OPINIONS

Super League: Τρίτος κύκλος

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Τσάρλυ κάνει μία αναδρομή σε όσα έχουμε δει -μέχρι στιγμής- στη Super League, παρουσιάζει τι πρέπει να αλλάξουν οι ομάδες και γράφει για τους προπονητές που κινδυνεύουν με απόλυση.

Μετά από τη διακοπή του Οκτωβρίου για τις Εθνικές έχουμε επιστροφή στη δράση. Ουσιαστικά πάμε για τον 3ο κύκλο της σεζόν. Ο πρώτος ήταν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος μέχρι τη πρώτη διακοπή του Σεπτεμβρίου, ο δεύτερος από την επανέναρξη μέχρι την διακοπή του Οκτωβρίου και ο τρίτος ξεκινά το Σαββατοκύριακο που έρχεται και κρατά 4 αγωνιστικές μέχρι τη διακοπή του Νοεμβρίου.

Κάθε κύκλος έχει τη δική του ιστορία, υπάρχει πίεση προς τους προπονητές και είναι σαν άγραφος κανόνας πως στο τέλος τους πάντα θα έχουμε απολύσεις. Πάμε να θυμηθούμε πού είχαμε μείνει, τι περιμένει τις ομάδες και ποιες είναι οι προσδοκίες που υπάρχουν.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ολυμπιακός 16 βαθμοί: (ΟΦΗ εντός, Μπάγερν εντός, ΑΕΚ εντός, Ξάνθη εκτός, Μπάγερν εκτός, Ατρόμητος εντός)

Ο Μαρτίνς έχει να αντιμετωπίσει τη δυσκολία πως είναι ο μόνος προπονητής στο πρωτάθλημα που έχει να διαχειριστεί ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Η διαχείριση που κάνει σε αυτή τη συγκυρία είναι και ο μόνος λόγος που δέχεται κριτική. Πρόκειται για έναν προπονητή που όλοι αναγνωρίζουν πως έχει κάνει σπουδαία δουλειά, όμως στον προηγούμενο κύκλο αγώνων έχασε πόντους. Δεν του βγήκε ότι δεν έκανε καμία αλλαγή σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε την Τότεναμ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πήγε σε ακραίο rotation στο παιχνίδι που θα οριοθετούσε τους στόχους της ομάδας στο Champions League.

Είναι ξεκάθαρο πως από την διοίκηση θα κριθεί από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ως προπονητής, όμως, μίας τόσο μεγάλης ομάδας, έχει την υποχρέωση να μπορέσει να συνδυάσει τις δύο διοργανώσεις. Η διαχείριση αυτής της κατάστασης είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Μαρτίνς, έχει μεγάλο ενδιαφέρον πώς θα λειτουργήσει στο διάστημα που θα υπάρχουν τα δύο απαιτητικά παιχνίδια με την Μπάγερν. Όσο είναι πρώτος στο πρωτάθλημα, ο Μαρτίνς δεν θα έχει πρόβλημα.

ΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Ξάνθη 15 βαθμοί: (Άρης εντός, ΟΦΗ εκτός, Απόλλων Λάρισας Κύπελλο εκτός, Ολυμπιακός εντός, Πανιώνιος εντός)

Η Ξάνθη άλλαξε προπονητή, όχι όμως και συνήθειες. Συνεχίζει να είναι μία ομάδα που κοιτάει πρώτα την άμυνα, προσπαθεί να χαλάσει το παιχνίδι του αντίπαλου και να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Η αλήθεια είναι πως στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων είναι πολύ πιο απειλητική από ότι πέρυσι. Σίγουρα η βαθμολογική της συγκομιδή είναι κολακευτική σε σχέση με την εικόνα της. Ευνοήθηκε που έπαιξε με την ΑΕΚ, την εποχή του Καρντόσο, πήρε τρίποντα στο Αγρίνιο και εντός έδρας με τον Βόλο σε παιχνίδια δέχτηκε πολλές φάσεις.

Κέρδισε τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι που οι άνθρωποι που δουλεύουν στο VAR ακύρωσαν καθαρό γκολ του Παναθηναϊκού και μέτρησαν τέρμα που έπρεπε να ακυρωθεί της Ξάνθης. Στον κύκλο που έρχεται η Ξάνθη έχει τρία απαιτητικά παιχνίδια στην σειρά με Άρη εντός, ΟΦΗ εκτός και Ολυμπιακό εντός. Στο τέλος αυτών των τριών αγώνων θα είμαστε πιο ασφαλείς στα συμπεράσματα μας. Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ καλείται να αποδείξει πως το καλό ξεκίνημα δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριών και η φετινή Ξάνθη είναι ομάδα εξάδας.

ΙΝΓΚΑΣΟΝ, ΑΜΥΝΑ, ΣΤΗΜΕΝΑ

ΠΑΟΚ 14 βαθμοί: (Λαμία εντός, Βόλος εκτός, Παναθηναϊκός εντός, ΟΦΗ εκτός)

Στον ΠΑΟΚ βρήκαν ηρεμία με τη διαχείριση που έκανε ο Φερέιρα στα δύο τελευταία παιχνίδια πριν την διακοπή. Μετά από την ισοπαλία με τον Άρη, υπήρξε πίεση και αμφισβήτηση προς τον προπονητή, από τους ίδιους τους παίκτες. Όχι για την αξία του, αλλά στη λογική πως το ποδόσφαιρο που εφαρμόζει δεν τους βοηθάει. Έγιναν οι απαραίτητες συζητήσεις και υπήρξε μία αλλαγή προσέγγισης. Άλλαξε τερματοφύλακας, ο Μπίσεσβαρ πήρε επιτέλους χρόνο σαν επιτελικός χαφ, ο Φερέιρα αποφάσισε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα όταν ο ΠΑΟΚ προηγείται στο σκορ και μαζί με την φόρμα που βρήκε ο Λημνιός τα πράγματα έστρωσαν.

Στον 3ο κύκλο υπάρχει το εντός έδρας θεωρητικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Βόλο και τον ΟΦΗ. Ο Φερέιρα θα αλλάξει την άμυνα στα στημένα που αποτελεί πληγή της ομάδας. Ο τραυματισμός του ντεφορμέ Βαρέλα θα δώσει την ευκαιρία στον Ίνγκασον να βγει μπροστά και να δείξει αν σωστά επένδυσε πάνω του ο ΠΑΟΚ και φυσικά όλοι περιμένουμε να βρουν φόρμα οι Ακπόμ, Ζαμπά και αν υπάρχει πλάνο επιστροφής του Πασχαλάκη. Όσο είναι σε απόσταση ενός αποτελέσματος από τον Ολυμπιακό, θα έχει ηρεμία ο ΠΑΟΚ, αν κάνει πρώτος γκέλα, κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά.

ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΦΗ 13 βαθμοί: (Ολυμπιακός εκτός, Ξάνθη εντός, Καβάλα εκτός κύπελλο, ΑΕΛ εκτός, ΠΑΟΚ εντός)

Ο ΟΦΗ είναι αναμφισβήτητα η ευχάριστη νότα του φετινού πρωταθλήματος. Δεν χρησιμοποιώ την λέξη έκπληξη, καθώς τίποτα δεν έγινε συγκυριακά. Όσα βλέπουμε είναι ένα πρώτο δείγμα, ενός συλλόγου που αποφάσισε να επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Που έφτιαξε ένα ολόκληρο οργανόγραμμα, με ανθρώπους με γνώση και μεράκι που δουλεύουν για να ετοιμάσουν την επόμενη ημέρα του συλλόγου.

Η πρώτη ομάδα είναι η βιτρίνα μίας σπάνιας ποδοσφαιρικής δουλειάς για τα Ελληνικά δεδομένα και η εικόνα των πρώτων αγωνιστικών απλά ένα ξεκίνημα μίας σπουδαίας δουλειάς. Η ομάδα του Σίμου έχει πολύ μέλλον μπροστά της υπάρχει ένα δύσκολο πρόγραμμα που θα κληθεί να δείξει αν είναι από τόσο νωρίς έτοιμη για να διεκδικήσει τη θέση της στην πρώτη εξάδα. Έχει κερδίσει ήδη το χειροκρότημα όσων αγαπάνε το ποδόσφαιρο και δεν βλέπουν σοβαρές, οργανωμένες δουλειές στη χώρα μας.

Ο ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΑΕΚ 11 βαθμοί: (Βόλος εντός, Ολυμπιακός εκτός, Ατρόμητος εντός, Παναθηναϊκός εκτός)

Είναι φανερό πως ο μήνας του μέλιτος με τον Κωστένογλου τελείωσε. Οι αρχικές του παρεμβάσεις ήταν ακριβώς πάνω στα θέλω της ομάδας. Μοιάζει σαν να επέστρεψε την ομάδα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Οι λανθασμένες μεταγραφές πήγαν πίσω, οι ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν καλά την ομάδα, πήραν ρόλους που τους ταιριάζουν και δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για μία σημαντική βελτίωση. Η ομάδα μάλιστα τα πήγε πολύ καλύτερα από ότι υπολογιζόταν. Ο Νίκος Κωστένογλου έδωσε το αρχικό διάστημα που δούλεψε στην ομάδα τον καλύτερο του εαυτό και πρόσφερε πολύτιμο χρόνο στον νέο τεχνικό διευθυντή της ομάδας.

Όταν όμως ο ενθουσιασμός κόπασε, φάνηκε πως υπάρχει ταβάνι. Τόσο όσον αφορά στις δυνατότητες του ρόστερ, όσο και του ίδιου του Κωστένογλου. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, η αρχική τακτική διαχείριση, δεν ταίριαζε στα θέλω του παιχνιδιού και το γεγονός πως η ΑΕΚ, ήταν χειρότερη από την ΑΕΛ στην λευκή ισοπαλία στην Λάρισα, δημιούργησε συνθήκες για να γραφούν άρθρα στην ανάγκη να βρεθεί κανονικός προπονητής. Άδικο για έναν άνθρωπο που πήρε την ομάδα από τα σκουπίδια, όμως ο Κωστένογλου, γνωρίζει πως αυτή θα είναι η μοίρα του. Για να κρατά τη θέση, πρέπει να πετυχαίνει, πολλά θα κριθούν από το ντέρμπι στο Καραϊσκάκης.

Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

Βόλος 9 βαθμοί: (ΑΕΚ εκτός, ΠΑΟΚ εντός, Πανσεραϊκός εκτός κύπελλο, Λαμία εκτός, Παναιτωλικός εντός)

Ο Βόλος πράγματι είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος μας. Η μοναδική νεοφώτιστη του φετινού πρωταθλήματος, ήρθε να δώσει ένα ευχάριστο χρώμα στη Super League. Παίζει ευχάριστο χωρίς σκοπιμότητες, ποδόσφαιρο. Ο φετινός ΟΦΗ και ο Βόλος έχουν ωφελήσει σημαντικά το πρωτάθλημα μας και ήταν όμορφη η κίνηση του Αχιλλέα Μπέου να πάει να πάει στα αποδυτήρια να συγχαρεί τους ανθρώπους του ΟΦΗ μετά το μεταξύ τους παιχνίδι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν πάρει ένα τυχερό τρίποντο με 1-0, το ποδόσφαιρο τους το πήρε πίσω, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Παράγει ευκαιρίες αλλά δέχεται εύκολα γκολ, λειτουργεί καλύτερα μεσοεπιθετικά από ότι μεσοαμυντικά.

Είναι ομάδα ελκυστική για τον ουδέτερο, όμως εσωτερικά ανησύχησαν από τον τρόπο που τους γύρισε το παιχνίδι ο Ατρόμητος. Έχουν δύο δύσκολα παιχνίδια στο ξεκίνημα, με ΑΕΚ εκτός και ΠΑΟΚ εντός. Το γεγονός πως δημιουργεί φάσεις και έχει το γκολ,κάνει αυτόματα τον Βόλο επικίνδυνο για ζημιές, πρέπει όμως να δέσει την άμυνα του, για να πάρει και μεγάλα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση ο Χουάν Φερνάντο μοιάζει ασφαλής προς το παρόν, αν χάσει όμως από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα μείνει χωρίς βαθμό σε 4 παιχνίδια. Οπότε θα κριθεί στη Λαμία και με τον Παναιτωλικό εντός.

ΚΑΤΣΕ-ΟΥΑΡΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΑΕΛ 8 βαθμοί: (Παναιτωλικός εκτός, Παναθηναϊκός εκτός, Καλαμάτα εκτός κύπελλο, ΟΦΗ εντός, Λαμία εντός)

Δεν ξέρω πως τα κατάφερε ο Αλέξης Κούγιας και έπεισε τον Ιβάν Σαββίδη να δώσει σε αυτόν τους Κάτσε, Ουάρντα, όμως οι συγκεκριμένες προσθήκες, άλλαξαν επίπεδο την ΑΕΛ. Με το που ενσωματώθηκαν στην ομάδα, ήρθε η εύκολη νίκη με 3-0 επι της Ξάνθης, το τεράστιο διπλό με πολύ ρέντα, αλλά και με κατάθεση ψυχής στο Βικελίδης και το 0-0 με την ΑΕΚ, σε αγώνα που δημιούργησε η ΑΕΛ τις ευκαιρίες για να το πάρει στο 1-0. Θέλω να τονίσω πως η ΑΕΛ έχει έναν πολύ σοβαρό υποτιμημένο τερματοφύλακα. Ο Κρίστινσον είναι διαμαντάκι και της επιτρέπει να αμύνεται σε χαμηλά μέτρα.

Στην επίθεση ο Νούνιτς, που έβαλε πέρυσι 6 τέρματα στο πρωτάθλημα, φέτος θα έρχεται σε πολλές καθαρές τελικές. Έχει πετύχει ήδη δύο τέρματα και έχει την κλάση για να ολοκληρώσει με διψήφιο αριθμό τερμάτων την σεζόν. Η ΑΕΛ είναι στην 7η θέση, έναν πόντο κάτω από την 6άδα. Είναι σίγουρο πως με ποδοσφαιριστές στο επίπεδο των Ουάρντα, Κάτσε, Κρίνστινσoν, Νούνιτς δεν θα κινδυνέψει, καλείται να αποδείξει πως μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα και να διεκδικήσει την 6άδα. Έχει πρόγραμμα για να μαζέψει βαθμούς στον 3ο κύκλο.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΤΙ

Ατρόμητος 8 βαθμοί: (Παναθηναϊκός εντός, Πανιώνιος εντός, ΑΕΚ εκτός, Ολυμπιακός εκτός)

Ο Γιάννης Αναστασίου πήρε την δύσκολη αποστολή να διαδεχτεί τον επιτυχημένο Κάναντι. Είναι πολύ δύσκολη αυτή η διαδοχή, καθώς ο Αυστριακός προπονητής, μόνιμα είχε έναν τρόπο να παίρνει περισσότερα, από αυτά που του έδινε τη δυνατότητα η εικόνα της ομάδας του. Έκανε και καλά ξεκινήματα στις σεζόν και είχε πλασαριστεί σαν πρώτη δύναμη μετά τους μεγάλους. Δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να διατηρηθεί σε αυτό το τόσο υψηλό επίπεδο η ομάδα του Περιστερίου. Το ξεκίνημα πάντως ήταν άθλιο και μετά από την ήττα στην Τρίπολη, είχαν δημιουργηθεί συνθήκες για αλλαγή προπονητή.

Μόνο με δύο νίκες, θα κράταγε την θέση του. Ο Αναστασίου ξαφνικά είδε την τύχη να του χαμογελάει. Σε ένα άθλιο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό προηγήθηκε νωρίς ο Ατρόμητος, γύρισε πίσω για να κρατήσει, ισοφαρίστηκε αλλά τον γλίτωσε το VAR για γκολ που ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ παρενόχλησης της ορατότητας του τερματοφύλακα. Στον Βόλο, το σκορ ανατράπηκε από 2-0, σε 2-3. Με δεδομένο πως το πρόγραμμα του 3ου κύκλου κλείνει με ΑΕΚ εκτός και Ολυμπιακό εκτός, για να μην έχουμε αλλαγή προπονητή, θα πρέπει να πάρει τα δύο εντός με Παναθηναϊκό και Πανιώνιο. Αλλιώς στην καλύτερη περίπτωση θα κυνηγάει μία έκπληξη στα δύο τελευταία παιχνίδια πριν τη διακοπή. Το πρόβλημα πάντως έχει να κάνει με την ποδοσφαιρική πρόταση, που δεν είναι ελκυστική.

ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

Άρης 5 βαθμοί: (Ξάνθη εκτός, Παναιτωλικός εντός, Πανιώνιος εκτός, Αστέρας Τρίπολης εντός)

Στον Άρη έχω την αίσθηση πως βιάζονται να μεγαλώσουν. Σε αυτή τη βιασύνη αποφασίστηκε να λυθεί από κοινού η συνεργασία με τον Σάββα Παντελίδη. Όποιος είχε δει τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ εντός και τον Βόλο εκτός, δεν ήταν μία εικόνα ομάδας που χρειαζόταν αλλαγή προπονητή. Ο Άρης δημιουργούσε με μεγάλη ευκολία ευκαιρίες, είχε πρόβλημα αποτελεσματικότητας. Η ομάδα όμως φώναζε πως θα αρχίσει να κερδίζει. Ξέσπασε με τον Παναθηναϊκό, πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στην Τούμπα κι όλα αυτά έγιναν σαν συνέχεια της δουλειάς του Παντελίδη. Αυτά τα αποτελέσματα έκαναν τη διοίκηση να κάνει πίσω, με την αναζήτηση προπονητή και έδωσαν παράταση χρόνου στον Αποστολή Τερζή.

Μόνο που αυτή η παράταση δεν δόθηκε στον κανονικό προπονητή αυτής την ομάδας και στα επόμενα δύο παιχνίδια ο Άρης γνώρισε δύο ήττες. Φυσικά και δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες και είναι άδικο το αποτέλεσμα με την ΑΕΛ, όμως υπάρχει και η πραγματικότητα πως τους γύρισε αγώνας από το 2-0. Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης διαθέτει ποιοτικό ρόστερ μεσοεπιθετικά, έχει ποδοσφαιριστές με διαφορετικό στιλ, ο καθένας που επιτρέπουν στον προπονητή να αιφνιδιάζει τους αντιπάλους και να δουλέψει διαφορετικά πράγματα ανάλογα με την φιλοσοφία του. Ο Μίκαελ Ένινγκ νιώθω πως ανέλαβε μία αβανταδόρικη δουλειά, καθώς ο Άρης μόνο καλύτερα μπορεί να πάει.

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ

Παναθηναϊκός 5 βαθμοί: (Ατρόμητος έξω, ΑΕΛ εντός, Παναχαϊκή εκτός κύπελλο, ΠΑΟΚ εκτός, ΑΕΚ εντός)

Ο Παναθηναϊκός αν διοικείτο κανονικά, θα είχαν φύγει όλοι. Ο Γιώργος Δώνης είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, αγαπά και σέβεται την ομάδα και παραιτήθηκε μετά το παιχνίδι στο Βικελίδης. Ο Νίκος Νταμπίζας, επειδή καταλαβαίνει πως είναι ο κύριος υπεύθυνος και αν φύγει το στήριγμα που λέγεται Δώνης, δεν θα μπορεί να κρυφτεί άλλο, έκανε τα πάντα και κατάφερε να τον μεταπείσει. Από τον Παναθηναϊκό λείπει η σωστή κεντρική ιδέα.

Η ομάδα κρατήθηκε ζωντανή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κέρδισε μόνο τον χειρότερο του πρωταθλήματος σε ένα άθλιο παιχνίδι και η καλύτερη της εμφάνιση, ήταν σε ένα απλά χαμηλού επιπέδου αγώνα, που το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το VAR. Σε κάθε περίπτωση δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσει η ομάδα με την απόδοση της, ούτε καν τον μίνιμουμ επιτρεπτό στόχο για τον σύλλογο, που είναι αυτός της εξάδας. Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο γήπεδο είναι ομάδας που θα παίξει για την παραμονή της. Το πρόγραμμα σε αυτόν τον τρίτο κύκλο είναι δύσκολο και θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη βελτίωση ώστε να βγουν με ηρεμία αυτά τα παιχνίδια.

ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία 4 βαθμοί: (ΠΑΟΚ εκτός, Αστέρας εκτός, Βόλος εντός, ΑΕΛ εκτός)

Το ποδόσφαιρο που παίζει η Λαμία είναι μακράν το χειρότερο της κατηγορίας. Ένα παλαιολιθικό 5-4-1, σε χαμηλά μέτρα και με όσο γίνεται λιγότερες, μεταβιβάσεις. Καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο όταν παίζει με καλύτερες ομάδες να μη διασύρεται, χωρίς όμως να απειλεί και δίχως να επιτρέπει εντός έδρας τρίποντα. Ο στόχος είναι η σωτηρία, η Λαμία είναι στην 11η θέση , οπότε προς το παρόν πιάνει αυτόν τον στόχο. Δεν είναι απολύτως έτσι τα πράγματα.

Στις πρώτες 6 αγωνιστικές η Λαμία, είχε 4 εντός έδρας παιχνίδια, υποδέχτηκε Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Πανιώνιο, Παναιτωλικό και έφερε 4 ισοπαλίες. Κι αν οι ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αρνητικά αποτελέσματα, τα παιχνίδια με Πανιώνιο και Παναιτωλικό είναι αυτά που πρέπει να πάρεις για να σωθείς. Αυτές οι δύο είναι οι ομάδες, που μαζί με την Λαμία, θα παίξουν φέτος την παραμονή, η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου τις έπαιξε και τις δύο μέσα και δεν κέρδισε καμία.

Μαθαίνω πως δεν είναι ευχαριστημένοι από τον προπονητή πως στη διακοπή ασχολήθηκαν με κάποιες περιπτώσεις. Παίζει η Λαμία στην Τούμπα, αν ηττηθεί στη συνέχεια στην Τρίπολη, δεν πιστεύω πως θα πάει με τον ίδιο προπονητή στα πολύ κομβικά συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Βόλο και ΑΕΛ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αστέρας 3 βαθμοί: (Πανιώνιος εκτός, Λαμία εντός, Πλατανιάς εκτός κύπελλο, Παναιτωλικός εκτός, Άρης εκτός)

Για άλλη μία χρονιά, τις 6 πρώτες αγωνιστικές ο Αστέρας αντιμετώπισε όλες τις μεγάλες ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός πως μετρά μόνο 3 βαθμούς σε 6 παιχνίδια είναι αποτυχία. Στην ομάδα της Τρίπολης, επένδυσαν σε μία καινούρια φιλοσοφία, αποφασίζοντας να δώσουν την ομάδα στον μόλις 34 ετών προπονητή Μπόρχα Χιμένεθ. Το δύσκολο πρόγραμμα δεν επέτρεψε, να βγει η φιλοσοφία του η διοίκηση στηρίζει την επιλογή της.

Ο Αστέρας δεν μπορεί όμως να συμβιβαστεί με μία ομάδα που θα είναι στις τελευταίες θέσεις κολλημένος και θα παίζει μέχρι τέλους για την παραμονή. Έχει μπροστά του τρία παιχνίδια με τις ομάδες που δικαιωματικά ανήκουν στο τελευταίο γκρουπ του πρωταθλήματος και ο Χιμένεθ για να κρατήσει τη θέση του καλείται σε αυτά τα παιχνίδια να αποδείξει πως ο δικός του Αστέρας είναι ένα επίπεδο πάνω και μπορεί να κοιτάξει πιο ψηλά. Σύντομα θα έχουμε τις απαντήσεις.

ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Παναιτωλικός 1 βαθμός: (ΑΕΛ εντός, Άρης εκτός, Ιάλυσος εκτός Κύπελλο, Αστέρας εντός, Βόλος εκτός)

Και στον Παναιτωλικό προσπάθησαν να επενδύσουν σε έναν νεαρό προπονητή από την Ιβηρική. Στην Ελλάδα, όμως δεν υπάρχει υπομονή. Ο Παναιτωλικός, παρότι έκανε προσπάθειες να παρουσιάσει ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο, με πίεση ψηλά και ένταση, δεν πήρε αποτελέσματα και θα επιστρέψει στην πεπατημένη. Με 1 βαθμό σε 6 αγώνες, δεν μένει προπονητής στην Ελλάδα, αυτό είναι δεδομένο.

Το πείραμα Κάστρο απέτυχε και προκειμένου να μην πέσουμε, επιστρέφουμε στον άνθρωπο που μας ξέρει καλύτερα από τον καθένα και μαζί του πάντα βρίσκουμε άκρη. Η αλήθεια είναι πως ο Παναιτωλικός θα παίξει για τη σωτηρία του και ο Μάκης Χάβος δεν ρίχνει ομάδες. Το παιχνίδι με την ΑΕΛ είναι πολύ σημαντικό για να πάρει ώθηση η ομάδα. Εύκολο σίγουρα δεν είναι. Ο Παναιτωλικός πάντως σε αυτόν τον κύκλο παιχνιδιών, έχει εντός την ΑΕΛ και τον Αστέρα, θα χρειαστεί σε αυτά τα δύο ματς, τουλάχιστον 4 βαθμούς, αλλιώς θα βρεθεί σε μεγάλη πίεση.

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ

Πανιώνιος -2 βαθμοί: (Αστέρας εντός, Ατρόμητος εκτός, Ο Βόλου εκτός κύπελλο, Άρης εντός, Ξάνθη εκτός)

Ο Πανιώνιος άλλαξε νωρίς προπονητή. Φαίνεται πως είχαν παρθεί νωρίς οι αποφάσεις για τον Βαγγέλη Μάντζιο. Ήρθε στην πρεμιέρα η ήττα με άσχημη εμφάνιση από τον Βόλο, τον άφησαν να παίξει στο παιχνίδι στην Τούμπα και παρότι η ομάδα πάλεψε, για την ακρίβεια έκανε το καλύτερο της παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα, ήρθε το τέλος της συνεργασίας. Στο γήπεδο ο Πανιώνιος με τον Νίκι Παπαβασιλείου έχει πάρει 4 βαθμούς. Θα είχε δηλαδή βάλει από κάτω δύο ομάδες, Παναιτωλικό, Αστέρα.

Μόνο που κουβαλά ένα σκληρό -6. Αν δεν υπήρχαν τα playoffs, δύσκολα θα προλάβαινε, το γεγονός πως το φετινό πρωτάθλημα θα τραβήξει και στο τέλος θα δώσουν play out, οι ομάδες από την 7η θέση και κάτω, του δίνουν σημαντικές πιθανότητες. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί βελτίωση. Η εικόνα είναι απογοητευτική.

Στο πρόγραμμα μέχρι την επόμενη διακοπή, υπάρχουν παιχνίδια να κυνηγήσει βαθμούς. Ο αγώνας που έρχεται με τον Αστέρα είναι πολύ σημαντικός. Συνολικά για να σωθεί ο Πανιώνιος, θα χρειαστούν υπερβάσεις. Κατά την άποψη μου θα πρέπει να στοχεύσει στην Λαμία και να κυνηγήσει την σωτηρία, μέσα των μπαράζ. Έχουμε χρόνο, άμεση προτεραιότητα, να σβήσει την Κυριακή την τιμωρία.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ