OPINIONS

Με λάθος κόσμο παίζουν

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τα... κατορθώματα του μπασκετικού Ολυμπιακού και για Αγγελόπουλους - Γιαννακόπουλο που ξεχνάνε το κόκκινο DNA.

Συνήθως φτιάχνουμε έναν ωραίο πρόλογο για να γουστάρετε. Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι, εδώ ο κόσμος καίγεται. Λοιπόν, πάμε στην ουσία. Μπάσκετ Ολυμπιακού . Ξεκινάω με το καλό. Στα μεταγραφικά, όσον αφορά στις προσθήκες, είναι ίσως η μόνη περίπτωση που δεν μπορείς να πεις κάτι για τους "ερυθρόλευκους".

Οι κινήσεις μέχρι τώρα έχουν λογική, υπάρχει ένα πλάνο και απλά απομένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια στην ενίσχυση. Επιβάλλεται να συνεχίσουν έξυπνα και με στόχο να φτιάξουν μια αθλητική ομάδα γεμάτη σουτ. Αφού δε μπορείς να συναγωνιστείς στα λεφτά, άλλαξέ τους τα φώτα με αθλητικότητα. Νόμος! Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να αποκτηθεί και κάποιος που θα κάνει και... θόρυβο. Θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο και στην ψυχολογία, αλλά και στην ποιότητα..

Από 'κει και πέρα όμως, από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Η ΚΑΕ παρουσιάζει τρομερή δυσκοιλιότητα. Επίτηδες να τα έκαναν, έτσι δε θα τα κατάφερναν.

  • Χωρίς γενικό διευθυντή, οι αρμοδιότητες του Χρήστου Σταυρόπουλου δείχνουν μοιρασμένες.
  • Επικοινωνιακά, αν όλα αυτά που βλέπουμε, είχαν γίνει στην ΠΑΕ, ο Μαρινάκης θα 'χε μπει με κανόνι στην πλατεία Αλεξάνδρας και θα 'χε και δίκιο. Γίνεται κόλαση με τον Μιλουτίνοβ και την ίδια στιγμή διαβάζουμε για events. Καλά κάνουν και τα πραγματοποιούν, απλά το timing παίζει πάντα ρόλο για να τα σερβίρεις.
  • Τελευταία στιγμή και μετά από παράταση ίσως επικυρωθεί η παρουσία της ομάδας σε χαμηλότερη κατηγορία. Έτσι για να μένουν όλοι με την απορία, προφανώς γίνεται για το σασπένς ε; Ή θα συμβεί κανά μαγικό; Μπα...
  • Ξέρετε καλά, πως είμαι αντίθετος των υποδείξεων και εχθρός του... εξυπνακισμού, αλλά όταν έχεις έπαρση τότε δίνεις και δικαιώματα στους άσχετους και τους εξυπνάκηδες να «σου τη πουν». Αυτό συμβαίνει εδώ και τρεις μήνες.
  • Το DNA του Ολυμπιακού, δε το σέβεται κανείς αυτή την περίοδο στο τμήμα μπάσκετ. Και αυτό είναι το πιο εκνευριστικό. Να βγαίνει επίσημη ανακοίνωση από τον Παναθηναϊκό και να κοροϊδεύει; Σε βάρος μάλιστα του λαού της ομάδας; Και να κάθονται να κοιτάνε; Και να απαντάνε με ένα... 8ευρω. Να βράζει ο κόσμος και να μη ξέρει κανείς τι μέλλει γενέσθαι;
  • Θα τολμούσαν να κάνουν παιχνίδι οι ατζέντηδες και να κοροϊδεύουν το συγκεκριμένο σωματείο; Θα έτρεμαν και στη σκέψη. Όμως πως να μη το κάνουν; Όποιος θέλει πλέον, γράφει και λέει και υποθέτει ό,τι γουστάρει.
  • Ο Γουίλιαμς - Γκος έφυγε και έφερε και λεφτά στο ταμείο.
  • Ο Μάντζαρης άκουσε το "βρες ομάδα", αλλά μόλις βρήκε δεν έχει εξέλιξη. Από τα 800 και βάλε που έχει να παίρνει, ζητάει 250 να φύγει και δε του τα δίνουν!!!
  • Ο Αγραβάνης άκουσε "περίμενε και θα σου πούμε".
  • Ο Σπανούλης , ναι, ο Σπανούλης, ο άνθρωπος που θα 'πρεπε να 'ναι άγαλμα έξω από το ΣΕΦ, ακόμη περιμένει.

Βέβαια, όλα αυτά λίγο -πολύ τα ξέρετε. Το θέμα είναι τι πρέπει να συμβεί για να γυρίσει η... ομελέτα. Από κριτική και ειρωνεία έχετε χορτάσει. Α και να πω, ότι και η "πράσινη εξυπνάδα" δεν έχει και πολύ γούστο. Εγώ είμαι ο πρώτος που 'χω πει "αφήστε τους να πειράζονται, αρκεί να μη βρίζονται και να μη ρίχνουν το επίπεδο".

Όμως εδώ το πράγμα με τις προσβολές ξεφεύγει, υπό την ανοχή βέβαια της ΚΑΕ Ολυμπιακός που δε κάνει κάτι άλλο από το να τρέχει στα δικαστήρια. Αν ήξερε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πραγματικά τι είναι ο Ολυμπιακός (ως οργανισμός) δε θα το έπραττε αυτό με τα διαρκείας. Δεν αναφέρομαι στις δηλώσεις που κάνει. Είναι δικαίωμά του. Αλλά επίσημη ανακοίνωση ; Βαρύ. Γνώμη μου. Τέλος πάντων, ίσως ζητήσει συγγνώμη τις επόμενες μέρες...

Αλλά και "σόρι" να μην πει, ΟΚ, κατά τη γνώμη μου έσφαλε , απλά μπορεί να βγει και να πει "αδιαφορώ, εγώ θα τους γλεντάω και σε όποιον αρέσει"! Αν αρέσει όμως (ή περνάει αδιάφορο) στους Αγγελόπουλους, πιστέψτε με δεν αρέσει στον κόσμο της ομάδας. Καθόλου... Όπως και από την άλλη αυτό με την κατάθεση των 8 ευρώ , ΟΚ κι αυτό εξυπνάδα ήταν, απλά είναι άλλο να το κάνει μεμονωμένα ένας φίλαθλος για να κοροϊδέψει κάποιον κολλητό του και άλλο κοτζάμ ανώνυμη εταιρεία. Τέλος πάντων, η δράση της μιας σαχλαμάρας έφερε αντίδραση και στο τέλος δε διασκέδασε κανείς.

Λοιπόν, είναι η τελευταία φορά που τα γράφω, η διοίκηση πρέπει:

  • Να ξαναδώσει όραμα στην ομάδα και τον κόσμο. Όλοι μαζί πήγαν "ως το τέλος". Το τέλος έφτασε και θα 'πρεπε όλοι να είναι εκεί. Κανείς εξαφανισμένος.
  • Να πάρουν τα λεφτά οι παίκτες (μιλάμε για 8μηνα και 10μηνα)
  • Να ολοκληρωθούν οι κινήσεις σε συνεργασία με τον προπονητή.
  • Να ξεκαθαρίσουν ποιους θέλουν και ποιους όχι, βάσει των αναγκών και για το καλό της ομάδας.
  • Να δείξουν όπως το έκαναν στην περίπτωση Μιλουτίνοβ ότι υπάρχει σφυγμός και δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ο Ολυμπιακός.
  • Να βάλουν μπροστά με όποιο κόστος την "επόμενη μέρα". Α2; ΟΚ, Α2. Αλλά με σχέδιο. Δε γίνεται να λες "διαρκείας για άλλα παιχνίδια". Τι είναι τα άλλα παιχνίδια; Επιτραπέζια;
  • Να θωρακίσουν την ΚΑΕ. Έχουν βάλει τρομερά ποσά από την τσέπη τους, αλλά δε γίνεται να τα ξέρουν όλα. Κανείς δε τα ξέρει όλα. Ας βρουν ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και ΚΥΡΙΩΣ να ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός και μπορούν να το μεταφέρουν και στους παίκτες και ας κάνουν μια καλή αρχή. Αν θέλουν να γεμίσουν άβουλους, φοβισμένους ή να 'χουν δυο- τρία άτομα μόνο για να κάνουν την δουλειά, οχτώ ατόμων, ΟΚ σεβαστό, αλλά αυτό δε το κάνουν ούτε ερασιτέχνες.

Ο κόσμος βλέπει τι συμβαίνει στην EuroLeague . Κανείς δε θα πει "πάμε για την κούπα". Αλλά δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα να σκορπάνε πίκρα και προβληματισμό, έτσι απλά επειδή αυτοί διοικούν. Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν άνηκε σε έναν ή δυο ή σε τρεις ανθρώπους. Ποτέ!

Όλα αυτά βέβαια -θα το επαναλάβω- δεν έχουν καμία σχέση με την... μυαλοπώληση και την ειρωνεία αρκετών που απλά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να χλευάσουν. Αλλά και από τον Ολυμπιακό, αυτό το έδαφος πρέπει να πάψουν να το στρώνουν. Φτάνει...

ΥΓ. Το είχα τονίσει τις προάλλες σε άρθρο για το ποδόσφαιρο. Ολυμπιακός σημαίνει "αδιάκοπος πόλεμος". Στα... χαρακώματα. Θες - δε θες, γιατί έτσι είναι αυτή η ομάδα. Είτε την λατρεύουν, είτε την μισούν, οπότε είναι πάντα σε μάχη. Ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Ούτε εξαφανιζόλ. Όποιος το έχει και το αντέχει, αξίζει και να βρίσκεται είτε στην ΠΑΕ, είτε στην ΚΑΕ. Και να το μεταφέρει και σε όσους καλοπληρώνονται για να εκπροσωπούν αυτή την ομάδα στα γήπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ