OPINIONS

Ο Ολυμπιακός διαβάζεται πιο εύκολα από ποτέ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΟΣΦΠ - ΚΕΡΚΥΡΑ
Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο χρόνος πάντοτε σε ξεγυμνώνει. Για τον Ολυμπιακό έχουμε διαβάσει απίστευτες υπερβολές μόνο και μόνο επειδή είχε την τύχη να αντιμετωπίσει τις αγύμναστες ομάδες του Κετσπάγια και του Στραματσόνι.

Αποδείχτηκε στην πράξη πως ο Ολυμπιακός λειτουργεί καλύτερα από την ΆΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Όμως στο μοναδικό ντέρμπι που έπεσε απέναντι σε γυμνασμένη ομάδα, ήταν κατώτερος. Μπορεί να κέρδισε τον ΠΑΟΚ, η ομάδα του Ίβιτς όμως είχε πολλές περισσότερες καθαρές ευκαιρίες, ήταν ανώτερη και έχασε ένα παιχνίδι που τακτικά είχε κερδίσει.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Για τον Ολυμπιακό λόγω των 3 συνεχόμενων νικών έχουμε διαβάσει απίστευτες υπερβολές. Τον Ρέτσο τον έχουν στείλει σε όλες της ομάδες της Ευρώπης. Εδώ θέλω να κάνω μία παρένθεση, είναι κουραστικό αυτό που συμβαίνει με το παιδί. Του κάνουν κακό. Είναι σημαντικό που μπορεί ο Ρέτσος να παίξει σε αυτή την ηλικία και στις 4 θέσεις της άμυνας. Μπακ, βέβαια, δεν μπορεί να παίξει ακόμα καλά με τις απαιτήσεις που έχει η θέση, όμως ας το παραβλέψουμε. Πλέον η αγορά στο ποδόσφαιρο έχει ανοίξει, γίνονται πολλές μεταγραφές και όλες οι ομάδες τσεκάρουν όλα τα νέα παιδιά που παίζουν βασικοί στις ομάδες τους.

Από το τσεκάρισμα μέχρι το πραγματικό ενδιαφέρον υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και δόξα το θεό βλέπουμε συνέχεια ποδόσφαιρο, γνωρίζουμε τι κυκλοφορεί στην Ευρώπη, βλέπουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν την δυνατότητα να απειλούν, να δημιουργούν και να βγάζουν πολλές εικόνες στα παιχνίδια τους. Ο Ρέτσος, με εξαίρεση τον αγώνα με το συνονθύλευμα του Στραματσόνι, απλά κρατά την θέση του και συνήθως είναι ένα πρόβλημα για την ομάδα του.

ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Δεν φταίει για το 0-0 το παιδί, αλλά η μονιμοποίησή του στην βασική ενδεκάδα δείχνει και πόσο μεγάλο είναι το έλλειμμα στις πλευρές. Η γκέλα με την Κέρκυρα δεν θα είναι η μόνη που θα έχει ο Ολυμπιακός, υπάρχει φανερό πρόβλημα στην ομάδα και δεν το βλέπουν μόνο όσοι έχουν παρωπίδες. Μιλώντας συνολικά, για τις κρίσεις του καλοκαιριού, διαβάζω συνέχεια στα σχόλια να υπενθυμίζουν κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού, κείμενο του Αυγούστου μετά τον αποκλεισμό από την Χαποέλ. Το κείμενο έγραφε πως "αυτή την εποχή οι ερυθρόλευκοι είναι χειρότεροι όλων και τον κίνδυνο που υπάρχει να κατέβουν μόνιμα επίπεδο".

Οι ερυθρόλευκοι, ήταν το καλοκαίρι σε σαφώς κατώτερο αγωνιστικό επίπεδο από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, ενώ την ΑΕΚ την είχαμε δει στα δύο παιχνίδια που έβγαλε ανταγωνισμό, αλλά αποκλείστηκε από την Σεντ Ετιέν. Στη συνέχεια αποδείχτηκε πως με τον τρόπο δουλειάς του Στραματσόνι και του Κετσπάγια, αλλά και το μάζεμα που έκανε ο Μπέντο και την ενσωμάτωση κυρίως του Μάρτινς αλλά και του Ελιουνούσι, ο Ολυμπιακός έγινε πιο ομάδα από τα ερείπια που δημιούργησαν Κετσπάγια και Στραματσόνι. Αναρωτιέμαι, όμως, εκεί πρέπει να μπει ο πήχης στον Ολυμπιακό; Αναρωτιέμαι λοιπόν, όσοι με επιθετικότητα όλο αυτόν τον καιρό σχολιάζουν κάτω από τα κείμενά μου, αν είναι είναι ευχαριστημένοι από την εικόνα της ομάδας τους.

ΠΕΦΤΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η πτώση έρχεται όταν αρχίζει να κατεβαίνει και το κριτήριο των απαιτήσεων. Ο Ολυμπιακός τα περασμένα χρόνια αυτή την εποχή κοντραριζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ με τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Φέτος δεν έχει καταφέρει στο "Γ. Καραισκάκης" να κερδίσει την Χαποέλ, την Αρούκα, τον ΑΠΟΕΛ και την Γιούνκ Μπόις.

ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

Είχα σταθεί στον αγώνα με την ΑΕΚ, στο γεγονός πως ο Κετσπάγια είχε αφήσει εντελώς άδειο τον άξονά του και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην αδιανόητη απόφαση Στραματσόνι να παίξει με Λεντέσμα στην θέση 6. Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν ήταν τόσο αδύναμος από τα άκρα. Τα περασμένα χρόνια που δεν είχε αποκτηθεί ο ακραίος επιθετικός που θα έκανε την διαφορά, υπήρχαν τουλάχιστον ακραίοι αμυντικοί ικανοί να απειλούν με τα ανεβάσματά τους. Ο Ομάρ ακόμα δεν έχει βρει τον εαυτό του και οι Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ρέτσος που παίζουν την θέση, δεν προσφέρουν την απειλή που θα έπρεπε να έχει από τα ακραία μπακ, μία ομάδα στο επίπεδο του Ολυμπιακού.

Ο Μπέντο, παίρνει πράγματα από τα άκρα, μόνο με τροφοδότηση από τον άξονα πάνω στο τρέξιμο των Σεμπά, Ελιουνούσι. Αν δεν υπάρχει χώρος στο κέντρο, να πάει το παιχνίδι στα πόδια των Μάρτινς, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνη, ο Ολυμπιακός επιθετικά είναι νεκρός.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ

Βγήκαν λανθασμένα συμπεράσματα, επειδή οι Κετσπάγια, Στραματσόνι τακτικά αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Έδωσαν το δικαίωμα στους χαφ του Ολυμπιακού να οργιάσουν. Δεν είναι τυχαίο, πως παίζοντας με τρεις στόπερ Αναστασιάδης και Γρηγορίου κράτησαν στο μηδέν τον Ολυμπιακό και δέχτηκαν ελάχιστες φάσεις, με την ίδια φιλοσοφία. Όταν ο αντίπαλος πάει σε μεγάλο ποσοστό κατοχή μπάλας και δεν έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το πλάτος του γηπέδου, αντιμετωπίζεται εύκολα. Και οι Αναστασιάδης, Γρηγορίου παίζοντας με τις γραμμές χαμηλά, χρησιμοποιώντας έναν κεντρικό αμυντικό περισσότερο κράτησαν εύκολα το μηδέν.

ΣΚΛΗΡΑ ΑΔΙΚΟΣ ΜΕ ΤΣΟΡΙ

Έχει φυσικά ευθύνη και ο Μπέντο με τις εμμονές του. Δεν επιτρέπεται να έχει ανενεργό τον Τσόρι. Σύμφωνοι, τα χρόνια πέρασαν, ο Τσόρι μπορεί να βοηθήσει σε ορισμένες συνθήκες, έχει όμως την ποιότητα να ξεκλειδώνει πολυπρόσωπες άμυνες. Παιχνίδια όπως αυτό με την Κέρκυρα είναι το φαγητό του. Δεν υπάρχει λογική να μην υπολογίζεις τον ποιο ποιοτικό στο χτύπημα μπάλας ποδοσφαιριστή σου, σε έναν αγώνα που δεδομένα θα έχεις εύκολη κατοχή, ο αντίπαλος δεν μπορεί να βγάλει τρεξίματα από τις πίσω γραμμές και ο ρυθμός του αγώνα γνωρίζεις πως θα είναι στα μέτρα του.

Άλλωστε ο Μπέντο ήταν προπονητής του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης με την Αρούκα και είδε πόσο χρήσιμος είναι ο Τσόρι απέναντι σε οργανωμένες άμυνες. Αν δεν υπήρχε ο Τσόρι, ο Ολυμπιακός δεν θα βρισκόταν στους ομίλους του Γιουρόπα. Το να τον έχεις εκτός αποστολής σε δύο κολλητά παιχνίδια που του ταιριάζουν, δείχνει εμμονή και ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει προσφέρει πολλά για να του φέρεται ένας αναλώσιμος προπονητής τόσο άδικα.

ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝ

Ακόμα και με τον Μάριν υπάρχει μία υπερβολή. Κατανοώ πως ο Μπέντο έχει βρει έναν σχηματισμό με δύο εξτρέμ που παίζουν με τρεξίματα και θέλουν την μπάλα πάνω στο τρέξιμό τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να εξαφανιστεί ένας ποδοσφαιριστής με διαφορετικά προσόντα. Ο Μάριν δεν έκανε διαφορά στα παιχνίδια που έπαιξε, δεν ήταν όμως και τόσο χάλια για να μην υπάρχει πουθενά. Ο Ολυμπιακός φέτος είναι πολύ κατώτερος από ό,τι τα περασμένα χρόνια, δεν φοβίζει, θα κάνει πολλές γκέλες και αν θα πάρει το πρωτάθλημα, θα συμβεί γιατί δεν έφτιαξε κανείς από τους υπόλοιπους διεκδικητές ομάδα με προδιαγραφές για να χτυπήσει πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ