OPINIONS

3,2,1... μπουμ

3,2,1... μπουμ

Ο Κώστας Σλούκας είναι έτοιμος να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, η Φενέρ παλεύει να βγάλει άκρη και ο Παντελής Διαμαντόπουλος απαντάει μια και καλή σε σωστές απορίες, αλλά και μπαρούφες.

Αν δεν υπήρχαν ο Ολυμπιακός και ο Κώστας Σλούκας τούτο το καλοκαίρι, το δύστυχο ελληνικό μπάσκετ θα ζούσε μακράν την χειρότερη περίοδό του από άποψη ενδιαφέροντος. Δεν έχετε παρατηρήσει ότι ο κάθε πικραμένος γράφει για τον μπασκετικό Ολυμπιακό; Όποιος ψάχνει κάτι να βγάλει προς τα έξω, με τους ερυθρόλευκους ασχολείται. Και η υπόθεση του Έλληνα διεθνή, επειδή έχει τραβήξει -δικαιολογημένα- σε χρόνο, είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να κάνει ο καθένας το... κομμάτι του.

Το κακό βέβαια στην Ελλάδα είναι, πως η αναπαραγωγή στα social γίνεται με τέτοιο τρόπο που ο απλός φίλαθλος δε μπορεί να μείνει ήρεμος και να λειτουργήσει βάσει λογικής. Τρώει αμάσητο, ό,τι τον ταΐσουν. Αν και εδώ που τα λέμε, είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθενός να μην το φάει. Παράδειγμα; Ήταν γνωστή, εδώ και εβδομάδες η συμφωνία Μπαρτσελόνα- Καλάθη. Τη βάρεσε σε κάποιον να γράψει ότι θα παίξει με τον Σλούκα στον Ολυμπιακό, δώσε μπαρούφες δεξιά και αριστερά.

Τέλος πάντων. Για να γυρίσω στην ιστορία μας, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει απ' όσο την παρουσίασε πρόσφατα ο Παναγιώτης Καπάζογλου (ατζέντης του Σλούκα) μιλώντας αποκλειστικά στο Show must go on. Μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό podcast και να ακούσετε, όπως επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι από πολύ νωρίς ήταν ο Νικ Καλάθης παίκτης της Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός έχει έτοιμη την τελευταία του κίνηση; Ναι, την έχει. Είναι η βόμβα που έχει πυροδοτήσει η διοίκηση και μετράει αντίστροφα, το να "σκάσει".

Θεωρώ λογικό και φυσιολογικό, αν κρίνω και από τα πολλά ερωτήματα που λαμβάνω στο προσωπικό μου προφίλ στο Instagram, το να βιάζεται ο κόσμος. Όμως αυτές οι δουλειές δε γίνονται από την μια ημέρα στην άλλη. Τι να κάνουμε; Για άλλη μια φορά λοιπόν και αυτή τη φορά, πιο αναλυτικά και με φρέσκα στοιχεία, πάμε να δούμε τις απορίες που υπάρχουν. Κάποιες από αυτές είναι σωστές, κάποιες άλλες είναι μπαρούφες.

Όμως υπάρχουν και βγαίνουν δεξιά και αριστερά. Και όσο πηγάζουν από σοβαρά ή ασόβαρα χείλη όλο και θα τρελαίνεστε εσείς που μεταξύ μας για να σας πειράξω και λίγο, οι περισσότεροι στις μεταγραφές είστε και της θεωρίας "άντρα θέλω, τώρα τον θέλω".

Απλά δεν πάει έτσι. Λοιπόν, ξεκινάω:

Έχει κλείσει ο Σλούκας στον Ολυμπιακό;

Ναι, έχει κλείσει, έχει συμφωνήσει να επιστρέψει στην ομάδα που ανδρώθηκε μπασκετικά.

Έχει υπογράψει στους Αγγελόπουλους;

Όχι, δε θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή που διαβάζετε τις αράδες, ο Κώστας δεν είναι ελεύθερος μπασκετμπολίστας.

Πότε θα υπογράψει;

Όταν μείνει ελεύθερος από την Φενέρ, είναι πολύ απλό.

Γιατί καθυστερεί να μείνει ελεύθερος από τους Τούρκους;

Γιατί πολύ απλά, έχουν εκατό πράγματα να ασχοληθούν φτιάχνοντας μια ομάδα ουσιαστικά από την αρχή. Σίγουρα δεν θα πούμε εμείς στους ανθρώπους μιας ξένης ομάδας, το τι θα κάνει με την διαχείριση του υλικού της και πότε θα αποφασίσει να συζητήσει με τους ανθρώπους της.

Γιατί χώρισαν με τον Ντατόμε και όχι με τον Κώστα;

Γούστο τους και καπέλο τους. Επίσης δε θα ρωτήσουν κανέναν για τη σειρά με την οποία θα διαπραγματεύονται.

Υπάρχει έστω μια πιθανότητα να ανατραπεί η κατάσταση;

Φυσικά και υπάρχει. Αλλά είναι μια όπως ακριβώς δηλαδή υποβάλεται στο ερώτημα. Και αυτή είναι να πει ο Κοκόσκοβ «δε με νοιάζει τι θα κάνετε με τα λεφτά, εγώ θέλω να μείνει ενεργό το συμβόλαιο του Σλούκα». Τότε αν δεχθούν οι Τούρκοι θα πρέπει να συνεχίσουν απλά να πληρώνουν τον Κώστα με τα λεφτά που έχει να λάβει.

Μπορεί να γίνει αυτό;

Είναι δύσκολο. Γιατί οι Τούρκοι πρότειναν μείωση στους πάντες. Από τον Ομπράντοβιτς μέχρι τους φύλακες του γηπέδου. Να μη το κάνουν στον Σλούκα; Και ο Κοκόσκοβ σε μια ομάδα με άλλες ισορροπίες θα ξέρει ότι υπάρχει ένας παίκτης που παίρνει πάρα πολλά. Όμως, είναι η μια πιθανότητα για να μην φύγει ο Κώστας. Και από αυτή και μόνο καταλαβαίνετε βέβαια, ότι δεν έχει βάλει καμία υπογραφή ακόμα σε χαρτί των Αγγελόπουλων.

Έχει προχωρήσει την ιστορία της επιστροφής του;

Ναι, το έχει κάνει και αυτό. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι έχει βρει και σπίτι στα νότια προάστια για την επανεγκατάστασή του.

Έχει εμπλακεί ποτέ ο Παναθηναϊκός;

Ποτέ και δεν ήταν ποτέ στο μυαλό, την διάθεση και τα "θέλω" του Σλούκα να παίξει στον ΠΑΟ.

Τι ισχύει με την Ρεάλ;

Έγραψε κάτι η Marca, το πήραν στην Ελλάδα και ξεκίνησε το ...πανηγύρι των τρελών. Η αλήθεια είναι ότι οι Καστιλιάνοι πέρυσι ενδιαφέρθηκαν και πολύ. Όμως ο Σλούκας ακόμη και να έφευγε από την Φενέρ τότε, δε θα τους προτιμούσε. Ίσως να ήταν αλλιώς η ιστορία, αν δεν υπήρχε πανδημία, αν το ΝΒΑ τελείωνε νορμάλ, αν ο Καμπάτσο έφευγε στην ώρα του, αν, αν, αν...

Στον Ολυμπιακό είναι ήσυχοι για την εξέλιξη της υπόθεσης;

Λίγο ήρεμος να ήταν κάποιος, θα καταλάβαινε ότι όλες οι κινήσεις που έκαναν και ολοκλήρωσαν οι Πειραιώτες στο μεταγραφικό παζάρι, ήταν κομμένες και ραμμένες για να μπει το τελευταίο μεγάλο κομμάτι του παζλ. Ο Κώστας.

Συμπερασματικά: Συνεχίστε να μετράτε αντίστροφα και οι ιστορίες τόσο του Καλάθη όσο και του Σλούκα, ευτυχώς ξεβράκωσαν κόσμο και κοσμάκη, ξεφτίλισαν τα social media και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους σοβαρούς φιλάθλους να καταλάβουν ποιους πρέπει να παίρνουν στα σοβαρά και ποιους όχι.

ΥΓ. Την Τρίτη το Show must go on θα είναι πολύ σκληρό για το ελληνικό μπάσκετ. Προειδοποιώ για όσους δεν αντέχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ