OPINIONS

Νέα εποχή Αλαφούζου

Νέα εποχή Αλαφούζου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι στοχευμένες κινήσεις για αποχώρηση Ουζουνίδη, η εμπιστοσύνη σε Δώνη, Νταμπίζα, η προσθήκη Αρμενάκα, η περίπτωση Σιαμπάνη και η επιστροφή του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Ο Τσάρλι αναλύει ένα-ένα τα βήματα του Γιάννη Αλαφούζου.

Το 2018 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Υπήρξαν περίοδοι που φάνταζε υπαρκτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αφανιστεί ο σύλλογος.

Με βάση όσα άσχημα προβλεπόντουσαν για το μέλλον του μεγάλου συλλόγου της πρωτεύουσας, το κλείσιμο αναμφισβήτητα μπορεί να χαρακτηριστεί γλυκό.

Η επόμενη μέρα ξημερώνει πολύ καλύτερη από ότι αναμενόταν και μοιάζει σαν να έχει βρεθεί μία λύση.

Λύση η οποία τελικά δεν ήρθε μέσα από κάποιον επενδυτή, αλλά με αξιοποίηση της δουλειάς που γινόταν μέσα στον σύλλογο. Το πλάνο βιωσιμότητα ήρθε μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας.

Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη απ' ότι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί και η βελτίωση ήρθε δίχως να υπάρξει κάποιος επενδυτής.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού χρωστάει πολλά στους ανθρώπους που δούλευαν αυτά τα χρόνια αθόρυβα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Οι προπονητές των Ακαδημιών που με τη δουλειά που έχουν κάνει, πέτυχαν κάτι σπουδαίο. Όταν χρειάστηκε η ομάδα την βοήθεια της Ακαδημίας, υπήρχαν παιδιά που ήταν σε θέση να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό ανταγωνιστικό.

ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το γεγονός αυτό, επέτρεψε στον σύλλογο να μείνει όρθιος και να ξεπεράσει την κρίση που είχε δημιουργηθεί.

Τον Παναθηναϊκό τον κράτησε όρθιο η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Δώνη. Έγινε γρήγορα κατανοητό πως αυτά τα παιδιά, έχουν πράγματα να βγάλουν, έκανε τους αγανακτισμένους οπαδούς του συλλόγου, να πατήσουν φρένο. Καταλάγιασε την οργή και υπήρξε μία παύση, προκειμένου να αφήσουν αυτά τα παιδιά να κάνουν την προσπάθεια τους σε νορμάλ συνθήκες.

Είναι κάτι που το κέρδισαν ο Γιώργος Δώνης και τα παιδιά του με την αξία τους. Απέδειξαν πως με αυτό το πενιχρό -για το μέγεθος του συλλόγου- μπάτζετ, μπορούν να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη 5άδα του πρωταθλήματος, να σβήσουν την ευρωπαϊκή ποινή και να του προσφέρουν χρόνο. Χρόνος ο οποίος ήταν απαραίτητος για να μειωθούν και να γίνουν διαχειρίσιμες οι υποχρεώσεις του συλλόγου.

ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δόθηκε αυτή η δυνατότητα στον Γιάννη Αλαφούζο για να τακτοποιήσει δικά του λάθη, με ηρεμία. Και σήμερα είναι γεγονός πως βρισκόμαστε σε μία νέα πραγματικότητα, που κατανοώ πως δεν μπορεί να γεμίσει τον κόσμο του συλλόγου, όμως είναι προτιμότερη από την ανασφάλεια που υπήρχε πέρυσι τέτοια εποχή και μέχρι να ξεκινήσει η φετινή σεζόν.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό, όμως, σιγά-σιγά αρχίζει να δείχνει πως έχει την πρόθεση να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια. Βλέπει και ο ίδιος πως η κατάσταση γίνεται όλο και πιο εύκολα διαχειρίσιμη και έχουν δημιουργηθεί προοπτικές. Από τα ρεπορτάζ προκύπτει, πως είναι έτοιμος να πάρει ξανά κανονικά την θέση του, να βγει μπροστά και να ενισχύσει το πλάνο της επόμενης ημέρας.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΑΣΗΣ

Το έγραψε και σε πρόσφατο κείμενο του ο Μπάμπης Τσιμπίδας, είναι παράξενο αλλά και πραγματικότητα, πως πολλά από όσα έγιναν πέρυσι, είχαν σαν στόχο την παραίτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη. Το είχα αναφέρει εκείνη την εποχή, απλά το υπενθυμίζω, τώρα που βλέπουμε τα γεγονός να συνδέονται.

Στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου, μου είχε αναφέρει πως πολλά πράγματα δεν θα είχαν συμβεί αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε παραιτηθεί. Ο Αλαφούζος έκανε στοχευμένες κινήσεις για να ωθήσει σε παραίτηση τον Ουζουνίδη και το γεγονός πως δεν εγκατέλειψε το καράβι τον οδήγησε σε ακρότητες.

Ασφαλώς και δεν γίνεται να δικαιολογηθεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά, όμως είναι και πραγματικότητα που ασφαλώς εκθέτει τον ιδιοκτήτη του συλλόγου και όχι τον προπονητή. Δεν μπορεί άλλωστε να υπάρξει και άλλη εξήγηση.

Από την πρώτη συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Δώνη, τον διαβεβαίωσε πως θα τηρήσει όλες της υποχρεώσεις του και όσα συμφωνήσουν κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει. Δεν είναι τυχαίο που σε κάθε τοποθέτηση του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, νιώθει την ανάγκη, να αναφέρει πως ο Γιάννης Αλαφούζος τηρεί όλες τις δεσμεύσεις του.

ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΩΝΗΣ, ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

Το τελευταίο διάστημα, μας έχει "τελειώσει" ο Παϊρότζ, με τον Παναθηναϊκό όμως να μην είναι ακυβέρνητος. Είναι ξεκάθαρο πως το πλάνο των Δώνη, Νταμπίζα, ο Γιάννης Αλαφούζος θα το αφήσει να τρέξει. Τον βοηθά σημαντικά το γεγονός πως οι Δώνης, Νταμπίζας δέχονται να υπηρετήσουν πιστά αυτό το πλάνο και κάνουν γκελ στον κόσμο της ομάδας.

Δεν απαιτούν από τον Αλαφούζο να ανεβάσει το μπάτζετ για να πάρουν δανεικούς, κάτι που έκαναν οι προκάτοχοι τους, ζητούν μόνο να υπάρχει ευλυγισία σε μικρά ποσά, ώστε να μπορούν να αποκτήσουν και άλλα νέα παιδιά, με χαμηλό κόστος για τον σύλλογο, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει.

Επίσης έχουν ζητήσει να έχει ο Γιάννης Αλαφούζος μία παρουσία γα να φαίνεται και στην πράξη πως η ομάδα έχει διοίκηση κάτι που έχει υποσχεθεί πως θα το κάνει σύντομα. Η προσθήκη του Αρμενάκα δείχνει πως το πλάνο εξελίσσεται, ενώ υπάρχει ακόμα η περίπτωση του Μάριου Σιαμπάνη, που θα ξεκαθαρίσει σύντομα.

Ο Παναθηναϊκός αυτήν την εποχή, δεν έχει κάποιον υποψήφιο αγοραστή, αλλά ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ το οποίο έχει δεχθεί να υπηρετήσει ο Γιάννης Αλαφούζος, γνωρίζοντας πως, μέσα από την επιτυχία του μπορεί να βρεθεί λύση και στο οικονομικό πρόβλημα του συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ