OPINIONS

Σιόβας, Ίβηρας ή κόκκινος;

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Δημήτρη Σιόβα, τον Ολυμπιακό, τον μεταγραφικό χαμό στην Ισπανία και τις μεγάλες ημέρες του διεθνή αμυντικού.

Υπάρχει ένα χρονικό διάστημα για κάθε ποδοσφαιριστή ή προπονητή μέσα στην καριέρα τους, που το σύμπαν συνομοτεί και τους δημιουργεί ένα σήριαλ με κάμποσα επεισόδια για την επαγγελματική τους ανέλιξη. Αυτό γίνεται ξαφνικά, ακόμη κι όταν δεν το περιμένουν. Σίγουρα όμως για να συμβεί πρέπει να έρθει και το... καλό φεγγάρι.

Να, πάρτε παράδειγμα τον Δημήτρη Σιόβα. Το καλοκαίρι πέρασε, αλλά όσον αφορά στη συνέχεια της καριέρας του ο διεθνής αμυντικός ζει ημέρες... Ιουνίου/ Ιουλίου. Προέρχεται από δυο εξαιρετικά ματς με την εθνική μας - όχι ότι ήταν απαραίτητα για να ανεβάσει μετοχές - και όπως και να το κάνουμε, αυτά τα 24ωρα είναι δικά του.

Δίχως υπερβολή, ο Σιόβας αυτή τη στιγμή που διαβάζετε τούτες τις αράδες, είναι στο στόχαστρο αρκετών ομάδων και μέσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους κάπου... αχνοφαίνεται και ο Ολυμπιακός. Θα την πάω την ιστορία επιγραμματικά και με bullets για να γίνει πιο κατανοητή, πιο εύκολη και σαφής η δική σας ανάγνωση:

  • Ο Σιόβας ανήκει ουσιαστικά στην Λεγανές. Όμως οι δυο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα για το... διαζύγιο. Η ισπανική ομάδα που υποβιβάστηκε και εκτιμά την προσφορά του παίκτη, αλλά και θέλει να έχει και οικονομικό όφελος, αφού σε τρεις μήνες ο αθλητής θα μπορεί να υπογράψει όπου θέλει.

  • Από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής, επειδή πέρασε καλά στην Μαδρίτη και εκτιμάει όσα έζησε, δεν θέλει να γίνει το τελευταίο σενάριο. Θέλει να φύγει, αλλά να κερδίσουν και οι Πεπινέρος χρήματα από την μεταγραφή του.

  • Θα μπορούσε να 'χε συμβεί πριν λίγους μήνες, αλλά δε καρποφόρησε (λόγω πανδημίας) η ιστορία με την Βαλένθια. Όμως οι ομάδες δεν έπαψαν να υπάρχουν. Και να περιμένουν...

  • Οι μνηστήρες από την Πριμέρα είναι κάμποσοι με πρώτη την Ουέσκα. Δίνει καλά χρήματα στην Λεγανές, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπορεί - ως τώρα - να τα βρει με τον Έλληνα αμυντικό.

  • Ενδιαφέρον έδειξαν και η Βαγιαδολίδ, η νεοφώτιστη Έλτσε και η Κάντιθ και εσχάτως η Σοσιεδάδ. Μάλιστα οι Βάσκοι είναι καλή περίπτωση και για τον παίκτη, αφού έχουν και ομάδα που δε ξεκινάει για να σωθεί όπως οι προαναφερθείσες.

  • Σε αυτό το σημείο να αναφέρω το σημείο "κλειδί" της ιστορίας. Στην Λεγανές κάνει κουμάντο ένας νεαρός άνθρωπος ο οποίος έχει καταπλήξει το ποδόσφαιρο της Ιβηρικής με τον τρόπο που εργάζεται. Λες και παίζει Manager. Και όλοι στην Ισπανία έχουν να λένε για έναν άνθρωπο που δε "μασάει" ούτε από ονόματα ομάδων, ούτε από άλλων προέδρων ιστορικών κλαμπ που διαπραγματεύονται μαζί του.

  • Είναι λογικό σε όλη αυτή την ιστορία να υπάρχει και ο Ολυμπιακός. Παίκτες χρειάζεται, ο Σεμέδο παρουσιάζεται τη μια παρουσιάζεται φευγάτος την άλλη όχι και ο Σιόβας είναι πάντα μια καλή λύση. Εξάλλου οι σχέσεις του με την ομάδα του Πειραιά είναι άριστες. Μάλιστα, για όσους δε το γνωρίζουν, όπου και να πάει ο Σιόβας, οι Πειραιώτες δικαιούνται από την Λεγανές ένα 15% μεταπώλησης. Ε, αν τον θέλουν πίσω, αφαιρείται και το ποσό...

  • Επίσης, μια ομάδα που έχει εκφράσει το "θέλω της" είναι η Κάλιαρι. Με επίσημη πρόταση πριν μήνες και δεν αποκλείεται να επιστρέψει. Η ομάδα της Σαρδηνίας, γουστάρει τον Σιόβα και παρότι ο ποδοσφαιριστής πάντα στο μυαλό του "είναι" μεταξύ Πριμέρα και Βαγγέλη Μαρινάκη (του 'χει τεράστια εκτίμηση), δε θα πρέπει να μένει εκτός αναφοράς.

  • Την ίδια στιγμή υψηλότατες οικονομικά είναι οι προτάσεις που έχει ήδη ο παίκτης από την Τουρκία (κυρίως Μπασακσεχίρ και Τράμπζονσπορ)! Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι η προτεραιότητά του.

  • Δεν θα αργήσει να υπάρχει κατάληξη στην ιστορία, ομολογουμένως είναι από τις περιπτώσεις που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον από τη στιγμή μάλιστα που ο παίκτης είναι στα 32 του και θα αποφασίσει (βάσει αριθμών) για το προτελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διευκρινιστική δήλωση Σιόβα: "Δεν ήθελα να παρέμβω στο έργο του προπονητή"
Μανωλάς σε Σιόβα: "Συγχαρητήρια αδερφέ μου για την ειλικρίνεια"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ