OPINIONS

Ο Καρέρα "βασάνισε" για δεύτερη φορά τον Σίμο

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÏÖÇ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÏÖÇ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δεν άφησε τη δεύτερη ευκαιρία να πάει χαμένη, προσπέρασε τον ΠΑΟΚ και με το παιχνίδι που έκανε κόντρα στον ΟΦΗ δείχνει πως είναι έτοιμη να "χτυπήσει" τους δύο ανοιχτούς στόχους της. Γράφει ο Τσάρλυ.

Μια ΑΕΚ να την πιεις στο ποτήρι, έφυγε με το διπλό από το Ηράκλειο και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ, στη μάχη της δεύτερης θέσης. Η ομάδα του Καρέρα, είχε μία δεύτερη ευκαιρία και αυτήν την φορά, δεν την άφησε να πάει χαμένη, όπως την περασμένη Κυριακή στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η βελτίωση της ΑΕΚ, σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ήταν τεράστια σε όλα τα επίπεδα. Από άποψη τακτικής, ρυθμού, έντασης, δημιουργίας, ανασταλτικής συγκέντρωσης, πίεσης σε ψηλά μέτρα, όλα δούλεψαν πολλά επίπεδα πιο πάνω.

Ο Καρέρα ξεκίνησε με τα αγαπημένα του δίδυμα. Τσιγκρίνσκι, Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι στον άξονα και τον Μάνταλο στον φυσικό του χώρο. Είναι σημαντικό που ο Μάνταλος έχει έναν προπονητή που αντιλαμβάνεται πως δεν τον βοηθά να ταλαιπωρείται ξεκινώντας από τα άκρα. Είτε σαν καθαρός επιτελικός χαφ, είτε σαν εσωτερικώς χαφ σε τριάδα, ο Μάνταλος βρίσκεται στο γήπεδο εκεί που του αρέσει και το απολαμβάνει.

Στο Γεντί Κουλέ είχε μία γεμάτη εμφάνιση. Σαν επιτελικός χαφ στο πρώτο ημίχρονο, συνεργάστηκε τέλεια στην αριστερή πλευρά με το Λιβάγια, δημιούργησε στο 21ο λεπτό και στο 31ο λεπτό δύο φάσεις για τον Ολιβέιρα, την πρώτη όμως την έβγαλε ο Γουόλι και στη δεύτερη περίπτωση το πλασέ του Πορτογάλου κατέληξε λίγο άουτ.

ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ

Ο Μάνταλος, που την περασμένη εβδομάδα ταλαιπωρήθηκε σαν ψεύτικο 9άρι έχοντας τον Ολιβέιρα μπροστά του, ελευθερώθηκε και δεν έμεινε μόνο στη δημιουργία και την απειλή, είχε σημαντική συμμετοχή στην πίεση ψηλά. Ο Καρέρα έχει μάθει καλά το πώς λειτουργούν οι αντιπάλου του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέρει πως ο Σίμος απαιτεί από τους ποδοσφαιριστές του, να χτίζουν τις επιθέσεις από χαμηλά και φρόντισε να τον πληγώσει.

Η ΑΕΚ είχε τρεξίματα, ανέβασε τις γραμμές της σωστά, πίεσε, έκλεψε μπάλες και μετέτρεψε το όπλο του ΟΦΗ σε αδυναμία. Ο Σίμος έχει κάνει σπουδαία δουλειά στην ομάδα του, δύο φορές όμως απέναντι στην ΑΕΚ του Καρέρα, έχει βασανιστεί προσπαθώντας να μην βγει έξω από το σχέδιό του.

ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ειδικά στο πρώτο μέρος βλέπαμε ένα παιχνίδι με τον Ιταλό προπονητή να τιμωρεί το θάρρος του συνάδελφου του. Πέρα από τα προβλήματα που δημιούργησε η πίεση ψηλά, τον χτύπησε από την πλευρά, που ήταν ευάλωτος. Είχε μία υπερβολή η ταυτόχρονη παρουσία των Μάνου, Φιγκεϊρέδο, που τακτικά άφηνε χωρίς βοήθεια στην πλευρά τον Μαρινάκη. Έγινε αντιληπτό πως στη συγκεκριμένη πλευρά υπήρχε πλεονέκτημα, η ΑΕΚ φόρτωσε παιχνίδι, τραβώντας και τον Μάνταλο στα αριστερά, ανεβάζοντας τον Λόπςζ, αλλά και με τον Λιβάγια να κινείται μόνιμα σαν δεύτερος επιθετικός. Από τα αριστερά χτίστηκαν οι επιθέσεις της ΑΕΚ, δημιουργήθηκαν ευκαιρίες και ήρθε και το γκολ του Λιβάγια.

ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ιταλός Καρέρα δουλεύει και όσο μαθαίνει τους ποδοσφαιριστές του και παίρνει παιχνίδια η καλή του ενδεκάδα, το πλάνο εξελίσσεται. Οι γραμμές κερδίζουν μέτρα, η ένταση ανεβαίνει και το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει η ομάδα του, γίνεται όλο και πιο ελκυστικό. Μπορεί να μην μας συστήθηκε σαν ένας προπονητής, που ο πρώτος στόχος του είναι να διδάξει καλό ποδόσφαιρο.

Σαν Ιταλός και συνεργάτης του Κόντε, είναι φυσικό ο Καρέρα να έχει μία κυνική αρχική θεώρηση και στο μυαλό του, πάντα να υπάρχει το πώς θα έρθει η νίκη. Υπάρχει όμως ένας κανόνας. Για να κερδίζεις σε διάρκεια πρέπει να μπορείς να παίζεις καλά, να βελτιώνεσαι, να εξελίσσεσαι. Η ΑΕΚ με προπονητή τον Καρέρα δείχνει πως αυτό μπορεί να το πετύχει και όσο ο χρόνος κυλά, όσο μαθαίνει και δουλεύει περισσότερο με τους παίκτες του, έρχεται και μία συνολική βελτίωση.

Πέρασε αέρα από το Γεντί Κουλέ, με μία εμφάνιση που σε έκανε να χαίρεσαι να την βλέπεις και να αντιλαμβάνεσαι πως ο στόχος της δεύτερης θέσης και της κατάκτησης του Κυπέλλου, είναι ρεαλιστικός.

Ο Καρέρα είχε ένα επιτυχημένο κοουτσάρισμα στο Ηράκλειο, το έκανε και εύκολο ο τρόπος που δουλεύεται ο ΟΦΗ, το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως έχει σε καλή κατάσταση τους παίκτες του. Τον καλό προπονητή εκεί τον καταλαβαίνεις. Πριν αναλάβει, το δίδυμο των Τσιγκρίνσκι-Βράνιες, έμοιαζε να χρειάζεται απόσυρση, ο Ιταλός κατάφερε, να το φθάσει ξανά σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Ασφαλώς και δεν γίνονται θαύματα όμως είναι ξανά μία σταθερά για την ΑΕΚ. Βελτίωσε σε τεράστιο βαθμό τον Κρίστισιτς και με την προσθήκη του Σιμάνσκι δημιουργήθηκε ένα δίδυμο κορμού στον άξονα της ΑΕΚ, που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ομάδας. Ο Λιβάγια και ο Μάνταλος στην Κρήτη πετάγανε και όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ είναι έτοιμη να δώσει την μάχη της, για τους δύο ανοιχτούς στόχους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-2: Πέρασε από την Κρήτη και πήρε προβάδισμα για τη 2η θέση
Καρέρα: "Χρειάζεται δουλειά για τη 2η θέση"
Βέρντε για το επεισόδιο με Βράνιες: "Είναι φίλος μου, δεν τρέχει τίποτα"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ