θέλω να καταλήξω; Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός όπως κάθε ομάδα που λειτουργεί σωστά, θα ξεκαθαρίσει τις αποφάσεις της για τους ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ. Και αυτό δε το γράφω για επικοινωνιακούς λόγους. Αυτά είναι δουλειές όσων πληρώνονται από τις ομάδες για να το κάνουν. Όμως έτσι είναι η σωστή σειρά. Όταν κριθεί το ρόστερ, μετά θα γίνουν και οι προσθήκες. Εννοείται ότι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει να γίνονται. Και όχι τώρα, από τον χειμώνα. Σε όλο τον πλανήτη συμβαίνει αυτό.

Ψυχραιμία λοιπόν γιατί ακόμη δεν "έσφιξαν οι ζέστες". Α και είμαι περίεργος να δω από τους 28 (που όπως πάει θα γίνουν... 128) που έγραψα παραπάνω, πόσοι τελικά θα υπογράψουν. Για να δούμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μαρινάκης: Δεν είναι μια απλή επίσκεψη
Super League: Αυστηρό το πρωτόκολλο και για τους δημοσιογράφους
Ολυμπιακός: Ο Νούνο Ντα Κόστα, ο αντί-Σεμέδο και οι δύο Πορτογάλοι ζογκλέρ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ