OPINIONS

Γιορτή, γλέντι, τώρα δουλειά...

Γιορτή, γλέντι, τώρα δουλειά...

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για όλα όσα θα βρουν μπροστά τους οι πρωταθλητές στο μέλλον. Τελείωσε η γιορτή και το γλέντι για το 44ο, τώρα ξεκινάει η δουλειά για την επόμενη χρονιά. Αν θέλουν στον Πειραιά να διατηρήσουν το σερί τους, πρέπει να διαβούν το σίγουρο μονοπάτι.

Άλλο ένα πρωτάθλημα «έδεσε» στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Για τους Ολυμπιακούς δεν ήταν παρά η λατρεία που έγινε συνήθεια. Ένας τίτλος περίεργος, μια κούπα που κατακτήθηκε ουσιαστικά πριν καν μπει το ’17. Όλα όσα ακολούθησαν τα γνωρίζετε, δεν υπάρχει περίπτωση να σας κουράσω και να τα διαβάσετε ξανά τώρα. Το πιο σωστό, είναι να πούμε δυο - τρία λογάκια για το εγγύς μέλλον.

Τα φώτα στο Καραϊσκάκη έσβησαν μετά τη φιέστα, οι ποδοσφαιριστές δικαίως θα το ξενυχτήσουν, αλλά η «συνέχεια» θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη! Και απλούστατη. Αν θέλουν στον Πειραιά να διατηρήσουν το σερί τους και να πάνε και κόντρα στα προγνωστικά που πλέον δίνουν απόλυτο φαβορί τον ΠΑΟΚ (με κριτήρια εξωαγωνιστικά πάντως), αν θέλουν να «απαντήσουν» στον Ιβάν Σαββίδη μέσω ποδοσφαιρικής δράσης και αν θέλουν να διατηρήσουν την …πρωταθληματική εικόνα τους, πρέπει να διαβούν το σίγουρο μονοπάτι. Αυτό που κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες και για κάποιο λόγο στην Ελλάδα, το ξεχνάνε.

  • Νούμερο ένα κίνηση. Επιβεβλημένη, όσο και το σαμπουάν για κάποιον που λέει «πάω να λουστώ». Προσλαμβάνεις έναν κανονικό, σύγχρονο και με αρχές προπονητή. Έναν άνθρωπο που θα σου νοικοκυρέψει το προπονητικό κέντρο, θα γυρίσει την πλάτη σε ατζέντηδες και παράγοντες, θα πορευτεί με τον «δικό του Θεό». Θα στηριχθεί από την διοίκηση και θα στηρίξει τις επιλογές του. Τόσο απλά…

  • Στη συνέχεια, φτιάχνεις το υλικό σου. Μια ομάδα δυνατή, σίγουρη, με αυτοπεποίθηση. Το ελληνικό υλικό (χάρη και στα φετινά πειράματα, αλλά και στους δανεικούς και όσους έχουν κλείσει) είναι αρκετά καλό. Προσθέτεις λοιπόν παίκτες αξίας και όχι «πειράματα». Και αφήνεις τον προπονητή να δουλέψει μαζί τους.

  • Καλώς ή κακώς (σαφέστατα καλώς) οι λεγόμενοι «μικροί» (κάποια στιγμή ας σταματήσει αυτό στην Ελλάδα) έγιναν μπαρουτοκαπνισμένοι. Οπότε το πισωγύρισμα στην καριέρα τους θα είναι τραγικό. Τους ορίζεις ως «βάση» μαζί με ό,τι άλλο ελληνικό πάρεις ή φέρεις πίσω ή κρατήσεις (μπροστάρης εννοείται ο Φορτούνης). Και πολύ απλά , συμπληρώνεις το μενού με ποιοτικούς ξένους και ποδοσφαιριστές απλά για να γεμίσουν το ρόστερ.

  • Είναι ώρα διοίκηση και κόσμος να λειτουργήσουν στο πλευρό της ομάδας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τους συνεργάτες του να την προστατέψουν και οι φίλαθλοι να την αγκαλιάσουν. Εφόσον βέβαια, υπάρξει ομάδα όπως την ανέφερα και όχι κάτι, που θα με το «καλημέρα» θα ξενερώσει όλη την κοινωνία.

  • Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατηγορείται πλέον και από τους πρώην «φίλους του», αλλά κακά τα ψέματα, έχει μπάτζετ, έχει έναν Σαββίδη που στοχεύει να πάρει τίτλους. Και το λέει και το κάνει. Και δε κωλώνει να πάρει παίκτες. Απέκλεισε στον ημιτελικό του κυπέλλου μια καλύτερη ομάδα από τη δική του (γνώμη μου) και με πολύ καλύτερο προπονητή (καλά αυτό δε το συζητάω). Στο επόμενο πρωτάθλημα, οι κυπελλούχοι θα θέλουν να γίνουν και πρωταθλητές. Ο Σαββίδης έληξε ο τελικός και έκανε δηλώσεις για τον… Ολυμπιακό. Για κανέναν άλλο. Δε μου το βγάζετε από το μυαλό, πως στο κυπελλικό πλάνο του Ιβάν, ήταν να βγει από τη μέση η ομάδα του Πειραιά. Γιατί αυτή είναι που φοβόντουσαν πιο πολύ. Σε έναν τελικό, δεν υπάρχει μόνο η μπάλα. Είναι και οι παραστάσεις, οι φανέλες, το όνομα. Το ειδικό βάρος. Για εμένα, τίποτα δεν έγινε τυχαίο από όσα είδαμε μετά τα προημιτελικά του κυπέλλου ως τον τελικό. Σκεφτείτε λίγο, φτιάξτε το παζλ στο μυαλό σας και θα καταλάβετε…

  • Ο Ολυμπιακός 100% θα βρει απέναντί του έναν καλύτερο Παναθηναϊκό. Ο Ουζουνίδης έστω και με το μπάτζετ που θα πάρει θα φτιάξει ομάδα που θα παίζει καλά. Πολύ καλά. Γιατί ήδη το έχει ξεκινήσει. Η ΑΕΚ, θα συνεχίσει να το παλεύει. Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει φύγει από το… κάδρο του κακού, αυτή τη σεζόν. Όμως δε λέει και κάτι. Αυτός είναι ο πρωταθλητής, αυτόν καλούνται να «γκρεμίσουν»! Τουλάχιστον πλέον ο καθένας θα πάει να το κάνει από και για την πάρτη του και όχι ως παρεάκι. Κάτι είναι κι αυτό…

  • Και μέσα σε όλα αυτά βέβαια, υπάρχει και η παράμετρος Ευρώπη. Που θα φτάσει η ομάδα; Θα μπει δυναμικά από την αρχή; Θα προλάβει; Θα τα καταφέρει; Όλα έχουν να κάνουν και με το πόσο γρήγορα θα γίνουν οι κινήσεις, αλλά και το «δέσιμο» παλιών- νέων στο χορτάρι.

Αντί επιλόγου θα γράψω μόνο αυτό για τη φιέστα: Τα βίντεο που έπαιξαν δείχνουν και τον δρόμο. Όλα. Ένα προς ένα. Πόσοι ήταν στο γήπεδο ή στις τηλεοράσεις, τα είδαν και δεν αναπόλησαν; Αυτό, τίποτ’ άλλο.

Μόνο Instagram: Pantelaras10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ