OPINIONS

45 Loading...

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του, τα μαντάτα από τα Πηγάδια ήταν σούπερ και ο Παντελής Διαμαντόπουλος περιμένει την επιστροφή του τίτλου στο λιμάνι.

Η αλήθεια είναι μια και μοναδική: Μέσα σε μια εβδομάδα, ο Ολυμπιακός πέτυχε μια καταπληκτική πρόκριση στο Γιουρόπα Λίγκ και αγκάλιασε την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Στις 19.30 της περασμένης Κυριακής, η ομάδα του Πειραιά, ήταν + 2 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ. Στις 21.00 αυτής της Κυριακής η διαφορά είναι στο + 7.

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος έκλεισε. Και ο Ολυμπιακός όχι μόνο έχει το ρετιρέ δικό του, αλλά θα πρέπει να αυτοκτονήσει... δέκα φορές συνεχόμενες για να απωλέσει αυτόν τον τίτλο. Μάλλον, όσοι πρόσμεναν "κακό χαμό" στα πλέι- οφ θα μείνουν με την όρεξη. Οι "ερυθρόλευκοι" ούτως ή άλλως ήταν η καλύτερη ομάδα στις 26 αγωνιστικές και απλά στην τελική ευθεία το πιστοποίησαν σε τεράστιο βαθμό.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλος ο οργανισμός των "ερυθρόλευκων" μπορεί να νιώθει καλά για τα πεπραγμένα μέχρι τώρα, απλά το βιβλίο της φετινής σεζόν έχει κάμποσες ακόμη σελίδες για να γραφτεί ολόκληρο. Η νίκη με τον Παναιτωλικό, ήταν πιο εύκολη απ'όσο δείχνει το τελικό σκορ. Δεν μάγεψαν οι Πειραιώτες, μα έχουν πολλές δικαιολογίες στα υπέρ τους.

Ο Μαρτίνς έκανε μια πολύ απλή επιλογή, έπειτα από τους δυο θριάμβους. Ξεκούρασε κάποιους ποδοσφαιριστές του, αλλά ταυτόχρονα έβγαλε και ένα επιθετικό 4- 4- 2 με στόχο να... ξεβγάλει την μπουγάδα όσο γρηγορότερα γινόταν. Αυτό το τελευταίο δε του βγήκε, αλλά πολλές φορές δεν έρχονται όλα όπως τα περιμένουμε. Και με Ραντζέλοβιτς και με Μασούρα στις πλαγιές και το ντουέτο Χασάν- Ελ Αραμπί μπροστά.

Καθαρό 4-4-2, βγαλμένο από τα παλιά χρόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Παναιτωλικός δεν είχε άγχος, ήξερε πως ούτε φαβορί είναι, ούτε θα... δικαστεί η ομάδα στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου αν χάσει αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός εξάλλου έμπαινε στο σπίτι του, μετά από δυο σούπερ αποτελέσματα. Το διπλό στην Τούμπα εξάλλου, ήταν αυτό που έφερε την άνεση, την ξεγνοιασιά και τον ιδανικό τρόπο αντιμετώπισης του αγώνα στο Λονδίνο.

Όταν ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από τόση ένταση, τέτοια δυσκολία και συγκεκριμένες συνθήκες, ήταν δεδομένο πως αν η Άρσεναλ θελήσει να παίξει με τη φωτιά, μπορεί και να καιγόταν. Και έτσι ο Μαρτίνς με τους ποδοσφαιριστές του, προκάλεσαν το... ολοκαύτωμα στο Έμιρεϊτς. Ο Παναιτωλικός λοιπόν, δε θα ήταν "κατηγορούμενος" για μια ήττα στον Πειραιά. Και αυτό παρείχε την άνεση στους παίκτες του Χάβου, να βγάλουν κουράγιο και έξτρα δύναμη.

Στο πρώτο μέρος μάλιστα, πήραν και γερές ανάσες στην φάση που χτύπησε ο Σα. Η γνώμη μου είναι ότι κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Ελ Αραμπί στα χασομέρια του 45λεπτου, αλλά στο τέλος γίνεται πάντα αυτό που λέει ο ρέφερι ή πιο σωστά ο VARιστας... H αλήθεια λοιπόν είναι, πως του'χε κάτσει καλά του Παναιτωλικού, το ότι δεν υπήρχε πάνω στο χορτάρι κάποιος φουλ δημιουργός, κάτι που έπαψε να ισχύει μόλις πέρασε στο ματσάκι ο Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος δεν ήθελε και πολύ για να δράσει. Δυο ασίστ. Βρήκε μια καλή μπάλα στα δεξιά, την έβγαλε όπως έπρεπε και ο Μασούρας σημείωσε γκολάρα με το κεφάλι. Η ψυχολογία στο... ταβάνι για τον Έλληνα διεθνή, που πήρε λεπτά στην Τούμπα, αλλά το απόλαυσε ακόμη περισσότερο στο Λονδίνο. Ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ λοιπόν, σε ένα χρονικό σημείο που έπρεπε να πατήσει το γκάζι.

Την καταλληλότερη στιγμή, ώστε να αποφευχθεί και το ψυχοπλάκωμα. Και αν σας αρέσουν και οι συμπτώσεις, την ώρα ακριβώς που ο Βρέσκας έληγε το ματς στα Πηγάδια, ο Μπουχαλάκης λάμβανε το τόπι από τον Βαλμπουενά και τελείωνε τον αγώνα. Η ψυχρή αλήθεια είναι, πως ο Παναιτωλικός δεν ήταν ικανός να απειλήσει με αξιώσεις. Δε μπορούσε να βλάψει με τίποτα τους Πειραιώτες και αυτοί με τη σειρά τους, προσπάθησαν να σφραγίσουν το τρίποντο χωρίς να τσιτώσουν.

Δεν είναι και εύκολο εδώ που τα λέμε, όταν έχεις κάνει τόση υπερπροσπάθεια όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Πλέον το σκηνικό για τον Ολυμπιακό μεταφέρεται στην Τούμπα. Η κατάσταση στον ΠΑΟΚ δεν είναι και η καλύτερη, μετά από την ήττα στην Τούμπα και από τα... 100 λεπτά (!!!) ισοπαλίας στην Ξάνθη. Οι Θεσσαλονικείς ή θα συνεχίσουν στα προβλήματα ή θα ψάξουν ένα κυπελλικό ξέσπασμα.

Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου τον Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του. Οι "ερυθρόλευκοι" θα πάνε στην Θεσσαλονίκη με σούπερ ψυχολογία, σίγουρα με πάρα πολλά αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους, αλλά το ‘χουμε ξαναπεί, οι αγώνες είναι απόλαυση. Ειδικά όταν κερδίζεις. Άλλο ένα σούπερ βράδυ στον Πειραιά. Φινάλε μαραθωνίου με διαφορά ασφαλείας πριν τα πλέι- οφ. Τίποτα δε τελείωσε, αλλά η λογική λέει πως το πρωτάθλημα "δένει" ξανά στο λιμάνι. Για να δούμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ