OPINIONS

Έτοιμος για πόλεμο

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης ετοιμάζει μια πραγματικά καλή ομάδα και περιμένει να δει τα αποτελέσματα στο γήπεδο.

Ένα από τα -πιο- αγαπημένα αθλήματα των Ελλήνων είναι η εκ του ασφαλούς κριτική και η ποδοσφαιρική μπουρδολογία. Παρατηρείται σε όλες τις ομάδες, δεν ήταν δυνατόν να απουσιάσει και από τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα οι Πειραιώτες δείχνουν να φτιάχνουν κάτι σοβαρό, κάτι μετρημένο και κάτι που αφήνει υποσχέσεις. Θα γίνω πιο συγκεκριμένος, άλλωστε αυτό το άρθρο σας το είχα υποσχεθεί.

Δίχως φρου- φρου κι αρώματα λοιπόν, ας δούμε τι ισχύει αυτή την στιγμή στον Ολυμπιακό. Επαναλαμβάνω τι πραγματικά ισχύει και όχι τι θέλουν να ισχύει στα social media.

  • Η ομάδα έχει κρατήσει τον βασικό της κορμό.
  • Έμειναν οι δυο καλύτεροι παίκτες της περσινής σεζόν, ο Φορτούνης με τον Σα. Ο Πορτογάλος μάλιστα πορτιέρε αποκτήθηκε ολοκληρωτικά, ενώ ο αρχηγός κόντρα στις «Κασσάνδρες» έμεινε πανηγυρικά, γιατί πολύ απλά αυτό ήθελε να κάνει από την πρώτη στιγμή. Εξάλλου ο Ολυμπιακός πριν καν τελειώσει η σεζόν είχε επίσημα ξεκαθαρίσει τις διαθέσεις του προς τον Κώστα.
  • Δεν έχει υπάρξει -για την ώρα- ένδειξη ότι θα φύγει και ο τρίτος κορυφαίος της περασμένης σεζόν. Ο Ελαμπντελαουί.
  • Αποκτήθηκε ο... παιζούμενος Βαλμπουενά (γιατί κάποιοι πήγαν να τον βγάλουν συνταξιούχο), ο Μπρούνο που έκανε φοβερή σεζόν με τον Ατρόμητο και οι Ντουρμισάι, Κάιπερς, Μπα (που λένε ότι πάει καλά στην προετοιμασία).
  • Κι εκεί που νόμιζαν ότι θα πάρει μόνο έναν ακραίο έξτρα (τον Μπρούνο) έβαλε στη,,, μηχανή του και τον Σουντανί, που προσωπικά δε τον έχω παρακολουθήσει, αλλά είναι μια επιπλέον λύση για μια «γεμάτη» αγωνιστική περίοδο με διάφορους στόχους!
  • Η «απάντηση» του Ολυμπιακού στη θέση του στόπερ, ήταν ο Σεμέδο, για τον οποίο πάλι διάφοροι πήγαν να τον παρουσιάσουν ως «ήττα», αλλά όταν ο Μαρινάκης γύρισε μόνος το χαρτί, απλά αυτοί εξαφανίστηκαν. Έτσι δεν έγινε; Γράφω ψέματα;
  • Η ομάδα πάει για ένα φορ, για άλλον έναν στον άξονα ( αντιΝάτχο) και για δεύτερο τερματοφύλακα, έχοντας κάνει δικό της και τον Σιαμπάνη, το όνομα του οποίου «έπαιζε» στα ρεπορτάζ ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκού (για την μετακίνηση) και τελικά ο Ολυμπιακός έκανε το κόλπο.

Ποιος μπορεί να πει ότι ο Ολυμπιακός δε κινήθηκε σωστά μέχρι τώρα; Θα σας απαντήσω εγώ: Μόνο οι καφενόβιοι, που προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις στο διαδίκτυο ή όσοι έχουν διαζύγιο με τις συνθήκες της ποδοσφαιρικής πιάτσας. Καταλαβαίνω και αυτούς που ονειρεύονται 25χρονους παικταράδες, αλλά να ενημερώσω για άλλη μια φορά, ότι τέτοιοι παίκτες στην Ελλάδα δε παίζουν. Δεν ενδιαφέρονται, ακόμη κι αν τους τάξεις καλά λεφτάκια. Α και επειδή έχει φορεθεί τώρα τελευταία και η ατάκα «αν δώσεις λεφτά, έρχονται», να έχετε στο νου σας και το εξής: Και λεφτά να δώσεις, οι περισσότεροι δεν έρχονται. Γιατί απλά, παίζοντας στην Ελλάδα η χρηματιστηριακή τους αξία, πέφτει ή στην καλύτερη μένει ίδια. Ο Ολυμπιακός με δυο λόγια, μέχρι τώρα έχει πράξει τα λογικά και όλα αυτά που θα έκανε κάθε ομάδα, που θα σχεδίαζε να παρουσιάσει κάτι ακόμη καλύτερο στον κόσμο της. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν έναν υποδειγματικό δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα. Έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και αντιμετωπίστηκαν -κακώς- με δυσπιστία. Και στην ομάδα αυτή, πρόσθεσαν έξτρα υλικά. Αυτό έχει γίνει, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ξέρετε (το ξέρουν κι αυτοί) ότι δε χαμπαριάζω να γράψω τη γνώμη μου κι ας διαφωνεί το σύμπαν όλο. Έχω κατά καιρούς ασκήσει κριτική σε επιλογές, σε αλλαγές προπονητών, σε παίκτες που δεν έπρεπε να περνάνε ούτε έξω από του Ρέντη. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι επιβεβλημένη ειδικά σε ένα τεράστιο κλάμπ. Είτε τη δέχονται, είτε όχι. Δε μου καίγεται καρφί στο να είμαι αρεστός ή να μην είμαι σε ομάδες ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Το ξέρουν και οι φίλοι μου στον Πειραιά που μεγαλώσαμε μαζί και φάγαμε τα γόνατά μας στα χωμάτινα γήπεδα. Και για αυτό τον λόγο, δε σηκώνω κουβέντα από κανέναν παράγοντα ή υπάλληλο ομάδας όταν τεκμηριώνω μια άποψη. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, αυτή την περίοδο κινείται ιδανικά στα θέματα της στελέχωσης του ρόστερ. Αυτά που κάνει ο Μαρινάκης και όπως τα κάνει, θα τα έκανα κι εγώ. Οπότε για να γράφω τέτοια κουβέντα, καταλαβαίνετε ότι συμφωνώ αυτή την στιγμή 100- 0 μαζί του.

Για όσα έχουν να κάνουν με το καθαρά αγωνιστικό σκέλος. Θα κράταγα τον Φορτούνη, θα κράταγα τον Σα, θα έλεγα στον Μαρτίνς να βάλει τον Χασάν να παίξει βασικό φορ στο playstation (με δυο λόγια θα ήμουν πιο σκληρός από τον Μαρινάκη, γιατί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δε το έπραξε) και θα έψαχνα έναν να μπορεί να κάνει την διαφορά στο χορτάρι και να σκοράρει. Θα ήμουν αυστηρός στο να πουλήσω. Ναι, να φύγει ο Κούτρης ή ο Ελαμπντελαουί (θα 'ναι τεράστια απώλεια αν...) όμως μόνο στην περίπτωση που έρθει κάτι σούπερ σε μορφή πρότασης. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει νωρίς, η απαίτηση είναι δεδομένη: Πρέπει να παλέψει για την Ευρώπη, να μπει τουλάχιστον στους ομίλους του Europa αν δεχτούμε ότι το Τσάμπιονς Λίγκ κάποια στιγμή θα είναι «παλούκι» (θα παίξει ρόλο και η κλήρωση). Ο Μαρτίνς έχει όλη τη βάση στην Πολωνία.

Ο επιθετικός θα κάνει τη δουλειά (είναι τέτοια η θέση) με το που θα μπει και οι άλλες δυο κινήσεις, είναι συμπληρωματικές. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μιλάμε για το καλύτερο κόκκινο καλοκαίρι και είναι άδικο που δε το τονίζουν, ειδικά αυτοί που τα βλέπουν όλα καλά, ακόμη κι όταν δεν είναι. Κακό πράγμα η αμπαλοσύνη. Κακό πράγμα οι λάιτ καταστάσεις. Η επόμενη σεζόν θα είναι «πόλεμος» και έχω την εντύπωση (την βεβαιότητα καλύτερα) ότι το έχει καταλάβει στο 100% ο Μαρινάκης. Δε ξέρω οι υπόλοιποι που έχουν σχέση με την ομάδα σε τι βαθμό θα είναι έτοιμοι, αλλά για αυτό είμαστε και εμείς εδώ να το συζητάμε...

Υγ. Δεν ασχολούμαι με τα φιλικά της πλάκας. Το πρώτο μου αγωνιστικό κείμενο θα είναι το βράδυ του αγώνα με τη Νότιγχαμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ