OPINIONS

Ο "κρυφός άσος" και το... παραπέντε

Ο "κρυφός άσος" και το... παραπέντε
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την αναζήτηση προπονητή στον Ολυμπιακό, ενώ θυμάται τον Τροντ Σόλιντ να μιλάει για το... παραπέντε.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και μέσα στα επόμενα 24ωρα, μπορεί και ώρες, ο Ολυμπιακός θα έχει προπονητή. Ναι, θα μάθουμε τον αντικαταστάτη του Βαλβέρδε και θα ησυχάσουμε. Για την ώρα, δεν μπορούμε παρά να ζούμε με... φήμες!

Τη μια έκλεισε ο Κούπερ, την άλλη «ανεβαίνει» ο Μανθάνο, την επόμενη γίνεται δεκτή η εισήγηση του Σάββα Θεοδωρίδη και αναλαμβάνει ο Σόλιντ.

Σόλιντ... Αλήθεια τι θυμήθηκα τώρα! Σε μια από τις προετοιμασίες των Πειραιωτών που βρέθηκα στο Ζέεφελντ, ο Τρόντ Σόλιντ και οι συνεργάτες του, είχαν καλέσει σε δείπνο τους ρεπόρτερ. Ήταν και μια ευκαιρία για τον Νορβηγό να γνωρίσει και να γνωριστεί. Να πει και τα δικά του. Κάποια στιγμή ανέπτυξε και την φιλοσοφία για τη μπάλα. Τη δική του φιλοσοφία.

Δεν σας κρύβω ότι δεν μου άρεσε και πολύ. Δεν καταλάβαινα εγώ καλά, αυτά που έλεγε για τη σχέση του παίκτη με το τιμ. Ο παίκτης είναι παίκτης. Και με όλα τα στραβά τους, είναι οι πρωταγωνιστές! Είτε το θέλουμε, είτε όχι! Ο Νορβηγός τότε με έκανε να πιστέψω ότι αυτό δεν το ήθελε. Κάποιοι συνάδελφοί μου είχαν μείνει εντυπωσιασμένοι από αυτά που έλεγε ο Τρόντ.

Τέλος πάντων... Δεν έχει και πολύ σημασία. Ακόμη πάντως, οι περισσότεροι που ήταν σε εκείνο το τραπέζι και ειδικά ο Γιάννης ο Μέγας που καθόταν δίπλα μου θυμάται, αυτό που είπα στον Σόλιντ κάποια στιγμή. Μας έλεγε ότι λατρεύει το παραπέντε. Και όταν βρίσκει ευκαιρία το απολαμβάνει. Σε αυτό το σημείο διακόπτω την ιστορία για να εξηγήσω:

ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ= Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε) πήρε το όνομά του από τις γαλλικές λέξεις parachute (αλεξίπτωτο) και pent (πλαγιά). Είναι η πιο απλή μορφή πτήσης. Ο χειριστής απογειώνεται από μια βουνοπλαγιά και εκμεταλλεύεται τα ρεύματα του αέρα για να παρατείνει την πτήση του κατολισθαίνοντας, πριν προσγειωθεί. Και συνεχίζω:

Όπως το εξηγούσε ο Σόλιντ, μου βγήκε αυθόρμητα: " Έτσι φεύγουν από του Ρέντη οι προπονητές"! Έπεσε πολύ γέλιο. Στο τέλος της βραδιάς, με πλησίασε ο Κούλης Δουρέκας και μου 'πε γελώντας " ρε συ τον τρέλανες". Ωραία ήταν και η αλήθεια είναι, ότι ο Νορβηγός έκανε και καλή προετοιμασία. Με τους παίκτες όμως οι σχέσεις του δεν ήταν και οι καλύτερες. Αποκορύφωμα, να φτάσει η ομάδα να καταντήσει και... δικαστήριο με ποδοσφαιριστές να απολογούνται μπροστά σε όλο το τιμ. Απίστευτα πράγματα... Τα υπόλοιπα τα ξέρετε, τι έγινε και έφυγε από την Ελλάδα!

Δεν γνωρίζω αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αποφασισμένος να τον ξαναπάρει, ούτε ξέρω αν θα προχωρήσει στον Κούπερ μια και καλή. Μπορεί να υπάρχει και «άσος στο μανίκι» του προέδρου των νταμπλούχων. Το θέμα είναι, ότι όποιος και να αναλάβει, θα το κάνει σε ένα κομβικό καλοκαίρια. Με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα να ζορίζει τους πάντες και τα πάντα. Με παίκτες καλούς να μη συνεχίζουν γιατί οι περισσότεροι ήταν δανεικοί. Με άλλους να ...κατασκοπεύονται από ξένα σωματεία και φυσικά να υπάρχουν και ορισμένοι δανεικοί, που περιμένουν να πάρουν την δική τους ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός, έχει την άνεση να βλέπει τους άλλους του πρωταθλήματος να 'χουν διοικητικές σκοτούρες. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει φυσικά στο λιμάνι και αποτελεί μια καλή βάση για να πορευτεί και στο μέλλον η ομάδα του λιμανιού. Όπως και να το κάνουμε όμως, είναι σπουδαίο να επιλεγεί και να εμφανιστεί, η καλύτερη δυνατή λύση για τον... καπετάνιο του προπονητικού κέντρου. Όχι τίποτε άλλο, μην ξαναβγεί από την αποθήκη το παραπέντε, το οποίο λόγω Βαλβέρδε «έπιασε αράχνες»...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ