OPINIONS

Ο Παναθηναϊκός έχει τον καλύτερο

Ο Παναθηναϊκός έχει τον καλύτερο

Ο Στραματσόνι σόκαρε με το 3-5-2, αλλά η αποβολή του Πασχαλάκη και η είσοδος του Βιγιαφάνιες άλλαξαν τον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός έχει στην κορυφή της επίθεσης τον καλύτερο όλων, τον Μπεργκ που θυμίζει τη σεζόν 2013-14. Ο Τσάρλυ αναλύει το 4-0 της Λεωφόρου.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σόκαρε με την αρχική του ενδεκάδα και σώθηκε από το αχρείαστο λάθος του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Πασχαλάκη. Ο Στραματσόνι φοβήθηκε υπερβολικά το δίδυμο Μαλουμπού-Κόντε και εφάρμοσε μία τακτική μέσα στην Λεωφόρο που στερούσε όλα τα φετινά όπλα του Παναθηναϊκού.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που κατέβηκε στην Λεωφόρο με σκοπό να περιορίσει τα ατού του Παναθηναϊκού, φρόντισε ο Ιταλός τεχνικός με την αρχική του διάταξη να έχει όσο γίνεται λιγότερους τρόπους να απειλεί και να δημιουργεί η ομάδα του.

ΤΟ 3-5-2 ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ

Ο Στραματσόνι εφάρμοσε 3-5-2, με τρεις στόπερ που δεν έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν την μπάλα, ώστε να κερδίσει παίκτη στην ανάπτυξη ο Παναθηναϊκός. Τριάδα στα χαφ χωρίς κάποιον ποδοσφαιριστή να είναι πραγματικός δημιουργός και να μπορεί να συνδέσει την μεσαία γραμμή με την επίθεση, ενώ δεν υπήρχε καθόλου πλάτος στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός που στην Λιβαδειά έδειξε πως το όπλο του απέναντι στις μικρομεσαίες ομάδες στην Ελλάδα θα είναι η ταχύτητα του, το πλάτος που μπορεί να παίρνει στην επίθεση, η ενέργεια και ο ρυθμός που είναι ικανός να βάζει στο παιχνίδι του, κατέβηκε με μία διάταξη που δεν είχε κανένα από αυτά τα στοιχεία.

ΜΑΡΚΑΡΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ

Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε αν δεν έκανε αυτό το αδικαιολόγητο και χωρίς πίεση λάθος στο 24ολεπτό ο Πασχαλάκης. Μέχρι εκείνο το σημείο όμως φαινόταν πως ο Σταματσόνι μαρκάρει ο ίδιος με την τακτική του, τους παίκτες του. Έκανε δύσκολη την ζωή των ποδοσφαιριστών του και των οπαδών του Παναθηναϊκού, που γνωρίζουν πως φέτος υπάρχει υλικό για να καθαρίζει αυτά τα παιχνίδια η ομάδα τους και να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Το δώρο του Δασκαλάκη έφερε και ένα ακόμα δώρο από τον Πετράκη. Ήταν υποχρεωμένος να θυσιάσει έναν από το επιθετικό δίδυμο του ο τεχνικός του ΠΑΣ, μόνο που βγάζοντας τον γρήγορο Μαλουμπού, που έχει και μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι από τον Κόντε, σταμάτησε κάθε απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Το γεγονός πως ο ΠΑΣ έμεινε με 10 και έφυγε και από το παιχνίδι ο επικίνδυνος Μαλουμπού οδήγησε τον Στραματσόνι σε διόρθωση.

ΤΟΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕ Ο ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Από εκεί και πέρα έχουμε άλλο παιχνίδι. Πρακτικά είδαμε δύο εικόνες από τον Παναθηναϊκό. Μία προβληματική μέχρι να μπει ο Βιγιαφάνιες και μία πολύ πιο ελκυστική με τον Αργεντινό στο γήπεδο. Είναι φανερό, πως ο Αργεντινός, έχει προσόντα που δεν υπάρχουν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και είναι απαραίτητο να υπολογίζεται περισσότερο. Είναι ο μοναδικός χαφ από τον άξονα, που έχει ταυτόχρονα την ικανότητα να μεταφέρει την μπάλα και να δημιουργήσει σε πολύ μικρό χώρο και να περνά κάθετες προς τους επιθετικούς, πλησιάζοντας πρώτα ο ίδιος προς την αντίπαλη περιοχή. Η είσοδος του άλλαξε όλο το παιχνίδι. Έβαλε όλους τους συμπαίκτες του μέσα στον αγώνα, τους πλησίαζε και έπαιζε μαζί τους. Από το 34ολεπτό και μετά η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού ήταν ελκυστική και βγήκαν στοιχεία τα οποία μπορεί να βγάλουν στην κούρσα του πρωταθλήματος φέτος οι πράσινοι. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που βλέπουν πως το ρόστερ από την μέση και μπροστά είναι γεμάτο με λύσεις, αλλά πάνω από όλα, που ο καλύτερος είναι καλά.

ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Το όπλο του Παναθηναϊκού στην μάχη για τον τίτλο είναι πως στην κορυφή της επίθεσης έχει τον καλύτερο από όλους τους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Και ο Μάρκους Μπεργκ φαίνεται πως είναι φτιαγμένος από τις προοπτικές που αφήνει το φετινό ρόστερ. Είναι σε πολύ καλή ατομική κατάσταση, πολύ πιο ήρεμος από τα προηγούμενα χρόνια, με διάθεση να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και να κάνει ότι περνά από τα πόδια του για να δοθεί η μάχη για το φετινό τίτλο. Πέρα από τα δύο τέρματα που πέτυχε, υπάρχει ένα στατιστικό που δείχνει ποσό διαφορετικός είναι ο φετινός Μπεργκ και πόσο ο ίδιος ο Παναθηναϊκός τον βοηθά φέτος να βρει τον πραγματικό του εαυτό.

ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ

Ο Σουηδός την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 9 ασίστ. Το 2014-15 είχε μόλις 2 τελικές πάσες που μετατράπηκαν σε γκολ, την περσινή σεζόν μόλις 3. Προσέξτε, όλοι θυμόμαστε πόσο καλύτερος ποδοσφαιριστής ήταν ο Μπεργκ την πρώτη του χρονιά. Η διαφορά δεν ήταν τα γκολ που πετύχαινε. Άλλωστε σκόραρε 16 τέρματα την 1ησεζόν, 16 την 2η και 17 τέρματα την 3η. Ο Μπεργκ όμως της πρώτης χρονιάς ήταν καλύτερος συμπαίκτης. Και φέτος βλέπουμε στα δύο πρώτα παιχνίδια να είναι ήρεμος και να δημιουργεί. Με τον Λεβαδειακό και με τον ΠΑΣ είχε από μία ασίστ. Ήδη λοιπόν μετρά δύο ασίστ σε δύο αγωνιστικές, ενώ είχε 5 τα τελευταία δύο χρόνια.

ΚΕΡΔΟΣ Ο ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ, ΑΛΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΕΜΠΟΚΟΥ

Κέρδος για τον Παναθηναϊκός η μεστή εμφάνιση Κουλιμπαλί, το γεγονός πως έβγαλε πολλά ανεβάσματα και έδειξε ικανός να βοηθήσει και από το κέντρο και μπροστά, αυτός άλλωστε έκανε την εκπληκτική σέντρα στο γκολ του Μπερκ. Ο Εμποκού είναι δεδομένο πως θα ανεβάσει ταχύτητα τον Παναθηναϊκό, έχει καλή ντρίπλα, τόσο με τρέξιμο, όσο και διαβάσματος του αντιπάλου καλά πόδια και θα προσφέρει μία ακόμα σημαντική λύση στον τεχνικό του Στραματσόνι. Επιλογές μεσοεπιθετικά υπάρχουν πολλές, αυτό που μένει είναι να καταφέρει να κάνει ο Ιταλός τεχνικός τον Παναθηναϊκό ομάδα και να καταφέρει να αναδείξει τα όπλα του κρύβοντας τις αδυναμίες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ