OPINIONS

Λάθη και στον ύπνο τους

BASKET LEAGUE / 4ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 4ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που έχασε με κάτω τα χέρια στον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ.

Σχετικά νωρίς τον παράτησε τον τέταρτο τελικό ο Ολυμπιακός , αλλά υπήρχε λόγος για να συμβεί αυτό. Ο Παναθηναϊκός από ένα σημείο και μετά, έκανε δική του την αναμέτρηση. Είχε φούρια, είχε όρεξη, είχε δικό της το τέμπο η ομάδα του Πασκουάλ και πήρε δίκαια την αναμέτρηση. Οι Πειραιώτες έμειναν να ‘χουν να μνημονεύουν τα πάρα πολλά λάθη που έκαναν. Ποια είναι τα μόνα καλά του Ολυμπιακού; Μπορεί να παίξει και χειρότερα; Δε νομίζω. Μπορεί τόσο ψυχοπλακωμένος και αφηρημένος; Τόσο στην κοσμάρα του; Δε το πιστεύω. Μπορεί δίχως ψυχή; Αποκλείεται.

Πρώτα απ’ όλα το ΣΕΦ είναι άλλο γήπεδο, όταν έχει κόσμο και εντελώς διαφορετική πνοή παίρνουν στο σπίτι τους οι Ολυμπιακοί, όταν δεν αισθάνονται αγχωμένοι. Μένουν σαράντα λεπτά για τον φετινό Ολυμπιακό, να δείξει ότι μπορεί να κρατήσει τα σκήπτρα του. Και να μη τελειώσει η σεζόν με ανάμεικτα (προς αρνητικά) συναισθήματα. Τα ξέρουν αυτά οι «ερυθρόλευκοι», ειδικά οι Έλληνες της ομάδας, που την Κυριακή θα αποδώσουν πολύ διαφορετικά και αυτό είναι σίγουρο. Ο Σπανούλης έκανε αρνητικό ρεκόρ, ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης, μακριά από τα συνηθισμένα τους. Ο Παπαπέτρου ελάχιστα, ο Παπανικολάου είχε ξεσπάσματα, πολέμησε ο Αγραβάνης, Γενικά όλοι, πολύ μακριά από αυτά που μπορούν να πράξουν. Με 23 λάθη, από τα οποία προέκυψαν 26 πόντοι, δε μπορείς να ψάξεις και πολλά. Έτσι δεν είναι; Στην επίθεση χάθηκαν όλα.

Εξάλλου, πιο χάλια ο Ολυμπιακός δε μπορούσε να παίξει στο πρώτο ημίχρονο. Κι όμως όπως μπήκε και ο Παναθηναϊκός με μια Αμερικανική ομάδα και πολύ αστοχία, πίστευε κανείς ότι οι πρωταθλητές που είναι και μπαρουτοκαπνισμένοι θα έκαναν τη δουλειά τους. Τα λάθη όμως δεν είχαν τελειωμό. Και αφού πρώτα αναγκάστηκε λόγω φάουλ ο Σφαιρόπουλος μέσα σε τρία λεπτά να αλλάξει και τους τρεις σέντερ (παγκόσμιο ρεκόρ!), η ομάδα υποχρεώθηκε να χάσει χρόνο για να συνηθίσει καταστάσεις. Και δεν είναι μόνο αυτό. Καθυστέρησαν να συνειδητοποιήσουν ότι θα έπρεπε να παίξουν με οποιαδήποτε συνθήκη, ώστε να κάνουν καλύτερη δουλειά. Ο αντίπαλος σκόραρε με βολές και βρήκε ψυχολογία από την επιθετική του άμυνα. Όσο πέρναγε η ώρα η άμυνα του Παναθηναϊκού, του χάριζε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Κατέβαζαν μπάλα οι «ερυθρόλευκοι», έκαναν κάποιο παιδικό λάθος και συνήθως ένας «πράσινος» περίμενε στο… οφσάιντ για να σκοράρει.

Ο Καλάθης από το… νοσοκομείο στο γήπεδο, είχε ιδανικό πρώτο μέρος, καμία σταθερή απειλή από την κόκκινη πλευρά και μόνο δυο σουτ του Γκριν εκνεύρισαν τον Πασκουάλ. Χαμηλό σκορ για τους «ερυθρόλευκους», μόνο 28 πόντους και από την άλλη ένα καλό 39αρι για τους γηπεδούχους. Δίχως ισορροπία ήταν πολύ δύσκολο ο Ολυμπιακός να ζητήσει πράγματα. Και δίχως και ενέργεια. Εκεί στάθηκαν πολύ και θέλησαν βέβαια να ενώσουν τον πέμπτο αγώνα. Καμία σχέση όμως. Εκείνο το ματς δε θα ‘χει σχέση με τα άλλα. Ξεχάστε ό,τι είδατε.

Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί πολλές φορές σε ζόρικη θέση. Πριν τον τέταρτο αγώνα με την Έφες, όλοι «άδειους και τελειωμένους» τους έλεγαν. Το θέμα δεν έχει να κάνει βέβαια με παραδείγματα. Ο Παναθηναϊκός θα πάει και αυτός να παίξει τη δική του… ζαριά. Η ομάδα του λιμανιού ήταν τραγική στην τρίτη περίοδο, γενικά ο Σφαιρόπουλος επέμεινε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε στον Σπανούλη ο οποίος εκνευρίστηκε πολλές φορές, αλλά ήρθε ο Γκριν (που φυσικά και έχει θέση σε αυτή την ομάδα) και κράτησε την κατάσταση σε λογικά πλαίσια στο δεύτερο μέρος. Και μη σας φαίνεται παράξενο αυτό που γράφω. Ο Παναθηναϊκός πίεσε δυναμικά στην άμυνά του, έβγαλε αιφνιδιασμούς. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη, τα έκανε πόντους, «έχτισε» από νωρίς διαφορά και την κράτησε. Ισοφάρισε με συνοπτικές διαδικασίες και πλέον όλα θα κριθούν στα… πέναλτι!

Λάθη, λάθη, λάθη. Από χθες βράδυ που κοιμόντουσαν πρέπει να έκαναν λάθη οι παίκτες του Σφαιρόπουλου. Και ήττα 34-20 μέσα στη ρακέτα, τομέας που ήταν βαμμένος κόκκινος μέχρι τώρα. Ξεχάστε τι έγινε ως τώρα. Άλλο ματς την Κυριακή. Τα λέμε…

ΥΓ. Θα είναι ο 73ος αγώνας του Ολυμπιακού. Σίγουρα έχουν κουραστεί και ψυχολογικά. Όμως, το κίνητρο μπροστά τους είναι τεράστιο. Είναι ο μεγάλος τους στόχος. Είναι αυτό που είχαν αποφασίσει να κατακτήσουν από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ήδη τους είχαν βγάλει δεύτερους…

Μόνο instagram: Pantelaras10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ