OPINIONS

Άντε να τελειώνει

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος θεωρεί ότι έτσι όπως είναι φέτος ο Ολυμπιακός, το Champions League τού δημιουργεί μόνο βάσανα, αφού δεν μπορούν να υπάρχουν οι ανάλογες απαιτήσεις.

Ό,τι αξίζεις θα πάρεις. Ο Ολυμπιακός στο Champions League, μέχρι τώρα παίρνει αυτό που του αξίζει. Όταν έγινε η κλήρωση "σημάδεψαν" την Σπόρτιγκ. Λάθος σημάδι. Η ομάδα έβγαλε την ψυχή της με τη Μπάρτσα. Εκεί όμως έπαιζαν άμυνα και τα βαπόρια στον Πειραιά. Κόντρα στους Πορτογάλους, πρέπει και να παίξεις λίγο.

Όλες τις μέρες διαβάζαμε ότι ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τελικό. Ή μας τα έγραφαν λάθος ή είδαμε λάθος! Αλλιώς δε μπορώ να το δικαιολογήσω. Ούτε εγώ, ούτε εσείς είμαστε τυφλοί. Η ομάδα αυτή δεν είναι για το φετινό Champions League. Δε μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Η αντοχή κράτησε ένα 40λεπτο. Μετά μια καλή στιγμή της Σπόρτιγκ έφτανε. Μετά μια κακή στιγμή ενός "ερυθρόλευκου" επίσης έφτανε.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ

Τον βασικό κανόνα έναρξης παιχνιδιού τον καταπάτησε η ομάδα, αλλά δεν υπήρξε τίμημα. Δε γίνεται να τοποθετείσαι τόσο χαλαρά και να σου κάνουν δοκάρι σε φάση, που έκανε μπαμ πως θα κινηθούν. Απαράδεκτη η αντίδραση όλων, πάλι καλά δε το πλήρωσαν. Στην αρχή του 45λεπτου, γιατί το πλήρωσαν στο τέλος. Ήταν ξεκάθαρη η διάθεση όλων να κρατήσουν το "μηδέν". Αυτό που δε μπορεί να κάνει φέτος ο Ολυμπιακός είναι να απειλήσει. Και γιατί φοβάται ο προπονητής του και γιατί δεν έχει και παίκτες όπως στο παρελθόν. Απλά πράγματα. Δεν έχω καμία διάθεση να σας ζαλίσω σήμερα και θα το καταλάβετε και από το μέγεθος του άρθρου. Όλο το πρώτο μέρος, παρακολουθούσαμε τους Πορτογάλους να είναι στο ψάξιμο και τον Ολυμπιακό να έχει ομολογουμένως καλές αλληλοκαλύψεις. Δε μπορείς να ‘χεις τεράστιο παράπονο από τον τρόπο που πήγε να αμυνθεί η ομάδα. Άλλωστε να αμυνθεί πήγε.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όταν στην ανάπτυξη, παρακολουθείς τον Πάρντο στη μια γραμμή του γηπέδου και τον Καρσελά στην άλλη και μπροστά τους κανέναν, ανάμεσά τους κανέναν και τον Φορτούνη πιο πίσω, που ξεκίνησε για να είναι πιο μπροστά, καταλαβαίνεις τι θα γίνει. Ή και τι δε θα γίνει. Δε μπορούσε να μπει γκολ. Όσα και να έκανε ο Πάρντο που ήταν κινητικός , στην περιοχή δεν υπήρχε κανείς. Και όταν του έμοιασε ο Φιγκέιρας σε μια φάση, ο Κολομβιανός δεν έκανε καλά την προβολή. Ο Φορτούνης πήγαινε και γινόταν δεκάρι, γιατί πολύ απλά αυτό είναι. Ο Ζιλέ κόλλαγε στους κόφτες γιατί αυτό έχει μάθει να κάνει. Να με συμπαθάτε αλλά επειδή έγινε της μόδας η έκφραση, εγώ ψευτοεννιάρια, ψευτοδεκάρια, ψευτοοχτάρια και ψευτό, ψευτό, ψευτό, δε τα καταλαβαίνω. Τα πολύ… ψευτοομάδες, κινδυνεύουν να σε "κρεμάσουν". Και ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που δε μπορούσε να απειλήσει, υποχρεωνόταν να αντέχει. Ε, πήρε τη μπάλα ο Πιτσίνι, δεν τον έκοψε κανείς. Την πέρασε στον Μάρτινς, αυτός την "έσπασε" και ο Ντόστ σκόραρε.

ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Μέσα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά μπήκαν δυο γκολ. Ο Κούτρης έκανε προσωπικό λάθος, ήρθε και το δεύτερο τέρμα. Αντί να δώσει δίπλα στον Καρσελά, ήθελε να διώξει στον "γάμο του Καραγκιόζη". Κλέψιμο, γειά σας… Μεγάλο βάρος το Champions League για τον Λεονάρντο. Το παιδί παλεύει, από τους Ζωσιμάδες έγινε βασικός στον Ολυμπιακό, βοήθησε κόντρα στον Λεβαδειακό. Η Σπόρτιγκ δεν είναι Λεβαδειακός. Το Champions League, δεν είναι Σούπερ Λίγκα. Αφήστε που η δύναμη της Σπόρτινγκ είναι η δεξιά πλευρά και βρήκε απέναντι την αδύναμη αριστερή των ερυθρολεύκων!

Η πίκρα του κόσμου τεράστια. Κόσμος που ούρλιαζε, που βράχνιασε, αλλά πιστέψτε με, ήταν πιο… επιθετικός από την ομάδα του. Κανένας Ολυμπιακός με τη μπάλα στα πόδια δεν υπήρχε. Ο Λεμονής φέτος φοβάται. Εδώ φοβήθηκε στη Λεωφόρο, γιατί να μη φοβηθεί στη Λισαβώνα, δε συμφωνείτε; Τον δικαιολόγησα στο Κάμπ Νόου. Όμως μια είναι η Μπαρτσελόνα.

ΜΟΝΟ ΒΑΣΑΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΜΙΛΟΣ

Όταν λοιπόν αποφάσισε ο Λεμονής να κάνει κινήσεις, αυτές ήταν οι εξής: Ο Σεμπά στη θέση του πολύ κακού Καρσελά. Ο Τζούρτζεβιτς που έπρεπε να παίξει από την αρχή κατά τη γνώμη μου στη θέση του Φορτούνη που δε γίνεται να μαζεύει μπάλα, να φτιάχνει, να αποφεύγει, να δημιουργεί και να σκοράρει. Αν παίξει μπάλα ο Μπάτμαν θα γίνει αυτό. Με τον Κώστα, δύσκολο. Άνθρωπος είναι. Τέλος , μπήκε ο Οφόε στη θέση του Ταχτσίδη. Ο τελευταίος μαζί με τον Ρομαό δεν είχαν καλό βράδυ. Πέρναγαν οι μπάλες ανάμεσά τους, σα… μαχαιριές στο βούτυρο από τους Πορτογάλος. Ο Οφόε πάντως μείωσε με ένα καλό σουτ, απλά όταν ακριβώς μπήκε στο γήπεδο, μετά από λίγο ο Ντόστ είχε βάλει το τρίτο γκολ. Σεμνή τελετή και αυτή.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός όπως ετοιμάστηκε φέτος μην κοροϊδευόμαστε, δε μπορούσε να απαιτήσει πολλά σε αυτόν τον όμιλο. Ας χαρεί ο κόσμος το τελευταίο ματς με τη Γιούβε και μετά όλη η προσοχή στο πρωτάθλημα. Μόνο βάσανα μπορεί να του δημιουργεί αυτός ο όμιλος. Γιατί όταν έχεις αγώνα, όλοι ελπίζουν. Και επειδή δεν είναι να ελπίζεις και πολύ ο όμιλος και η ομάδα, έρχεται η στενοχώρια και τα υπόλοιπα. Να τελειώνει να ησυχάσει. Η Σπόρτιγκ του έβαλε έξι γκολ φέτος και θα μπορούσε (ειδικά στον Πειραιά) να ‘χει σημειώσει στο πρώτο μέρος όσα ήθελε. Δεδομένη η διαφορά των ομάδων. Στόχος να ξαναβγεί στο Champions League (να πάρει δηλαδή το πρωτάθλημα) και τότε να ‘χει μια πολύ καλύτερη ομάδα. Σε όλα…

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ