OPINIONS

Η δικαίωση του καουμπόι Μήτρογλου

Η δικαίωση του καουμπόι Μήτρογλου

Το ντέρμπι φαινόταν ότι δεν θα είχε γκολ, ακόμη κι αν έπαιζαν οι "αιώνιοι" ένα ημίχρονο ακόμη, αλλά όπως σημειώνει ο Παντελής Διαμαντόπουλος, στον Ολυμπιακό υπάρχει ο πιστολέρο Κώστας Μήτρογλου που σκόραρε σε μια φάση (και) με "πολύ Φουστέρ"

Λίγο πριν πούμε όλοι ότι οι «αιώνιοι» και να έπαιζαν ως το ξημέρωμα, γκολ δεν θα έβαζαν, ήρθε ο πιστολέρο του λιμανιού, να επιβάλλει τον δικό του νόμο!

Ο Κώστας Μήτρογλου έβαλε ένα γκολ που δικαίωσε την δική του παρουσία και η αλήθεια είναι μια και μοναδική: Οι δυο «αιώνιοι» πλησίαζαν στο να κάνουν μια… τρύπα στο νερό(από άποψη ουσίας), μέχρι να «μιλήσει» ο μεγάλος αυτός στράικερ! Ο Ολυμπιακός έφυγε από την Λεωφόρο νικητής. Σίγουρα οι φίλοι του, είχαν την αίσθηση ότι θα κέρδιζαν και με άνεση στην έδρα του ΠΑΟ, όμως όλα αυτά αποδεικνύονται στο χορτάρι. Οι «πράσινοι» μπήκαν όπως έπρεπε.

Έκαναν περισσότερα από αυτά που ήθελε ο Αναστασίου, αλλά στο τέλος τιμωρήθηκαν. Ίσως και να …πλήρωσαν, ότι δυο φορές είχαν την ευκαιρία τους, μα δεν το πίστεψαν. Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με το τρίποντο. Όπως έχω ξαναπεί «ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει», αυτή είναι η ουσία στο ποδόσφαιρο. Και άσχετα με την ιστορία του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός έκανε την δουλειά του, με το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αποστολή εξετελέσθη, αν και ο Μίτσελ θα πρέπει να συζητήσει και κάποια πραγματάκια με τους παίκτες του. Δε γίνεται, όταν μια ομάδα «φρακάρει» τον άξονα, να… παύει να λειτουργεί. Τα ίδια έγιναν και στο Αγρίνιο. Τα ίδια και στην Λεωφόρο…

Ήξεραν, αλλά δεν το αντιμετώπισαν

Οι επιλογές του Αναστασίου δικαιώθηκαν στο πρώτο μέρος 100%! Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός τα ήξερε, τα περίμενε, αλλά δεν δούλεψε για να τα αποφύγει. Το ότι οι νταμπλούχοι είχαν πρωτοβουλία και κατοχή μπάλας, ήταν αναμενόμενο και περιττό. Ο Παναθηναϊκός έκλεινε ανασταλτικά στον Μήτρογλου και ο ρόμβος μαζεμένος μπροστά από τα στόπερ, εμπόδιζε κάθε κίνηση από τον άξονα. Τι έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός; Να πάει από τα άκρα. Γιατί πριν το ματς, όλοι έδωσαν… ρεσιτάλ ξερολισμού, αλλά η αλήθεια είναι ότι στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1

Οι «πράσινοι» κατάφερναν βάζοντας και δύναμη στον τρόπο παιχνιδιού τους, να αναχαιτίσουν κάθε κόκκινη ενέργεια. Ο Σαβιόλα χαμένος στην… πολυκοσμία έξω από την «πράσινη» περιοχή και από ‘κει και πέρα, ο Μήτρογλου να τρέχει φιλότιμα για να βρει και να «σπάσει» μπάλα. Ο Κάμπελ δεν πήρε φάσεις πάνω του, γιατί δεν μπορούσε, ο Φουστέρ καλά έτρεχε, αλλά δεν πάταγε περιοχή όπως σε άλλα παιχνίδια, γενικά υπήρχε πρόβλημα σε εκείνο το διάστημα.

Την ίδια ώρα αμυντικά, δεν είχε θέμα ο Ολυμπιακός. Ο Μανωλάς με τον Σιόβα αντιδρούσαν εύκολα, ο Μανιάτης και ο Σάμαρης δεν αισθάνονταν την παραμικρή ανησυχία. Το «τριφύλλι» όσες φορές ανησύχησε τον αντίπαλό του, το έκανε με κάποιες πλαγιοκοπήσεις, αλλά και αυτό δεν είχε αποτέλεσμα. Όπως και να ‘χει το 45λεπτο βόλεψε την ομάδα που δεν έχει ποιότητα και στην τελική, μια φάση έψαχναν στον ΠΑΟ για να κάνουν ζημιά και μετά να «δουλέψουν» με το πάθος και την έδρα τους!

Δεν ανέβαιναν τα μπακ

Το δεύτερο μέρος, έδειχνε να έχει άλλον ρυθμό, όμως από ουσία πάλι… μηδέν. Στο 60’ ο Μήτρογλου έστειλε το δικό του… μήνυμα. Και είναι ξεχωριστή η παρουσία του Κώστα, αφού πάλευε ολομόναχος με την άμυνα του Παναθηναϊκού και κατάφερνε αν μη τι άλλο να κρατήσει μπάλες, να απασχολήσει τους αντιπάλους.

Μίτσελ: "Πήραμε ό,τι διεκδικήσαμε"

Τα μπακ του Ολυμπιακού δεν ανέβαιναν όπως στο πρώτο ημίχρονο και τα χαφ των γηπεδούχων βρήκαν λίγο μεγαλύτερο πεδίο δράσης, πιέζοντας και ψηλότερα. Έτσι, ο ΠΑΟ είχε ξανά την ευκαιρία του(επιμένοντας σε μεγάλες μεταβιβάσεις, κατόπιν σχεδίου προς αποφυγή του κόκκινου πρέσινγκ) με τον Φιγκερόα, οι παίκτες του έτρεξαν πάρα πολύ, τα έδωσαν όλα.

Ναι, η ομάδα του Αναστασίου υπολείπεται πάρα πολύ σε ποιότητα από τον Ολυμπιακό, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να την κατακρίνει για έλλειψη προσπάθειας.

Η "μια φάση" που ήρθε στο 90

Το μοναδικό που δεν υπολόγισαν στην Λεωφόρο, ήταν αυτό που ακόμη και ένας άνθρωπος που δεν ξέρει πολύ μπάλα, θα το υπέθετε: Μια φάση της προκοπής, μια ολοκληρωμένη συνεργασία οι Πειραιώτες θα την έκαναν. Και αυτή ήρθε στο 90’!

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Με μια τρομερή συνεργασία Μήτρογλου- Φουστέρ. Οι μικρές πασούλες του Ολυμπιακού δικαιώθηκαν. Δεν σούταραν οι νταμπλούχοι στον αγώνα, ζητούσαν τους συνδυασμούς.

Ο Μέντες-κυρίως- έκοβε, αλλά αυτή την φορά η ασίστ του Φουστέρ πέρασε. Και εκεί ήρθε το γκολ που όρισε τον κερδισμένο του ματς! Ο Μήτρογλου μάζεψε όλους τους αντιπάλους και τους… πήγε βόλτα, αρνούμενος να πέσει κάτω και αποφεύγοντας τα μαρκαρίσματα.

Η εκτέλεση ήταν πανεύκολη για τον ίδιο. Όμως το να «σκοτώνεται» 90 λεπτά και στο τελευταίο να ‘χει τόση ηρεμία, είναι χάρισμα. Όμορφο γκολ με πολύ… Φουστέρ. Και ο Αναστασίου που φώναξε στον Τριανταφυλλόπουλο, θα πρέπει να δει και την κίνηση του Σίντεφελντ, ο οποίος αφού πρώτα έχασε τον Μήτρογλου, μετά πήγε και… μπαστακώθηκε στην καρδιά της περιοχής, καλύπτοντας τον κόκκινο σκόρερ!

Θεοδωρίδης: "Κρατήσαμε δυνάμεις για τη Μπενφίκα"

Πολύ καλός ο Σαλίνο, δικαίωσε τον προπονητή του, ενώ όλοι περίμεναν στην 11αδα τον Παπάζογλου. Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο τα άκρα, α λλά Κάμπελ, Βάις(όσο έπαιξε) δεν βοήθησαν, ο Γιαταμπαρέ το ίδιο και τελικά ο «εργάτης» Φουστέρ έβγαλε όλο το ματς και στο τέλος έπαιξε τον δικό του ρόλο στο γκολ.

Με… αέρα νικητή λοιπόν στο ντέρμπι, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να ασχοληθούν με την Μπενφίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ