OPINIONS

Φουρτούνιασε και καθάρισε

Φουρτούνιασε και καθάρισε
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την ξενέρωτη εικόνα του Καραϊσκάκη, τις αλλαγές του Μάρκο Σίλβα και τον εκρηκτικό Κώστα Φορτούνη που άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού.

Θα το ξεχάσουν εύκολα το ματς με τον Αστέρα οι Ολυμπιακοί κι ας έγραψαν ιστορία σε αυτό. Κι ας έβαλαν τρία γκολ, σε άδειο γήπεδο και με μια εμφάνιση μεσαίας ταχύτητας. Βασικά θα το ξεχάσουν, γιατί ήδη σκέφτονται την Άρσεναλ, αλλά γι’ αυτό θα τα πούμε πιο κάτω. Επί της ουσίας, μέτρησα πέντε φορές τους ποδοσφαιριστές του Σίλβα να θέλουν να παίξουν «με τη μια» τη μπάλα, δίχως να υπάρχει λόγος στο πρώτο 45λεπτο. Και έχασαν πιστέψτε καλές ευκαιρίες σε αυτές τις φάσεις, να δημιουργήσουν μπελά στον Μπαντή.

Αυτό συνέβη, γιατί υπήρχε η πρεμούρα, το άγχος, η αδικαιολόγητη πίεση να έρθει ένα γκολ άμεσα. Και όταν βιάζεσαι να σκοράρεις, δε σκοράρεις.

Σε ένα ματς, που οι γραμμές των ομάδων ήταν ψηλά, αλλά το αμυντικό τρανζίσιον του Αστέρα, λειτουργούσε άψογα, ο Ολυμπιακός είχε τύχει να βγάλει φάση, μόνο αν πέρναγε μια καλή μπάλα από το πλάι. Και αυτό συνέβη, όμως ο Ιντέγε δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε. Την ίδια ώρα ο Βεργέτης έσκουζε για να βγάλει μια κόντρα της προκοπής. Οι παίκτες του όμως δεν συνεννοούνταν σωστά. Σε μια φάση ο Παπαδόπουλος κακώς υποδείχτηκε οφσάιντ και σε όλες τις άλλες, οι Αρκάδες τα έκαναν σαλάτα. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, είχε την πρωτοβουλία, είχε την διάθεση να πιέσει. Όταν όμως το Καραϊσκάκη είναι άδειο, όταν δεν υπάρχουν οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι που ξεσηκώνουν και δίνουν έξτρα ώθηση, μια ομάδα πρέπει να αναζητήσει από μόνη της, τη λύση.

Να είστε σίγουροι, ότι το χειρότερο παιχνίδι για να έπαιζε ο Ολυμπιακός με κλειστές πόρτες ήταν αυτό. Γιατί όλοι οι μικρομεσαίοι της Σούπερ Λίγκας θα κλείνονταν πίσω, ενώ οι λεγόμενοι μεγάλοι, θα έβρισκαν έναν πολύ πιο αποφασισμένο και πεισματάρη Ολυμπιακό. Ο Αστέρας, είναι η χειρότερη… φάση, για να μην έχεις κόσμο. Διαθέτει ποιοτικούς παίκτες, με παραστάσεις, πλέον έχουν παίξει και αβέρτα ματς στην Ευρώπη, ακολουθούν σωστή τακτική και αυτό το είδατε κι εσείς σε όλες τις επιστροφές τους. Εκεί που η ομάδα φαινόταν να βγαίνει μπροστά, με το που έκλεβαν οι νταμπλούχοι, αμέσως σχηματιζόταν η διπλή ζώνη έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μπαντή. Και γιατί , πάνω στη βιασύνη, μια ο Κασάμι, μια ο Φορτούνης, δυο ο Σεμπά και μια ο Ιντέγε, προσπάθησαν να βγάλουν τελική πάσα με τη μια! Για να αιφνιδιάσουν, να προλάβουν, να δημιουργήσουν ρε αδερφέ μια καλύτερη αναστάτωση στην άμυνα των «κυανοκίτρινων».

Ο Σίλβα βέβαια, δεν κάθισε ήσυχος. Για να «σπάσει» το ρεκόρ του Μπούκοβι, έπρεπε και να πιέσει περισσότερο και να βγάλει ακόμη περισσότερη τρεχάλα από τους παίκτες του. Τι έκανε λοιπόν; Πέρασε στο ματς τον Φουστέρ, όταν πολλοί από εσάς(μάλλον) είπατε «βρε που τον θυμήθηκε;» Ο Πορτογάλος όμως, ήξερε ότι για να γίνει καλή φάση με τόσο νοικοκύρη τον Αστέρα, θα έπρεπε να υπάρξει αναμπουμπούλα. Και στην αναμπουμπούλα, ο Νταβίντ κορυφαίος στο να… χαίρεται. Και με τον Ερνάνι στη συνέχεια οι νταμπλούχοι έγιναν ακόμη πιο απειλητικοί. Με ένα καθαρό αμυντικό χαφ πλέον ο Ολυμπιακός, αλλά και …μισό να είχε το ίδιο ήταν.

Ο Αστέρας δίχως τον Μπερτόλιο δε μπορεί εύκολα να δημιουργήσει. Και ο Παπαδόπουλος δεν αντέχει με τέτοιους αντιπάλους, όσο περνάει η ώρα. Ο Ρομπέρτο ήταν τελικά ο μοναδικός φίλαθλος που μπήκε στο Καραϊσκάκη. Και μετά το 1- 0 , τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για την ομάδα του λιμανιού. Οι Αρκάδες έκαναν λίγο να ξεμυτήσουν και εκεί ήρθε και το δεύτερο τέρμα του Φορτούνη, αλλά και το 3- 0 με το πολύ καλό σημάδι του Ιντέγε! Γενικά, είδαμε ένα ξενέρωτο ματς. Πρώτα απ’ όλα, όλοι οι αγώνες χωρίς κόσμο, οπότε χωρίς παλμό, είναι ξενέρωτοι. Πάλι καλά που υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Φορτούνης που ακόμη και σε τούτη την ξενέρωτη εικόνα, μπορούν να σε κάνουν να χαρείς. Η ποιότητά του δεν υπάρχει στη χώρα μας, όσον αφορά στην επαφή του με τη μπάλα, στον τρόπο αποφυγής του αντιπάλου, στην πλήρη γνώση του χώρου και στην εκμετάλλευση των συμπαικτών του.

Ο Κώστας είχε καιρό να πατήσει το δικό του γκάζι, το έκανε σε αυτό το παιχνίδι και ο εξυπηρέτησε πλήρως τις ανάγκες της ομάδας του. Την ώρα που όλος ο Αστέρας κουραζόταν και τον πρόδιδε ακόμη και το καλοφτιαγμένο αμυντικό παιχνίδι του, ο Φορτούνης αγρίευε! Η διαφορά στη βαθμολογία αυξήθηκε για τον Ολυμπιακό, περιμένει να δει αν θα πάρει κάτι και από το ντέρμπι και όπως καταλαβαίνετε, από νωρίς οδεύει προς την κατάκτηση του 43 πρωταθλήματος της ιστορίας του. Θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να διαχειριστούν και την ιστορία της αναμέτρησης με την Άρσεναλ. Όσο θα κυλάνε οι μέρες, θα ζουν για αυτή την αναμέτρηση οι «ερυθρόλευκοι», αλλά υπάρχει αγώνας την Τετάρτη για το κύπελλο και το Σάββατο για το πρωτάθλημα. Άρα, είναι νωρίς για να μπει στου Ρέντη η πίεση του «τελικού με τα κανόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ