OPINIONS

Ολυμπιακός: Αναζητώντας τον κόκκινο Πρίγιοβιτς

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αν βγάζαμε τον Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ και τον πηγαίναμε στον Ολυμπιακό, η βαθμολογία θα είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Ο Τσάρλυ αναλύει το προφίλ του νέου "ερυθρόλευκου" φορ και βάζει στο κόλπο τον Μπέριτς.

Είναι ξεκάθαρο πως στον Ολυμπιακό έχουν αντιληφθεί, πως η δουλειά που γίνεται από τον Μάρτινς είναι τουλάχιστον ικανοποιητική.

Αδυναμίες υπάρχουν, αλλά παρουσιάζεται ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο και κάποιες σταθερές, που το χορτάρι δείχνει πως αυτό που του λείπει, είναι ένας αποτελεσματικός στράικερ.

Το δείχνει και η εικόνα, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν βγει πολλές μετρήσεις που δείχνουν πως οι ερυθρόλευκοι παράγουν περισσότερο από τον ΠΑΟΚ, αλλά τους λείπει η αποτελεσματικότητα. Μοιάζει απλοποιημένο, αλλά είναι και πραγματικότητα, πως αν βγάζαμε τον Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ και τον πηγαίναμε στον Ολυμπιακό, η βαθμολογία θα είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Η διοίκηση των ερυθρολεύκων έχει καταλάβει πως δεν υπάρχει ο απαραίτητος επιθετικός με σημαντικό αριθμό γκολ, που θα τους βοηθήσει στην μάχη για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και έχει σκοπό να κάνει επένδυση τον Ιανουάριο. Έχουν γραφτεί οι περιπτώσεις των Μπεργκ, Μήτρογλου, Σωτηρίου, Σοριάνο υπάρχει και μία επιλογή από το "Σαμπιονά". Πάμε να τα δούμε με την σειρά.

ΜΠΕΡΓΚ Ο ΔΙΑΚΑΗΣ ΠΟΘΟΣ

Ο διακαής πόθος είναι ο Μπέργκ. Ξεκάθαρα ο Σουηδός είναι η πρώτη επιλογή, κάτι που είναι και απόλυτα δικαιολογημένο. Τον Μπεργκ τον ξέρουμε, είναι μία περίπτωση που αποτελεί εγγύηση, με διαφορά ο πληρέστερος επιθετικός που έχει παίξει τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.

ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ

Συνδυάζει ένα πακέτο που δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα στο ποδόσφαιρο μας. Έχει το εύκολο γκολ, καλό παιχνίδι τόσο μέσα, όσο και έξω από την περιοχή. Αποκτώντας τον, εξασφαλίζεις πως θα πάρεις τα γκολ που απαιτεί ένας σύλλογος από έναν ποδοσφαιριστή που τον πληρώνει καλά γι' αυτόν τον λόγο, θα προσφέρει όμως και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού.

Δεν είναι εύκολο να βρεθούν, αλλά υπάρχουν φορ, που αν τους πληρώσεις και τους φέρεις στον Ολυμπιακό, θα λύσουν το πρόβλημα στο εύκολο γκολ. Είναι πολύ δύσκολο όμως, να βρεις φορ που να καταδέχεται να παίξει στην χώρα μας και να κάνει και όλα τα υπόλοιπα όπως ο Μπεργκ. Παιχνίδι με πλάτη και πρόσωπο, ικανότητα να παίζει εκτός περιοχής και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και να είναι τόσο φιλότιμος και μαχητικός στο αμυντικό παιχνίδι.

Ακόμα και να μην τον γνωρίζαμε, αν ο Μπεργκ ήταν ένας ποδοσφαιριστής, που δεν έχει παίξει στην Ελλάδα, μόνο το γεγονός πως είναι ο βασικός επιθετικός της Εθνικής Σουηδίας, τα λέει όλα. Για το ποδόσφαιρο μας είναι πολυτέλεια, να έχεις τον βασικό φορ της Σουηδίας. Στα Εμιράτα, στο πρωτάθλημα πέρυσι είχε σε 21 ματς 25 τέρματα και 11 ασίστ, φέτος έχει αγωνιστεί σε 9 παιχνίδια και έχει πετύχει 7 τέρματα, συνολικά μετρά 40 παιχνίδια με 39 γκολ και 11 ασίστ.

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Η περίπτωση του για τον Ιανουάριο είναι δύσκολη και το μπέρδεμα στην υπόθεση είναι πως ο Ολυμπιακός θέλει επιθετικό τώρα. Με την ομάδα του, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με οψιον ενός χρόνου που εξαρτάται από τον ίδιο. Είναι να πάρει 1,6 εκατ. € για τους επόμενους 5 μήνες κι αυτά τα λεφτά -η λογική λέει πως- δεν πρόκειται να τα χαρίσει.

Από εκεί και πέρα, η οικογένεια Μπεργκ, έχει αποφασίσει να συνεχίσει την ζωή της στην Ελλάδα. Έχει αγοράσει σπίτι στην Γλυφάδα. Οπότε δεν αποκλείεται και να θέλει η πλευρά του Σουηδού, να βρεθεί λύση. Το πρόβλημα είναι πως για να έρθει ο Μπεργκ τώρα, θα πρέπει να βρεθεί και η χρυσή τομή με τους διοικούντες της ομάδας και τους Εμίρηδες της Αλ Αΐν κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι. Δεν απλό πράγμα να βρεις άκρη με τους Άραβες. Είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία που καλείται να μπει ο Ολυμπιακός αν θέλει τον Μπεργκ για Ιανουάριο και όχι για το καλοκαίρι.

ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ Ο ΠΑΟΚ

Σε κάθε περίπτωση το θέμα Μπέργκ θα μας απασχολήσει. Τον θέλει ο Ολυμπιακός, είναι η πρώτη επιλογή και γνωρίζουν και τον κίνδυνο πως αν τον αφήσουν τώρα, είναι πολύ πιθανό το καλοκαίρι να πάει στον ΠΑΟΚ, αν φυσικά πωληθεί ο Πρίγιοβιτς.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί άκρη με τον Μπεργκ, δεν θα μείνουν οι ερυθρόλευκοι χωρίς φορ, εκτός αν γίνει κάτι ακραίο στο πρωτάθλημα και αποφασίσουν να πετάξουν λευκή πετσέτα. Όλοι όσοι έχουν γραφτεί, είναι επιθετικοί που είναι καλύτεροι από αυτούς που έχει σήμερα ο Ολυμπιακός, μπορεί να έχουν τα θέματα τους, όμως με το που μπουν στην ομάδα θα δώσουν το σημείο αναφοράς που λείπει στην αντίπαλη περιοχή.

ΨΑΧΝΕΙ ΦΟΡ Ο ΘΟΥΜΠΙΘΑΡΕΤΑ

Ο Μήτρογλου, έχει γραφτεί και στα δικά μας ΜΜΕ και πολύ έντονα σε αυτά της Μασσαλίας. Βλέπετε, στην Μαρσέιγ θέλουν να τον ξεφορτωθούν. Σε φόρουμ στο twitter έχει γίνει αντικείμενο χλευασμού. Άδικο, αλλά είναι και σκληρή ομάδα η Μαρσέιγ, είναι δύσκολη η καθημερινότητα. Στον Μήτρογλου έγινε μία τεράστια επένδυση πέρυσι το καλοκαίρι και ο ποδοσφαιριστής δεν τράβηξε όπως περίμεναν.

Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022, είναι δεδομένη η απόφαση να δοθεί δανεικός. Η Μαρσέιγ έχει αναθέσει στον Θουμπιθαρέτα, να βρει φορ από την Ισπανία και εξετάζεται το σενάριο να εκμεταλλευτούν πως δεν πηγαίνει καλά ο Μπατσουαγί στην Βαλένθια ώστε να τον δανειστούν από την Τσέλσι. Αν αποφασίσει ο Ολυμπιακός να δανειστεί τον Μήτρογλου, είναι δεδομένο πως μπορεί να το πετύχει. Υπάρχει φυσικά η προϋπόθεση να μην καταφέρει ο ποδοσφαιριστής να φέρει κάποια άλλη πρόταση στην ομάδα του. Μέλλον στην Μαρσέιγ δεν φαίνεται να έχει όπως έχουν σήμερα τα πράγματα.

Για τους Μασσαλούς το σενάριο να απαλλαγούν απο τον Μήτρογλου και να πάρουν δανεικό τον Μπατσουαγί είναι ιδανικό.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Στην Κύπρο γράφτηκε ξανά το όνομα του Πιέρρου Σωτηρίου, που απασχόλησε τον Ολυμπιακό την άνοιξη του 2017. Ο ποδοσφαιριστής είχε κερδίσει τους διοικούντες του Ολυμπιακού με τις εμφανίσεις του στα δυο παιχνίδια που είχαν δώσει με την ΑΠΟΕΛ για το Europa. Είχε παρθεί η απόφαση να αποκτηθεί, μάλιστα θεωρούνταν κλεισμένος, όμως δεν υπολόγισαν πως θα βρεθεί ομάδα που θα δώσει 2,5 εκατομμύρια στην ΑΠΟΕΛ. Η Κοπεγχάγη τον απέκτησε με συμβόλαιο μέχρι το 2022 και του δίνει 300 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Ο ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία πρώτη χρονιά, σημείωσε σε 25 παιχνίδια 13 τέρματα.

ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΟΥ

Η φετινή χρονιά δεν είναι το ίδιο παραγωγική με την περσινή. Ο Πιέρρος από τα τέλη της προηγούμενης σεζόν ταλαιπωρήθηκε με μυϊκούς τραυματισμούς, έχασε το τέλος της περασμένης σεζόν και ο Σολτμπάκεν τον έχει βάλει σε μία συντηρητική διαδικασία. Τον προστατεύει και δεν του δίνει συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν τον χρησιμοποιεί βασικό στο πρωτάθλημα, αλλά είναι ενεργός. Έχει παίξει 12 παιχνίδια, συνολικά 670 λεπτά και έχει πετύχει 2 τέρματα.

Ο Σολτμπάκεν γνωρίζει πως είναι πολύ καλός στην πίεση, στο αμυντικό παιχνίδι και στην αντεπίθεση και από την στιγμή, που δεν θέλει να τον επιβαρύνει με τρία παιχνίδια την εβδομάδα προτιμά να τον χρησιμοποιεί περισσότερο στο Europa. Έχει ξεκινήσει και στα 5 παιχνίδια και έχει σκοράρει απέναντι στην Ζενίτ και στην Μπορντό. Είναι πάντως σε άσχημο φεγγάρι έχει να πετύχει γκολ από τις 16 Οκτωβρίου.

Ομολογώ θα μου κάνει εντύπωση, αν τελικά είναι αυτός ο επιθετικός που θα πάρει ο Ολυμπιακός. Σίγουρα είναι καλύτερος από αυτούς που έχει, προσωπικά τον έχω σε εκτίμηση, όμως δεν είναι 100% αυτό που ψάχνει αυτήν την εποχή η ομάδα.

Θα με προβληματίσει αν τον αφήσει η Κοπεγχάγη. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή 25 ετών, που επένδυσε ο σύλλογος 2,5 εκ € το καλοκαίρι του 2017, έχει μαζί του συμβόλαιο μέχρι το 2022 και το καλοκαίρι ενδιαφέρθηκε για αυτόν η Ντιναμό Κιέβου. Αν είναι καλά, δεν βρίσκω λόγο να είναι διαθέσιμος για τον Ολυμπιακό. Η λογική λέει πως αν ήθελαν να αγοράσουν οι ερυθρόλευκοι τον Σωτηρίου, δεν θα τον έχαναν το καλοκαίρι του 2017.

Ο ΜΟΝΤΕΣΤΟ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΡΙΤΣ

Ο Μοντεστό έχει πάντα ανοιχτή τη γαλλική αγορά που την γνωρίζει και καλά. Υπάρχει από εκεί μία περίπτωση στα θέλω του Ολυμπιακού, που υπάρχει στην ατζέντα του, σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι επιλογές που ανήκουν πιο κοντά στην δική μας πραγματικότητα. Ο λόγος για τον 27χρονο Σλοβένο Ρόμπερτ Μπέριτς της Σεντ Ετιέν.

Πρόκειται για καθαρό στράικερ περιοχής, ότι πιο κοντινό μπορεί να βρεθεί στον Πρίγιοβιτς. Με ύψος 1,88 και ικανότητα στο τελείωμα των επιθέσεων. Ο Γκασέ φέτος δεν τον υπολογίζει, του έχει δώσει μόλις 128 λεπτά.

Ο Μπέριτς ήταν η επιλογή που έκανε ο τότε τεχνικός της Σεντ Ετιέν Γκαλτιέ το καλοκαίρι του 2015. Είχε βγάλει την ομάδα στο Europa και σε δηλώσεις που είχε κάνει, ανέφερε πως χρειάζεται έναν στράικερ για να μπορέσει να πετύχει το επόμενο βήμα, που είναι να βγάλει την Σεντ Ετιέν στο Champions League. Η επιλογή την τελευταία ημέρα του Αυγούστου ήταν ο Μπέριτς που είχε κάνει όργια με την Ραπίντ την προηγούμενη χρονιά. Σε 33 παιχνίδια στην Αυστριακή ομάδα είχε βάλει 27 τέρματα και 6 ασιστ.

Στην Σεντ Ετιέν δεν πήγαν τα πράγματα όπως υπολόγιζε ο προπονητής του, καθώς, μετά από τρία παιχνίδια έπαθε χιαστούς. Την πρώτη σαιζόν έπαιξε μόλις 10 ματς και έβαλε 3 τέρματα. Το 2016/17 έπαιξε 22 παιχνίδι με 6 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2017 ο σύλλογος έκανε μία τεράστια επένδυση παίρνοντας τον Ντιονί και έστειλε τον Μπέριτς δανεικό στην Άντερλεχτ.

Ο Ντιονί δεν βγήκε, ο Μπέριτς επέστρεψε πέρυσι τον Ιανουάριο ήταν αξιόπιστος και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να έχει μία πολύ καλή πορεία, στο δεύτερο μισό της σεζόν. Έπαιξε βασικός στον δεύτερο γύρο και σε 15 παιχνίδια είχε 7 τέρματα και δύο ασίστ.

Φέτος ο Γκασέ άλλαξε το πλάνο, απέκτησε τον παικταρά Καζρί, τον χρησιμοποιεί σαν ψεύτικο 9άρι και ενεργοποίησε ξανά τον Ντιονί, που τον βάζει να κινείται στα αριστερά. Στο σχέδιο στράικερ δεν υπάρχει και ο Μπέριτς παίζει λίγα λεπτά σαν αλλαγή. Όποιος είδε το παιχνίδι με την Ναντ την περασμένη Παρασκευή, τον παρακολούθησε να ανοίγει το σκορ και να ξεκλειδώνει την άμυνα της Ναντ. Είναι και το μοναδικό τέρμα που έχει πετύχει στα 128 λεπτά που έχει πάρει από τον πάγκο.

Το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι, ο ίδιος θέλει να παίζει, πέρυσι η ομάδα του τον είχε δανείσει και πρόκειται για μία εφικτή περίπτωση, που θα προσφέρει και μία σίγουρη λύση. Ο Μπέριτς είναι ό,τι πιο κοντινό μπορεί να αποκτηθεί στον Πρίγιοβιτς. Είναι καθαρός στράικερ περιοχής και είναι βέβαιο πως παίζοντας σε αργό ποδόσφαιρο, σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό σε πιο χαμηλό επίπεδο, μπορεί να βάζει κάθε χρόνο πολλά τέρματα. Αν προχωρήσει μαζί του ο Μοντεστό, είναι σίγουρη λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ