OPINIONS

Το κρίσιμο καλοκαίρι του Άρη

Το κρίσιμο καλοκαίρι του Άρη

Ο Άρης έκλεισε τα 106α του χρόνια, έχοντας πλέον καταφέρει να επιστρέψει στο μέγεθός του και ο Τσάρλυ γράφει για όσα πρέπει να γίνουν για να καθιερωθεί σε αυτό το επίπεδο.

Ο Άρης γιορτάζει σήμερα τα 106α του γενέθλια. Ο σύλλογος βρίσκεται σε μία κομβική, έχω την αίσθηση, εποχή. Στην επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να επιστρέψει στο αγωνιστικό του μέγεθος, πέτυχε να επιστρέψει ανάμεσα στους μεγάλους και να μετατρέψει στο γήπεδο το "Big 4" σε "Big 5".

Υπήρξε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο που είχε διάρκεια δύο ετών. Η φετινή χρονιά είναι μία συνέχεια, μία εξέλιξη της περσινής. Το τέλος της κανονικής περιόδου βρήκε και φέτος τον Άρη στην πέμπτη θέση, όπως και την προηγούμενη σεζόν. Το βήμα παραπάνω δεν έγινε, όμως υπήρξε η καθιέρωση. Πέτυχε τα παιχνίδια που δίνει με τους μεγάλους να μπουν ξανά στη συνείδηση όλων σαν ντέρμπι, κάτι που είναι πολύ σημαντικό καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Άρης έλειψε τέσσερα χρόνια από τη Super League και δεν επέστρεψε με κάποιον οικονομικά πανίσχυρο παράγοντα όπως η ΆΕΚ.

ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πιο σημαντικό για μένα, όμως, είναι πως κατάφερε να ξαναβρεί τον χώρο του μέσα από ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ο Άρης αυτής της διετίας είχε μία ξεκάθαρη ποδοσφαιρική ταυτότητα. Γνώριζες πως αν επιλέξεις να δεις παιχνίδι του, θα περάσεις δύο όμορφες ποδοσφαιρικά ώρες.

Υπήρξαν παιχνίδια που το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, όμως οι οπαδοί του Άρη στο τέλος ένιωθαν την ανάγκη να χειροκροτήσουν την ομάδα τους. Ακόμα η φετινή σεζόν δεν έχει τελειώσει, υπάρχουν μπροστά τα playoffs αλλά και μία ρεβάνς με την ΆΕΚ που αφήνει ανοιχτό το δικαίωμα στο όνειρο: Την επιστροφή σε τελικό κυπέλλου μετά από 10 χρόνια και την μεγαλύτερη μετακίνηση που έχει συμβεί σε Ελληνικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Ό,τι και να συμβεί, αυτή η διετία είναι από μόνη της επιτυχημένη, όμως το καλοκαίρι που έρχεται είναι πολύ κρίσιμο και διαφορετικό από το προηγούμενο. Η φετινή σεζόν ήταν μία συνέχεια της περσινής, το ερχόμενο καλοκαίρι όμως είναι υποχρεωτικό το χτίσιμο από την αρχή.

12 ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

Στον Άρη τρέχουν την φετινή χρονιά, γνωρίζοντας πώς θα μπει τέλος στην λήξη της φετινής περιόδου. Η πλειοψηφία των συμβολαίων των βασικών ποδοσφαιριστών ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Ο Βέλεθ ήδη συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και από τα ρεπορτάζ προκύπτει πως ο Ρόκα εξετάζει και την περίπτωση Ματίγια. Ο Άρης, συμβόλαιο μετά το καλοκαίρι του 2020 έχει με τους εξής ποδοσφαιριστές.

Τερματοφύλακες

Έμαν

Αμυντικοί

Ρόουζ, Δεληζήσης,Σούντγκρεν, τον 18χρονό Μπακαλιάνη και τον 19 ετών Τσαγκαλίδη.

Χαφ

Σάσα, Φετφατζίδης, Ντουάρτε, Μαντσίνι, Μαρτίνεθ και ο 18 ετών Μπακουτσής.

Επιθετικοί

Δεν υπάρχει κανείς.

Προκύπτει, λοιπόν, πως αυτή την στιγμή, με την πρώτη ομάδα προπονούνται μόλις 12 άτομα που έχουν συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά, από τους οποίους μόνο ο ι Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάσα και Φετφατζίδης λογίζονται σαν βασικοί, ενώ ενεργοί στο rotation μπορούν να θεωρηθούν και οι Σούντγκρεν, Μαντσίνι.

Σε αυτά υπολογίστε πως ο στόπερ Ρόουζ που από τον Ένινγκ χρησιμοποιείται σαν δεξί μπακ, έχει δεχτεί προτάσεις και το πιθανότερο είναι να πωληθεί, ενώ το ίδιο ενδέχεται να συμβεί με τον Σάσα. Στο κομμάτι των ανανεώσεων, οι μόνοι που φαίνονται αυτήν την στιγμή πιθανοί να παραμείνουν είναι ο Κόρχουντ και ο Μπρόυνο Γκάμα.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΙΣΤΕΑ - ΕΝΙΝΓΚ

Γίνεται αντιληπτό πως αυτό το καλοκαίρι είναι σημαντικό και κρίσιμο για να δούμε αν υπάρχει αρχικά η οικονομική δυνατότητα για να δημιουργηθεί μία νέα προσπάθεια καινα αξιολογήσουμε την τεχνογνωσία τουΆγγελου Χαριστέα και του Μάικλ Ένιγκ.

Το θετικό για τον Άρη, είναι πως ο σύλλογος μοιάζει να έχει κατασταλάξει και να νιώθει ασφάλεια με τον τεχνικό του διευθυντή και τον προπονητή του. Θα ήταν πολύ πιο χαοτική η κατάσταση αν σε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι δεν ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα σε αυτές τις δύο νευραλγικές θέσεις. Η ομάδα χρειάζεται χτίσιμο από το μηδέν και το καλό είναι πως ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής φαίνεται να έχουν απόλυτη σύμπνοια.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Έχει ενδιαφέρον πάνω σε ποιον άξονα θα χτίσουν την επόμενη ημέρα. Ο Άρης χτίστηκε έχοντας στο ρόστερ αλλά και στην λογική του παιχνιδιού του "λάτιν" στοιχεία. Ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας γνωρίζουν καλύτερα τη Γερμανικήκαι την Ολλανδική αγορά.

Έχει γίνει ξεκάθαρο πως ο στόχος είναι να βρεθούν νεότεροι ποδοσφαιριστές, να γίνουν μεγαλύτερα σε διάρκεια συμβόλαια, ώστε να σταματήσει ο Άρης να λειτουργεί σαν μία ομάδα μίας χρήσης. Πάνω σε αυτή τη λογική, στα τελευταία παιχνίδια μπαίνουν στην αποστολή οι νεαροί Μπακουτσής και Μπακαλιάνης.

Ο Άρης, αυτά τα δύο χρόνια, έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό: επέστρεψε στο μέγεθος του. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε την πέμπτη θέση και το πέτυχε με επιθετικό, σύγχρονο ποδόσφαιρο που κάλυπτε τόσο τους οπαδούς του, όσο και τους ουδέτερους. Δημιουργήθηκε όμως, ομάδα μίας χρήσης και αυτό το καλοκαίρι είναι κομβικό για να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια. Στόχος και ελπίδα, είναι οι Χαριστέας, Ένιγκ από κοινού, να καταφέρουν να φτιάξουν κάτι πιο στέρεο, μία ομάδα που θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ