OPINIONS

Φέρτε αεροπλάνα

Cleveland Cavaliers' David Blatt in action during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Sunday, Jan. 10, 2016, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
Cleveland Cavaliers' David Blatt in action during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Sunday, Jan. 10, 2016, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Παπαπέτρου, τον Δεληκάρη, τον Χριστοδουλόπουλο και τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού.

Εφυγε ο Ιωάννης Παπαπέτρου από τον Πειραιά και κάποιοι άρχισαν τις γνωστές μουρμούρες και τα σχόλια. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος πανικού. Ο Ολυμπιακός δεν είναι σε οριακό σημείο, είναι υπερβολικά όλα όσα λέγονται για ώρα μηδέν και άλλα τέτοια περίεργα.

Το πιο σωστό για τους ερυθρόλευκους είναι να δουν τα πράγματα καθαρά, με ηρεμία, δίχως εγωισμούς και χωρίς να θολώνει το μυαλό τους. Όπως σε αρκετές περιπτώσεις συνέβη τα τελευταία καλοκαίρια και εν τέλει όλα αυτά ρήμαζαν την ομάδα.

Δεν υπάρχει λόγος να πιουν θάλασσα στον Ολυμπιακό επειδή χάθηκε ένας παίκτης, χρειάζονται σωστές και μεθοδικές κινήσεις, χωρίς βιασύνη.

Το θέμα του Παπαπέτρου το βλέπω ψυχρά και κυνικά. Ο Ιωάννης ήθελε να φύγει και απλά έφυγε. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε τελευταίος που αποχωρεί και για μένα κακώς τράβηξε τόσο πολύ αυτή η ιστορία. Αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να εξελιχθεί σε σίριαλ.

Δεν υπάρχει καν λόγος να περνάνε οι μέρες για να φαίνεται πιο ομαλή η μεταπήδησή του στον Παναθηναϊκό. Ο,τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια, σίγουρα δεν είναι σκύλος .

Φέρτε αεροπλάνα

Δεν είναι όλοι Χριστοδουλόπουλοι, υπάρχει και ο... Λάζαρος του μπάσκετ (ΔΕΝ παίζει στην ΑΕΚ), στο εγγύς μέλλον θα φορέσει κι αυτός τα ρούχα της ομάδας της καρδιάς του. Όμως, μην ξεχνάμε πως πάνω απ' όλα μιλάμε για επαγγελματίες, που έχουν το στενό τους περιβάλλον τους εκπροσώπους τους και κρίνουν για το συμφέρον τους, όπως αυτοί θεωρούν πιο σωστό.

Ο Σλούκας και ο Μάντζαρης

Για μένα, η φυγή Παπαπέτρου 100% δεν είναι οικονομική και 100% δεν είναι θέμα ρόλου. Δεν μπορεί να είναι θέμα ρόλου, όταν στου έχει ξεκαθαρίσει ο νέος προπονητής ότι θα αφιερώσει τη θέση "3" σε σένα και τον Παπανικολάου. Συνεπώς είτε δεν θέλεις να μοιραστείς τη θέση με τον Κώστα (δεν θέλω να το πιστέψω) ή απλά θες να αλλάξεις περιβάλλον. Γι αυτό, λοιπόν, δεν χρειάζονται οι κλασσικές ελληνικές κραυγές, οι αναθεματισμοί και τα μοιρολόγια.

Φέρτε αεροπλάνα
EUROKINISSI

Ένα λάθος μόνο για εμένα έκανε ο Ιωάννης, από τη στιγμή που είχε αποφασίσει να φύγει και με τον Σφαιρόπουλο εκτός Ολυμπιακού, δεν είχε λόγο να πάει στους Αγγελόπουλους και να πει (σύμφωνα με πληροφορίες) για τον πρώην προπονητή του. Στη τελική ο Γιάννης μπορεί να είναι σε λίγο καιρό προπονητής της Εθνικής μας και να χρειαστεί να συνεργαστούν. Εκτός αν ο παίκτης σε αυτή την περίπτωση πει "όχι" και στην γαλανόλευκη.

Χρειάζεται 4άρι - "αεροπλάνο"

Πάμε τώρα στην επόμενη μέρα του Ολυμπιακού, που θα έχει συνέχεια και φυσικά δεν χρειάζεται να πανικοβληθεί. Διαφωνώ οριζόντια και κάθετα με την υποψία παρουσίας στο "4" των Πρίντεζη, Αγραβάνη και Βεζένκοφ (πολύ βαρύ σχήμα). Ο Μπλατ πρέπει να φέρει "αεροπλάνο" στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Να πάρει και ένα καλό 3άρι και μετά να δει τι μπορεί να βρει η ομάδα από την ελληνική αγορά.

Αν ο προπονητής επιμένει να αποκτήσει γκαρντ ξένο (αν και αυτό το κοίταζε πριν μάθει τα νέα για Παπαπέτρου), τότε κινδυνεύει να μπει στη διαδικασία επιλογής 3αριού ή 4αριού. Και αν πάρει 4άρι, που είναι απαραίτητο, θα αναγκαστεί να ψάξει στην ελληνική αγορά για σμολ φόργουορντ, άρα θα κοιτάξει τον Περπέρογλου και τον Σαλούστρο.

Για μένα δεν υπάρχει συζήτηση. Στο "4" πρέπει να αποκτηθεί - όπως τόνισα - "αεροπλάνο" και ένας παίκτης σαν τον Ντορέλ Ράιτ της Μπάμπεργκ είναι ιδανική περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Και στο "3" μόνο κακή περίπτωση δεν είναι ο Νάναλι, ενώ ο γεμάτος αθλητικότητα Τουπάν, δεν είναι και ο πιο εύστοχος παίκτης του κόσμου από μακριά.

Αν ο Μπλατ κινηθεί λογικά και δώσει τις θέσεις των ξένων σε 3άρι και 4άρι, η περιφέρεια θα πρέπει να κλείσει με Έλληνα παίκτη. Οι περιπτώσεις του Κόνιαρη, του Μποχωρίδη, του Λαρεντζάκη είναι εξαιρετικές, αλλά κατά τη γνώμη μου ειδικά ο Λαρεντζάκης είναι ιδανικός για την ομάδα. Το στυλ του ταιριάζει 100% με την ιδιοσυγκρασία του προπονητή και κυρίως με ό,τι πρεσβεύει ο σύλλογος που λέγεται Ολυμπιακός.

AP Photo/Matt Slocum

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ