OPINIONS

Καλοκαίρι με... βόμβες

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος ξεκαθαρίζει ποιοι είναι οι... τρεις ξένοι του Ολυμπιακού, τι σημαίνει Σλούκας και "χτυπάει το καμπανάκι" στους φίλους των "αιώνιων".

Δε θα σας κουράσω. Εξάλλου, όταν κάποιος πάει να αραδιάσει πολλά (υπάρχουν και αυτοί), τα κάνει... σαλάτα και στο τέλος ούτε ο ίδιος δε καταλαβαίνει τι ήθελε να πει. Εδώ ισχύει το "ένα κι ένα κάνουν δυο". Και πάμε στους ξένους του μπασκετικού Ολυμπιακού. Πολύς ο ντόρος. Προϊόν και της πανδημίας. Με τι να ασχοληθεί ο κόσμος; Με μεταγραφές. Ποια ομάδα στο μπάσκετ είναι πιο εύκολη αφού παίζει σε μια διοργάνωση; Ο Ολυμπιακός. Ποιας ομάδας ο κόσμος "τρελάίνεται" για μεταγραφές; Του Ολυμπιακού. Γνωστά όλα αυτά.

Όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να παίρνουμε φόρα και να λέμε ή να γράφουμε ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι. Γιατί αν υπήρχε "αστυνομία Τύπου και φιλάθλων" οι συλλήψεις θα ήταν αρκετές όλα αυτά τα χρόνια. Και οι... προσαγωγές ακόμη περισσότερες. Για να είσαι όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματικότητα μιας ομάδας, πολύ απλά πρέπει να κοιτάς το... ιστορικό της. Πώς λειτουργεί. Και μετά από αυτή την ματιά στην παράδοση, να βάζεις στο τσουβάλι πρόσωπα και καταστάσεις. Ποια πολιτική ακολουθούν αυτοί που διοικούν; Ποιος είναι ο προπονητής και τι φιλοσοφία έχει; Πως έχει η κατάσταση στον τόπο μας; Απλά πράγματα. Έτσι θα αποφεύγετε αρλούμπες, εικασίες και... όνειρα.

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ, Ο ΡΟΥΜΠΙΤ ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ

Για να επιστρέψω στο μπάσκετ του Ολυμπιακού, να μου επιτρέψετε να τελειώσουμε την συζήτηση με τους ξένους. Εννοώ το "έλα εσύ- φύγε εσύ". Ξεκάθαρα. Λοιπόν, αυτή τη στιγμή που διαβάζετε το άρθρο, οι Πειραιώτες έχουν τρεις ξένους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Τρεις! Ούτε δυο, ούτε τέσσερις. Τρεις. Και αυτοί είναι ο Σακίλ Μακ Κίσικ, ο Οκτάβιους Έλις και ο Χασάν Μάρτιν. Τέλος εδώ. Ένα γκαρντ που ξετρέλανε από την πρώτη στιγμή τον κόσμο και δυο ψηλοί. Υπάρχουν άλλα τέσσερα ονόματα βέβαια και θα με ρωτήσετε με το δίκιο σας. Λοιπόν, ο Ρούμπιτ είναι 50- 50, ο Μπάικς είναι χλωμός και οι Πολ- Μπάλντγουιν θα αποχωρήσουν.

Να σταθώ λίγο στους δυο; Ο Ρούμπιτ θα 'χει πιθανότητες να μείνει στην ομάδα αν δεν βρεθεί καλύτερο και πιο βολικό 4- 5αρι. Ο Μπαρτζώκας θέλει να δει τι θα γίνει και με Πρίντεζη- Βεζένκοβ (θα υπάρξει συζήτηση), μετά θα σκεφτεί έξτρα ενίσχυση με ξένο και στο τέλος θα φτάσει στον Ρούμπιτ. Προσοχή, τα γράφω ως έχει η κατάσταση τώρα. Γιατί αυτά αλλάζουν, όπως αλλάζει και η ζωή μας. Ο Μπάικς είναι καλός παίκτης και φαίνεται. Το ότι δεν κατάφερε να δείξει πράγματα όπως ο Μακ Κίσικ είναι το λιγότερο.

Το σοβαρότερο είναι, ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει καλύτερο παίκτη και αυτό το ξέρουν όλοι. Ειδικά ο προπονητής που έχει και σούπερ στατιστική σε αυτόν τον τομέα. Έτσι έχει η κατάσταση με τους ξένους. Να το θυμάστε και μην εντυπωσιαστείτε λοιπόν, όταν θα βγουν τα site (και το δικό μας εδώ) ένα πρωί και βάλουν τίτλο "τέλος ο Πολ" (παράδειγμα). Η κατάσταση με τους ξένους είναι αυτή και οι Μακ Κίσικ, Έλις και Μάρτιν (αποκτήθηκε μπαμ-μπαμ αφού ο Μιλουτίνοβ ήταν φευγάτος καιρό τώρα όπως συζητήσαμε εγώ και εσείς πριν από καιρό) αποτελούν την βέβαιη τριάδα.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΛΟΥΚΑ

Για όλες τις άλλες κινήσεις, που έχουν να κάνουν με... εσωτερικές μεταγραφές, Έλληνες παίκτες και έξτρα ενίσχυση θα προτείνω κάτι σε όλους τους φιλάθλους: Ψυχραιμία. Το μπάσκετ, όλα τα αθλήματα όπως και όλος πλανήτης βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά. Ο κορονοϊός ελέγχει το σύμπαν για όσους δε το έχουν καταλάβει. Διαβάζω κάτι γελοία νούμερα πλέον να κυκλοφορούν όσον αφορά στα ταμεία των ελληνικών ομάδων.

Θλίβομαι γιατί και αυτοί που τα λένε, αλλά και αυτοί που τα γράφουν, μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και τι θα συμβεί. Εγώ σημειώνω όλα τα ονόματα που ξεκίνησαν -χωρίς λόγο- να βγαίνουν προς τα έξω από τώρα και να 'μαστε καλά τον Σεπτέμβρη θα σας τα θυμίσω. Ο Ολυμπιακός θέλει και χρειάζεται τον Σλούκα πιο πολύ από οποιονδήποτε. Για πολλούς λόγους και κανείς δε το γνωρίζει καλύτερα αυτό από τους Αγγελόπουλους και τον Μπαρτζώκα που θέλουν να φτιάξουν ξανά μια αληθινά δυνατή ομάδα. Άλλο που θα καταλήξει η ιστορία. Αυτό δεν μπορούμε να το συζητάμε όταν κάθεται η Ευρωλίγκα και σκέφτεται να γίνουν αγώνες χωρίς κόσμο ως το τέλος του 2020. Δηλαδή έσοδα καπούτ και από τα εισιτήρια.

Για αυτό σας λέω ψυχραιμία! Α μη το ξεχάσω και ετοιμαστείτε για εκπλήξεις. Ετοιμαστείτε για κινήσεις που μπορούν να προκαλέσουν ντόρο όχι μόνο στον Ολυμπιακό (πολύ λιγότερο), αλλά και στον Παναθηναϊκό. Κανείς παίκτης δε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος και μιλάω και για αυτούς που παίρνουν τα πολλά λεφτά. Αν δεν κατεβάσουν αποδοχές ή αν δεν βρεθούν "χρυσές τομές", δε θα μου κάνει την παραμικρή εντύπωση να δω μπασκετμπολίστες να χαιρετάνε. Και εκεί θα αρπάξουν την ευκαιρία άλλοι παίκτες που θα το σκεφτούν πιο ήρεμα και πιο έξυπνα. Έτσι γίνεται πάντα! Ο καθένας έχει την τιμή του και την προσφορά του. Κάποια στιγμή θα αρχίσουν να βγαίνουν και ονόματα. Τότε θα με θυμηθείτε...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η μεγάλη συνάντηση στο Sport24: Ιτούδης, Μπαρτζώκας, Σφαιρόπουλος μαζί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ