OPINIONS

Ο πιο ώριμος Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο πιο ώριμος Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος κρίνει από τα ενενηντάλεπτα που έχει δει φέτος, αγνοεί οτιδήποτε άλλο και διαπιστώνει ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι ο πιο ώριμος που έχει δει στο Τσάμπιονς Λιγκ

Είναι μακράν ο πιο ώριμος Ολυμπιακός που έχουμε δει ποτέ στο Τσάμπιονς Λίγκ. Δεν με ενδιαφέρει αν έχει ή δεν έχει καλύτερο ρόστερ από παλιά, αν παίζει καλύτερη μπάλα ή όχι, αν ο προπονητής του παίζει αμυντικά η επιθετικά. Δεν με νοιάζει πως κρίνεται αυτή η ομάδα και πόσα ακούει σε κάθε εμφάνισή της. Είμαι υποχρεωμένος να κρίνω σύμφωνα με τα 90λεπτα που έχω δει.

Οι Πειραιώτες ήταν πανέτοιμοι και στα τρία αυτά ματς. Διαβασμένοι όσο δεν πάει. Έκαναν όλα αυτά που έπρεπε και με διαφορετικές συνθήκες. Ηττήθηκαν στην «καυτή» έδρα τους. Έριξαν τρία γκολ εκτός έδρας σε αγώνα -ρώσικη ρουλέτα και όρθωσαν ανάστημα μέσα στο Ντα Λουζ, είχαν τρομερό πρώτο μέρος, αντιστάθηκαν ψυχωμένα σε ένα γήπεδο- βάλτο στο δεύτερο 45λεπτο και τελικά, δέχθηκαν ένα γκολ- φάβα. Όμως αυτή είναι η μπάλα. Θα φας και τέτοια.

Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1

Κάποιοι έβγαιναν και έλεγαν προσπαθώντας να «το παίξουν» προπονητές ή καλύτερα, τιμητές των πάντων, ότι «η αναμέτρηση θέλει ειδική στρατηγική» και πράσινα άλογα. Ο Μίτσελ έχει πράξει το σωστό και στα τρία ως τώρα παιχνίδια. Όσα ρίσκα πήρε του βγήκαν, όσα προσπάθησε να κάνει στηριζόμενος στην αξία των παικτών του, δικαιώθηκαν.

Αξίζει να περάσει

Δεν ξέρω τι θα πετύχει στο τέλος ο Ολυμπιακός, αλλά με την μπάλα που παίζει, αξίζει πολύ περισσότερο από την Μπενφίκα και την Άντερλεχτ να πάει στους «16» του Τσάμπιονς Λίγκ.

Υποδειγματικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο. Η αποθέωση της ομαδικότητας και του «κρατάμε τις θέσεις μας». Ο Φουστέρ με τον Βάις σύγκλιναν όπως έπρεπε, ο Μανιάτης πάλευε σωστά, ο Σάμαρης βοηθούσε τους πλάγιους και αυτοί που πραγματικά ήταν στην κατάσταση που έπρεπε, ήταν ο Μήτρογλου με τον Τσόρι.

Η δική τους συνεργασία άλλωστε, έδωσε και το γκολ. Με τρομερή άνεση. Πίεσαν στο κέντρο οι «ερυθρόλευκοι», έκλεψαν τη μπάλα και ο Φουστέρ κατάφερε να την περάσει στον Μήτρογλου, αυτός με το τακουνάκι είδε τον Τσόρι και ο Αργεντινός, σα να ήταν στο σαλόνι του σπιτιού του μάζεψε το τόπι με το αριστερό, έστειλε αδιάβαστο τον αμυντικό και πλάσαρε με το δεξί. Μεγάλο γκολ, σπουδαίο προβάδισμα.

Φουστέρ: "Πιο κοντά από ποτέ στην πρόκριση"

Ο Ρομπέρτο είχε κάνει την μεγάλη απόκρουση στην έναρξη του αγώνα. Ο Καρντόζο σούταρε, η μπάλα πήγε στο χορτάρι, αυξήθηκε η ταχύτητά της, αλλά ο Ρομπέρτο βούτηξε και την έστειλε κόρνερ. Μεγάλος μάγκας.

Η λειτουργία του Ολυμπιακού έγινε ακόμη καλύτερη μετά το γκολ που πέτυχε. «Πάγωσαν» οι Πορτογάλοι, αλλά πάνω απ' όλα συνέχισαν να ακολουθούν την τακτική τους οι Πειραιώτες, σε ένα γήπεδο που άρχιζε να μοιάζει με πισίνα!

Και όταν τελειοποιήθηκε η πισίνα στο δεύτερο μέρος, δεν κώλωσαν οι Πειραιώτες. Βουτιές στα νερά, τάκλιν, είχαν πάει το παιχνίδι στη δύναμη και εκεί κέρδιζαν κατά κράτος. Αν μάλιστα ο Φουστέρ δεν ήταν τόσο ομαδικός, θα 'χαν κάνει και το 0-2

Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο

Η Μπενφίκα ισοφάρισε στη δύση της αναμέτρησης. Ο Ρομπέρτο είχε άστοχη έξοδο, ο Σιόβας δεν κατάφερε να διώξει, μπήκε το γκολ και έτσι διαμορφώθηκε το 1- 1. Ναι ξέρω, ο διαιτητής έδωσε κόρνερ, ενώ ήταν άουτ. Αυτά είναι για ομαδούλες όμως, όχι για τον Ολυμπιακό κι ας αδικήθηκε στην συγκεκριμένη φάση.

Δε γίνεται οι «ερυθρόλευκοι» να χρησιμοποιούν ατάκες, στις οποίες στηρίζονται άλλοι. Στην τελική, κανείς δεν είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο άθλημα.

Όταν μπαίνει ο Γιαταμπαρέ και εμφανίζεται τόσο ώριμος, ήρεμος και απόλυτα αφοσιωμένος στον ρόλο του, καταλαβαίνετε εύκολα, πόσο καλά είχε ετοιμαστεί όλη η ομάδα.

Εν κατακλείδι, η ομάδα του λιμανιού έκανε παραπάνω από αξιοπρεπή και απόλυτα διαβασμένη εμφάνιση. Έφτασε πολύ κοντά στο τρίποντο και έφυγε με την ισοπαλία. Θα συνεχίσουν να τους χλευάζουν, θα συνεχίσουν να ζητάνε το κεφάλι του Μίτσελ στο πιάτο, θα συνεχίσουν να ποντάρουν εναντίον τους. Απλά, οι. τιμητές των πάντων, να προσέξουν πλέον, γιατί ίσως συνεχίσουν και να τους βλέπουν στο Τσάμπιονς Λίγκ!

Διαβάστε επίσης: Την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού και δείτε τη νέα φανέλα με χορηγό την UNICEF

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ