OPINIONS

Ο Κώστας κερνάει...

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Κώστα Φορτούνη που δεν καταλαβαίνει τίποτα και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε νίκη στη Λάρισα, δείχνοντας στον Όσκαρ Γκαρθία ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής σε αυτή την ομάδα.

Τη μέρα που έφυγε ο Λεμονής, ο Κώστας Φορτούνης πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό τις ευχαριστίες του στον Έλληνα τεχνικό. Κάποιοι υπέθεσαν ότι θα τα… βάψει μαύρα. Κακώς. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δε βλέπει τίποτα και κανέναν. Έχει τέτοια ποιότητα και τόση κλάση, που μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει πάνω στο χορτάρι όταν είναι καλά.

Το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Λάρισα είναι η αποθέωση του πηγαίου ταλέντου ενός παιδιού από την Θεσσαλία. Και μπορεί να γουστάρει να παίζει μπάσκετ και να βάζει τρίποντα, αλλά στο ποδόσφαιρο μοιράζει τις ασίστ σαν καραμέλες…

Κάμποσα λεπτά πριν ο Κέβιν Μιραλάς προσγειωθεί και πατήσει Ελλάδα, ο Ολυμπιακός πέρναγε από την Λάρισα και παρέμενε πρώτος στην βαθμολογία. Ο Γκαρθία είχε τη νέα του ομάδα να βάζει τρία γκολ και μάλλον κατάλαβε κάποια πράγματα για τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα συνεργαστεί. Η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος είχε τον… λόγο την κατάλληλη στιγμή. Κόντρα σε μια σκληρή ομάδα που ναι, δύσκολα βάζει, αλλά και δύσκολα τρώει.

Μπορούσε να αξιοποιήσει την υπεροχή του στο πρώτο μέρος ο πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά δεν το κατάφερε. Μονοδιάστατος δεν ήταν, πήγε και από δεξιά, πήγε και από αριστερά, το πάλεψε, έφερε τη μπάλα και από τον αέρα, αλλά αποτέλεσμα «μηδέν».

Ο Διαμαντόπουλος δεν είδε το χέρι στο 5’ που ενδεχομένως να είχε αλλάξει το ρου της ιστορίας αυτού του αγώνα και ο Προτό έκανε παλικαρίσια επέμβαση, όταν ο… Ιγκουαΐν των φτωχών- Ναζλίδης πήγε να σημειώσει το γκολ της χρονιάς. Σκέφτηκε να πασάρει αλά… Μάτζικ Τζόνσον, ο Μασούρας δε βρήκε ποτέ τη μπάλα, αυτή θα πήγαινε απ’ ευθείας μέσα, αλλά ο Βέλγος πορτιέρε πρόλαβε με μακροβούτι και την πέταξε κόρνερ.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Η Λάρισα ανασταλτικά έχει δυο όπλα: Το ένα είναι οι σωστές τοποθετήσεις αφού ο Φυντάνης έχει δουλέψει πολύ σε αυτόν τον τομέα. Το άλλο, είναι το… αμπελοχώραφο! Οι λακούβες κάνουν τον αντίπαλο να μην είναι σίγουρος ότι θα τσουλήσει σωστά τη μπάλα και οι πάσες γίνονται πάντα με ρίσκο. Πέρασε ένα 45λεπτο χαμένο για τους Πειραιώτες και έμενε απλά να δούμε, τι θα έκαναν βγαίνοντας ξανά από τα αποδυτήρια.

Αλλαγή καμία, ούτε στην ταχύτητα, αν όμως έμαθε κάτι καλά στο Καμπιονάτο ο Ταχτσίδης, αυτό είναι να παίζει πονηρά και άμεσα. Οι Ιταλοί δεν αφήνουν ποτέ ούτε ένα… χιλιοστό πονηριάς να πάει χαμένο. Σε ένα τόσο σκληρό πρωτάθλημα, που η τακτική είναι τα πάντα, οφείλει το μυαλό σου να δουλεύει με… χίλιες στροφές. Ο Έλληνας μέσος λοιπόν, που μέχρι εκείνο το σημείο πιθανότατα να είχε αναγκάσει πολλούς από εσάς να λέτε «μα τι τον έχει μέσα;» έβαλε κάτω τη μπάλα σε στημένη και έπαιξε γρήγορα το παιχνίδι. Μπαλιά- μαχαιριά στον Μάριν και εκεί όλα τα άλλα ήταν piece of cake.

Τα ‘χουμε ξαναπεί. Τον Γερμανό, μπορείς να τον κατηγορήσεις για νεύρα, αργοπορία καμιά φορά, άντε ακόμη και ανασταλτική αδιαφορία. Όμως, το μόνο που δε μπορείς να του πεις, είναι ότι δε ξέρει να τελειώσει φάσεις. Εκεί που έμαθε τη μπάλα από παιδάκι θα του είχαν «μαυρίσει τον πισινό» , αν δεν εκτελούσε σωστά. Το 0-1 ήταν ανακουφιστικό τη στιγμή που επιτεύχθηκε και έδωσε την ευκαιρία να «ανοίξει» και το ματς.

ΟΤΑΝ ΕΔΩΣΕ ΧΩΡΟ Η ΑΕΛ...

Οι γηπεδούχοι ξεθάρρεψαν και έδωσαν και χώρους στον Ολυμπιακό, αυτοκτονώντας άθελά τους, αφού ο Φορτούνης για κάτι τέτοια ζει και αναπνέει. Να μπορεί να πάρει μπάλα και να ‘χει κανα- δυο μέτρα δικά του. Του αρκούν. Σε μια τέτοια απόσταση, μπόρεσε ο Κώστας να βγάλει σούπερ πάσα στον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Ιρανός δε διπλασίασε τα τέρματα. Κάτι που έκανε λίγο αργότερα (ξανά πάσα Φορτούνης) μιας και εκεί τη μάζεψε τη μπάλα, το «έφτιαξε» το σουτάκι του και βρήκε στόχο.

Ο «μάγος με το 7» σέρβιρε και στον Τζούρτζεβιτς για το τρίτο γκολ. Ο Ολυμπιακός έκανε… παρέλαση στο δεύτερο ημίχρονο και φυσικά ο Γκαρθία κατάλαβε ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής σε αυτή την ομάδα, τόσο εύκολα και τόσο απλά.

ΥΓ. Ρε Προτό τι έβγαλες στις καθυστερήσεις; Κι ας με τσάντισες στην Βαρκελώνη. Υποκλίνομαι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ