OPINIONS

Ο Παναθηναϊκός κάνει την υπέρβαση για τον Αϊτόρ

Ο Παναθηναϊκός κάνει την υπέρβαση για τον Αϊτόρ

O Τσάβι Ρόκα έχει καταφέρει να πείσει τον Γιάννη Αλαφούζο πως αξίζει να αγγίξει το ταβάνι στο συμβόλαιο που μπορεί να δώσει ο Παναθηναϊκός στη θέση του εξτρέμ για τον Αϊτόρ. Γράφει ο Τσάρλυ.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε το όνομα του Αϊτόρ ανέφερα πως είναι με διαφορά ο πρώτος στόχος για τα εξτρέμ και πως πρόκειται για μία πολύ ψαγμένη περίπτωση. O Τσάβι Ρόκα έχει καταφέρει να πείσει τον Γιάννη Αλαφούζο πως αξίζει να αγγίξει το ταβάνι στο συμβόλαιο που μπορεί να δώσει ο Παναθηναϊκός για τη συγκεκριμένη θέση και έχει καταφέρει να πλησιάσει πολύ στο να κάνει το κόλπο. Ο Παναθηναϊκός μαζί με την Μπεσίκτας είναι οι δύο ομάδες που αυτήν την στιγμή δίνουν την μάχη για να κλείσουν τον ποιοτικό δημιουργικό εξτρέμ.

ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ

Ομολογώ πως όταν είχε πρωτοβγεί το όνομα και γνωρίζοντας πόσο μεγάλη διαφορά είχε κάνει στο ολλανδικό πρωτάθλημα την εφετινή σεζόν, πίστεψα πως πολύ δύσκολα ο Ρόκα θα καταφέρει να πάρει την υπογραφή του ποδοσφαιριστή. Φαίνεται πως ο κορονοϊός, το πρόβλημα που δημιούργησε στις ομάδες της Ολλανδίας και του Βελγίου η πρόωρη διακοπή του πρωταθλήματος, έχει επιπτώσεις και στους παίκτες.

Το γεγονός πως στην Ισπανία ο ποδοσφαιριστής δεν έχει αγωνιστεί ούτε καν στη δεύτερη κατηγορία, βοήθησε ώστε το ενδιαφέρον να μην είναι ανάλογο των ικανοτήτων του και των όσων πέτυχε αυτά τα δύο χρόνια στην Τβέντε. Ο Ρόκα μαθαίνω πως παλεύει με την Μπεσίκτας, είναι πολύ κοντά στο να κλείσει τον ποδοσφαιριστή και προσπαθεί να επισπεύσει τις διαδικασίες πριν μπουν ομάδες, που ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να τις ακολουθήσει.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΡΟΚΑ

Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ευκαιρίες. Ο Αϊτόρ ήταν στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, όπου δεν ήταν στο επίπεδο να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη ομάδα και στη συνέχεια βρέθηκε στις δεύτερες ομάδες της Βιγιαρεάλ και της Σεβίλλης που αγωνίζονταν σε ομίλους της τρίτης κατηγορίας. Έχοντας καταγράψει μόλις έξι λεπτά συμμετοχής στη Βιγιαρεάλ σε όλη του την καριέρα πήγε με 120 χιλιάδες ευρώ στα 22 του χρόνια στην Τβέντε. Μην επαναλάβω τα νούμερα του, τα έγραψα αναλυτικά σε κείμενο μου πριν από ακριβώς δύο εβδομάδες.

Η αλήθεια είναι πως ο Αϊτόρ οργίασε, ανέβασε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία και έκανε φέτος τη διαφορά. Ο ίδιος όταν πήγε στην Ολλανδία ήταν ένας ποδοσφαιριστής που δεν είχε παίξει πουθενά, είχε αξία στο transfermarkt μόλις 350 χιλιάδες ευρώ, την οποία πριν από τη διακοπή εκτόξευσε στα 2.000.000 και σήμερα λόγω του κορονοϊού καταγράφεται στο 1.600.000. Ο Τσάβι Ρόκα πιστεύει πως στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει την ποιότητα για να καταγράψει νούμερα, που εκτός από το θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα, θα ανεβάσουν και την τιμή του ποδοσφαιριστή στο χρηματιστήριο.

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Η λογική του Αλαφούζου είναι να αρχίσει κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός να εκμεταλλεύεται το γεγονός πως δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές και να δημιουργήσει μεταπωλητική αξία. Ασφαλώς και ο Αϊτορ είναι μία τέτοια περίπτωση. Παλεύει για να κάνει συμβόλαιο τριών χρόνων στον ποδοσφαιριστή με απολαβές που να πλησιάζουν τα 300 χιλιάρικα την κάθε χρονιά, γνωρίζοντας πως πρόκειται για έναν 24 ετών ποδοσφαιριστή με προσόντα που βγάζουν μάτι. Αν πάρει αυτήν την συμφωνία, ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει μία πολύ δυνατή αγορά, που μόνο κέρδος θα μπορεί να αποκτήσει στο μέλλον. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με προσόντα που πλησιάζουν σε αυτά του Σανμαρτεάν.

Το γράφω από τώρα, αν καταφέρει ο Ρόκα να τελειώσει την συγκεκριμένη μεταγραφή, θα έχει κάνει μία εντυπωσιακή για τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού κίνηση. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως έχει πείσει τον Αλαφούζο ότι αξίζει να γίνει η υπέρβαση για εκείνον, ενώ η μάχη δίνεται με την Μπεσίκτας, με τον Ρόκα να προσπαθεί να πάρει την υπογραφή του ποδοσφαιριστή όσο γίνεται πιο γρήγορα, πριν μπουν και άλλες ομάδες στο κόλπο.

Photo Credits: Twente Twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Επιστροφή για Σένκεφελντ, μικροενοχλήσεις για δύο
Μεγάλη απόσταση με Δώνη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ