OPINIONS

Λιμάνι με κούπες

SUPERLEAGUE / ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 45ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / ΑΠΟΝΟΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 45ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / ΑΠΟΝΟΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πειραιάς γιόρτασε για τον Ολυμπιακό, ο Μαρινάκης απαίτησε σοβαρότητα και ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για μια τέλεια κατάκτηση μετά από μια εύκολη τριάρα που δε θα ‘χει όμως σχέση με τον τελικό κυπέλλου.

Είναι δεδομένο και διόλου υπερβολικό, πως αν δεν υπήρχαν τα μέτρα λόγω της πανδημίας, ο κόσμος του Ολυμπιακού θα ξεσάλωνε. Ήταν ένα πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε και στο οποίο έγιναν πολλά. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από την αρχή ως το τέλος.

Ουσιαστικά το κατέκτησαν μια βραδιά στην Τούμπα, αλλά φρόντιζαν να το κατοχυρώνουν κάθε εβδομάδα. Η κυριακάτικη βραδιά, είναι αλήθεια ότι δεν άρμοζε στο μεγαλείο της φετινής προσπάθειας. Όμως, ο κορονοϊός τα διέλυσε όλα παγκοσμίως. Παρ’ όλα αυτά, στο λιμάνι το γιόρτασαν. Η ομάδα στο γήπεδο, μέρος του κόσμου απ’ έξω και τα υπόλοιπα εκατομμύρια όπου βρίσκονταν. Οι εσωτερικές υποθέσεις, σχεδόν ολοκληρώθηκαν.

Μένει μια εκκρεμότητα και αυτή απέναντι στην ΑΕΚ για τον τελικό του κυπέλλου. Ένας Ολυμπιακός που ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου 2019 τις επίσημες υποχρεώσεις του. Σήκωσε την κούπα του πρωταθλητή στις 19 Ιουλίου 2020, έχει τελικό κυπέλλου στις 26 Ιουλίου 2020 και αγώνα για το Europa League στις 6 Αυγούστου. Είπατε κάτι; Όχι δεν είπατε. Το 45 ο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό και μια γιορτή εξαιρετική για την εποχή, επιστέγασμα κόπων και θυσιών.

Ήταν ένα τέλειο πρωτάθλημα και το ολοκλήρωσε μια τέλεια εκδήλωση. Γιατί μη ξεχνάτε ότι λόγο των συνθηκών έπρεπε να δημιουργηθεί από ένα σωματείο, ένα προϊόν τηλεοπτικό με στοιχεία και ατμόσφαιρα γηπεδική. Δεν είναι εύκολο και θες και υλικό! Αλλά αν υπάρχει μια ομάδα σε αυτή τη χώρα που έχει υλικό, κακά τα ψέματα, αυτή είναι ο Ολυμπιακός!

Όσο για το τελευταίο ματς των πλέι- οφ; Αν είχε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ο φετινός Ολυμπιακός, αυτό ήταν πως δεν άφηνε ποτέ ανεκμετάλλευτη την υπόθεση εργασίας σύμφωνα με την οποία ο αντίπαλος θα έκανε άλλα αντ’ άλλων. Και η ΑΕΚ την είχε πατήσει με αυτό τον τρόπο. Συμπαθώ πάρα πολύ τον Μάσιμο Καρέρα και θεωρώ ότι έκανε θαύμα με την φετινή Ένωση. Παρέλαβε κάτι σαν ομάδα και του έδωσε χαρακτήρα. Σε αυτό το ματς όμως, για κάποιο λόγο είχε αποφασίσει να τα ξεκινήσει όλα λάθος.

Πιστεύω ότι ήταν αχρείαστο το ροτέισον. Ο τελικός κυπέλλου ήταν σε μια εβδομάδα, οι ποδοσφαιριστές χαίρονται να παίζουν και είναι και ρίσκο να παίζεις με την ψυχολογία και τη δική σου και του αντιπάλου. Ο σχηματισμός επίσης είχε ξεκάθαρο πρόβλημα και πλαγίως το παραδέχτηκε ο Ιταλός αλλάζοντας διάταξε από το 22 ο λεπτό. Όμως η ζημιά είχε γίνει. Ο Ολυμπιακός ήταν άρχοντας της αναμέτρησης από το πρώτο δευτερόλεπτο. Δυο παίκτες της ΑΕΚ εκτέθηκαν στο πρώτο μέρος και ήρθαν τα κόκκινα τέρματα. Ο φιλότιμος κατά τ’ άλλα Μάνταλος πήδηξε λες και έπαιζε σε ερασιτεχνικό και έχασε κεφαλιά από τον Φορτούνη!!! Τα τρία θαυμαστικά έχουν να κάνουν με το ότι ο Κώστας δεν είναι και ο καλύτερος κεφαλοσφαιριστής της γης, όμως πήδηξε σωστά εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη μπάλα του Καμαρά και σέρβιρε στον Βαλμπουενά.

Στο δεύτερο γκολ, ο Φορτούνης έβγαλε αυτός τη μεγάλη μπαλιά και ο Ραντζέλοβιτς εξέθεσε τον Μπακάκη για το 2- 0. Η δουλειά είχε γίνει από νωρίς όπως καταλαβαίνετε και η ΑΕΚ το μόνο που κατάφερε ήταν με το γύρισμα της άμυνας σε τριάδα να γίνει ελάχιστα πιο ανθεκτική. Ωστόσο, η εικόνα του ματς ήταν ξεκάθαρη: Το κέντρο κατακόκκινο. Διεκδικήσεις της μπάλας, όλες σε πόδια ερυθρόλευκων. Απειλή με μπόλικη ποικιλία και εναλλαγή θέσεων των κόκκινων χαφ χωρίς την παραμικρή ενόχληση από τους αντιπάλους τους. Για το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε σε ρυθμό προπόνησης και αυτό φυσικά του το παρείχαν τόσο τα γρήγορα τέρματα, όσο και η αδυναμία της αντιπάλου του να του δημιουργήσει μπελά.

Περισσότερο με το φιλότιμο και τον ποδοσφαιρικό εγωισμό του ο Μάνταλος, πήρε δυο- τρεις μπάλες και προσπάθησε να τις τελειώσει, παρά είδαμε οργανωμένη ενέργεια από την πλευρά των φιλοξενούμενων, που πάτησαν τελικά την περιοχή του Σα και με τον Βέρντε όταν το ημίχρονο βάδισε στη δύση του. Ο Καρέρα με όσα έκανε η ΑΕΚ στο δεύτερο 45λεπτο, ήταν σα να έδειξε σε όλους ότι πέταξε στα σκουπίδια το πρώτο. Οι κιτρινόμαυροι ήταν πιο νοικοκυρεμένοι, πιο θαρραλέοι, δοκίμασαν τα πόδια τους και έφεραν στο γήπεδο και τους Λιβάγια- Ολιβέιρα. Και πάλι, αντί να σκοράρουν έφαγαν γκολ από τον Καμαρά.

Γενικά η ΑΕΚ (αν εξαιρέσουμε εκείνο το βράδυ της ανατροπής με το γκολ του Γιακουμάκη) δε μπορεί να παίξει στο Καραϊσκάκη. Και όχι απλά χάνει, τις περισσότερες φορές κυριολεκτικά υποφέρει. Ο Καρέρα μίλησε για χαστούκι, θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε πως θα εμφανίσει την ομάδα του στην τελικό.

Όσο για τον Ολυμπιακό; Μετρημένα κουκιά! Οι υποχρεώσεις σταματημό δεν έχουν. Ο τελικός κυπέλλου όπως ορθά είπε ο Τοροσίδης θα αποτελέσει το «τέλειο φινάλε». Και εκείνο το παιχνίδι δεν θα έχει σχέση -κακά τα ψέματα- με την αναμέτρηση των πλέι- οφ! Μετά υπάρχουν οι… λύκοι. Και οι Γούλβς δεν έχουν σχέση με τις αντιπάλους του Ολυμπιακού στην Ελλάδα! Καμία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ