OPINIONS

Γρήγορα μια ασπιρίνη

Γρήγορα μια ασπιρίνη

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στους περίπατους και ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναφέρεται στους γλυκούς και σημαντικούς πονοκεφάλους που υπάρχουν πλέον στους "ερυθρόλευκους".

Δεν υπάρχουν πάρα πολλά για να αραδιάσει κάποιος, όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός λειτούργησε παραπάνω από επαγγελματικά. Μπήκε σωστά, πίεσε, δημιούργησε στην Ξάνθη την αίσθηση ότι θα φάει από νωρίς γκολ, όπως και συνέβη.

Τόσο η λειτουργία, όσο και η διάθεση, όπως αυτές μεταφράστηκαν από την κίνηση των Πειραιωτών στο χορτάρι, τους έφεραν ένα υπέροχο 45λεπτο, στο οποίο κατέκτησαν το τρίποντο. Απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που στο δεύτερο μισό του Γενάρη έδειξε αγωνιστικό συμμάζεμα. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις νίκες μετά την ισοπαλία του ΟΑΚΑ και ο Σουντανί μάλλον διόγκωσε και την απορία για το πως θα κυλούσε το ματς με την ΑΕΚ αν ξεκινούσε στο βασικό σχήμα.

Τέλος πάντων, υποθετικές συζητήσεις στον αθλητισμό μπορούν να γίνονται άφθονες, αλλά είναι ψιλοάχρηστες. Ό,τι γράφει, δε ξεγράφει. Την έκανε τη δουλειά του ο Ολυμπιακός και θα περιμένει αν σκοντάψει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό (όπως έγινε και στην πρώτο γύρο) σε αυτή την... εναλλαγή κατόχου του φετινού ρετιρέ.

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Ο Μαρτίνς είδε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν τη δουλειά σχετικά άνετα, αλλά και να χαλαρώνουν στο δεύτερο μέρος. Η Ξάνθη ήταν πιο δραστήρια, έκανε τελικές φάσεις, μείωσε με πέναλτι και γενικά θα μπορεί να πει ότι το πάλεψε όσο μπορούσε. Ο Πορτογάλος τεχνικός λοιπόν, έβαλε και τον Λοβέρα (όπως συνηθίζει) πρώτη αλλαγή, έδωσε ξανά χρόνο στον Φορτούνη (που τον περίμενε πως και πως τόσους μήνες) και φυσικά αμόλησε και τον αγαπημένο του Χασάν στη θέση του εξαιρετικού για άλλο ένα ματς Ελ Αραμπί (15 γκολ παρακαλώ στο πρωτάθλημα).

Ο τύπος είναι «φωτιά και λαύρα». Ο Ολυμπιακός, έκανε τα απλά και τα ουσιαστικά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Κέρδισε δίκαια και σχετικά εύκολα. Και πλέον, υπάρχουν συγκεκριμένα θεματάκια που θα πρέπει να μπουν σε μια σειρά για να κυλήσουν ακόμη καλύτερα οι επόμενοι μήνες στην ομάδα. Να γίνω και πιο συγκεκριμένος; Ας δούμε τα βασικά:

Ο Κούτρης δεν έπαιρνε χρόνο, αλλά υπήρχε. Ήξερες πως αν ο Τσιμίκας πρέπει να μείνει έξω, η λύση από πίσω είναι -παραπάνω από- αξιόπιστη. Στη θέση του αριστερού μπακ λοιπόν, πρέπει να υπάρχει η εναλλακτική για τον βιονικό φέτος Τσιμίκα. Η λογική λέει πάντα Τοροσίδης που έχει παίξει τη θέση, μιας και πίσω από τον Ελαμπντελαουί υπάρχει ο Γκασπάρ. Για να δούμε...

Ο Μορ είναι «υδραυλικός» με τη μπάλα, αν μπορέσει να «δέσει» με το σύνολο θα δώσει πράγματα, αλλά θα έχει αντίπαλο τον χρόνο προσαρμογής που πιέζει.

Το ίδιο και για τον Καφού, που θα είναι το τέταρτο κεντρικό χαφ και 100% θα χρειαστεί. Είναι άλλωστε ένα πόστο που κάμποσες φορές το «φορτώνει» ο προπονητής, συνεπώς χρειαζόταν άλλος ένας να πλαισιώσει τους Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά.

Και οι δυο περιπτώσεις αυτές, είναι θέμα Μαρτίνς (για το πότε θα τους εμφανίσει) ο οποίος επανεμφάνισε εύκολα τον Χασάν επειδή τον γνωρίζει και τον στηρίζει. Να δούμε πως θα διαχειριστεί και τα δυο νέα πρόσωπα.

Για να μείνω λίγο στα πλάγια, πέρα από τον Μορ που ήρθε, έχω την περιέργεια να δω πως θα κινηθεί ο Ολυμπιακός. Ποντένσε δεν υπάρχει πλέον και ο Βαλμπουενά το κάνει σε ειδικές περιπτώσεις. Ο Λοβέρα δεν ενθουσιάζει κανέναν και ο Χριστοδουλόπουλος δεν είναι στις προτιμήσεις του Μαρτίνς, όπως εξαφανίστηκε και ο Ρατζέλοβιτς. Η πιο σταθερή παρουσία είναι αυτή του Μασούρα, που βοηθάει και ανασταλτικά, άσχετα αν δεν έχει την περσινή ρέντα στα γκολ.

ΣΟΥΝΤΑΝΙ ΚΑΙ ΛΑΖΑΡΟΣ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Λάζαρος πάντως, έχοντας μπει με τον Παναθηναϊκό και κάνοντας τέτοιο... θόρυβο, είναι παράξενο που δε παίρνει σταθερές ευκαιρίες. Ο Μαρτίνς συνεχίζει να το ψάχνει, με την επιστροφή του Φορτούνη, κάποια στιγμή λέτε να δούμε το καλοκαιρινό πλάνο με Βαλμπουενά στο πλάι και σε 4-2-3-1; Γιατί ως τώρα ο Γάλλος το'χει κάνει με 4-3-3 στην ανάγκη και δεν έχει περάσει καλά. Ήταν και με την Ξάνθη πολύ, παίζοντας όμως τη περισσότερη ώρα στον άξονα

Ο Ελ Αραμπί είναι εξαιρετικός παίκτης. Μη στέκεστε μόνο στα γκολ που βάζει και στον τρόπο που εκτελεί. Ο άνθρωπος έχει δώσει ήδη έξι ασίστ, η θέση στην κορυφή της επίθεσης είναι όλη δική του και θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι ο Χασάν (είχε αποχή) για να τον στηρίξει όταν χρειαστεί. Αν και θα το επαναλάβω, ο Σουντανί πρέπει να υπολογίζεται περισσότερο, έχει βάλει μεγάλη πλάτη στη φετινή σεζόν, ειδικά στο διάστημα που ήταν τραυματίας ο Βαλμπουενά.

Ο Μπα καθιερώνεται στο κέντρο της άμυνας και αν τα πάει καλά, θα είναι ένα μεγάλο κέρδος για την ομάδα. Ο Σεμέδο συνεχίζει τα ξαφνικά ξεσπάσματα... χαλαρότητας που τον εκθέτουν. Θα μπορούσε να μην είχε τελειώσει τον αγώνα.

Συμφωνώ με τον Μαρτίνς για το επίπεδο της ομάδας και για την ποιότητά της. Ο άξονας με όλους υγιείς είναι πολύ δυνατός. Θα το ξαναγράψω, πρέπει ο Πορτογάλος να δει τι θα κάνει με τα ακραία χαφ και να μη φοβηθεί να δοκιμάσει πράγματα. Πάντως αν ο Μόρ «κουμπώσει» και βοηθάει ανασταλτικά, τότε ίσως βγει κελεπούρι. Γιατί ο Τούρκος τη μπάλα τη κάνει... πατσαβούρα κα θα το δείτε.

ΥΓ. Ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα και φέτος, όπως θα είναι πάντα στη μνήμη των 21 ψυχών που πέταξαν από τον Πειραιά προς τον ουρανό. Ήταν τραγικό αυτό που συνέβη, είναι πολύ γλυκό το ότι δε θα ξεχαστούν ποτέ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ