OPINIONS

Κίνδυνος αν το διπλό λειτουργήσει παραπλανητικά

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο φετινός ΠΑΟΚ ποτέ δεν ήταν καλός. Στα χέρια του Φερέιρα από την πρώτη ημέρα, σταδιακά και σταθερά παρουσίαζε πτωτική εικόνα. Γι' αυτό το λόγο, δεν θα πρέπει να παραπλανηθεί από τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, όταν υπάρχει ο αγώνας με την ΑΕΚ. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία νίκη επί του Ολυμπιακού που είχε ανάγκη τόσο για ουσιαστικούς και επικοινωνιακούς λόγους. Με το διπλό στο Καραϊσκάκης παίρνει σημαντικό προβάδισμα στη δεύτερη θέση, έκοψε το αήττητο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού και κέρδισε το δικαίωμα να επικοινωνεί πως του έκανε ζημιά, όλη αυτή η ιστορία που δημιουργήθηκε με το θέμα της πολυϊδιοκτησίας.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Δεν έχει όμως το δικαίωμα να κοροϊδέψει τον εαυτό του. Αν το κάνει θα βάλει σε κίνδυνο και την επόμενη χρονιά. Δεν έχει το δικαίωμα να πιστέψει πως η φετινή χρονιά χάλασε αποκλειστικά λόγω της πίεσης που δημιούργησε στην ομάδα, η συγκεκριμένη υπόθεση και αδικήθηκε η -μέχρι εκείνη την στιγμή- δουλειά του Φερέιρα. Δεν πρέπει μία νίκη σε ένα παιχνίδια αδιάφορο για τον αντίπαλο του, που βρίσκεται σε ένα διάστημα που είναι νομοτελειακό και σχεδόν απαραίτητο να έχει μία αγωνιστική πτώση, να δημιουργήσει συνθήκες στρουθοκαμηλισμού.

Ο φετινός ΠΑΟΚ ποτέ δεν ήταν καλός. Στα χέρια του Φερέιρα από την πρώτη ημέρα, σταδιακά και σταθερά παρουσίαζε πτωτική εικόνα. Έχασε τους ομίλους από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, στον πρώτο γύρο όλα τα ντέρμπι, την αμυντική ασφάλεια, οι ηγέτες των προηγούμενων χρόνων είχαν στο σύνολο τους μία απογοητευτική σεζόν και από ένα σημείο και μετά η ομάδα κατέρρευσε.

Επειδή στον αθλητισμό η ψυχολογία παίζει ρόλο, δεν αποκλείεται σε έναν βαθμό, ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας να έπαιξε τον ρόλο του. Όμως ακόμα και αυτή, ήταν μία κατάσταση, την οποία όφειλε ο προπονητής να τη διαχειριστεί, κάτι που ο Φερέιρα χρεώνεται που δεν κατάφερε.

ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ θέλουν να διαβάσουν διαφορετικά πράγματα, στην πραγματικότητα όμως, το να σταθείς περισσότερο από όσο χρειάζεται σε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος τους, δεν είχε ουσιαστικό κίνητρο, μόνο καταστροφικά συμπεράσματα μπορεί να δημιουργήσει.

Ο Ολυμπιακός όσες φορές χρειάστηκε να αποδείξει τη φετινή σεζόν την ανωτερότητα του απέναντι στον ΠΑΟΚ το έκανε. Στα παιχνίδια που για εκείνον κρινόταν κάτι ουσιαστικό επικράτησε. Κέρδισε στην Τούμπα την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και άνοιξε την διαφορά στους 5 βαθμούς. Ξανασυναντήθηκε στην Τούμπα, την πρώτη αγωνιστική των playoffs, με τη διαφορά στο γήπεδο να είναι στους 7 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να θέλει να μειώσει στους 4 και να δώσει ενδιαφέρον στα playoffs, και τον κέρδισε ξανά.

Συναντήθηκαν στους ημιτελικούς του Κυπέλλου και προκρίθηκε. Αυτά τα παιχνίδια είχαν πραγματική σημασία για τον Ολυμπιακό και τα πήρε όλα. Ο αγώνας της Κυριακής, ήταν ένα παιχνίδι με καθαρά μονόπλευρο κίνητρο, σε μία εποχή που οι ερυθρόλευκοι έχουν εξασφαλίσει και πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και χρειάζεται να αφήσουν για λίγο το πόδι από το γκάζι.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ

Το έγραψα και στο κείμενο του Σαββάτου. Ο Ολυμπιακός τρέχει την πιο γεμάτη σεζόν που είχε ποτέ ελληνική ομάδα, μία σεζόν 15 μηνών, που σε περίπτωση που το ταξίδι του στην Ευρώπη, τελειώσει στο Μολινό, θα έχει δώσει 59 επίσημα παιχνίδια. Με δεδομένο πως η ομάδα εξασφάλισε το πρωτάθλημα και έχει μπροστά της τον τελικό του κυπέλλου και την ιστορική Ευρωπαϊκή πρόκληση του Αυγούστου, αυτό είναι το ιδανικό χρονικό σημείο, για να υπάρξει αγωνιστική κοιλιά.

Νιώθω την ανάγκη να τονίσω το εξής. Αυτό που συνέβη φέτος είναι πρωτόγνωρο, είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση να παίζει μία ομάδα επί 15 μήνες στα κόκκινα, να αρχίζει τη σεζόν 10 Ιουνίου του '19, να εξασφαλίζει το πρωτάθλημα τέλη Ιουνίου του 2020 και να πρέπει να συνεχίσει χωρίς διακοπή για να δώσει τον τελικό κυπέλλου τέλη Ιουλίου και ευρωπαϊκά παιχνίδια τον Αύγουστο. Ακόμα και αν δεν καταφέρει ο Μαρτίνς με το επιτελείο του να γυρίσουν το κουμπί, χρειάζεται από όλους κατανόηση, ο φετινός Ολυμπιακός πέτυχε τους αγωνιστικούς του στόχους και με το παραπάνω και έχει βάλει τις βάσεις για κυριαρχία και την επόμενη σεζόν.

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ;

Βλέποντας το παιχνίδι της Κυριακής, με τον ΠΑΟΚ να έχει μία διαφορετική προσέγγιση η οποία να αποδίδει, πιο πολύ εκνευρίστηκα με τον προπονητή του. Έπρεπε να φθάσουμε στα μέσα του Ιουλίου για να δούμε τι μπορεί να προσφέρει ο Ροντρίγκο στα δεξιά. Μέσα από μία διαφοροποίηση στον σχηματισμό και χρησιμοποίηση σχήματος με 3 στόπερ, για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ είχε ανεβάσματα και επιθετικότητα από τον δεξί του μπακ.

Ο Βραζιλιάνος μπακ έμεινε όλη τη σεζόν στην σκιά του Μάτος που, στα 34 του χρόνια, πραγματοποίησε μία προβληματική σεζόν. Έμεινε επίσης, όλη την σεζόν, χωρίς ανεβάσματα από τον συγκεκριμένο χώρο, λόγω της εμμονής του προπονητή, σε μία ποδοσφαιρική λογική που κρατούσε μόνιμα χαμηλά τον δεξιό μπακ, δεν λειτουργούσε και δεν βοηθούσε τον Μάτος, ούτε να πάρει ευκαιρίες ο επιθετικογενής Ροντρίγκο.

ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΛΑ

Είναι ενοχλητικό να θυμάσαι το πόσα προβλήματα είχε όλη τη σεζόν το κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ και πως έπρεπε να φθάσουμε στον Ιούλιο, για να εμφανιστεί ένα ταλαντούχο παιδί όπως ο Μιχαηλίδης. Να βλέπεις τις δυνατότητες του Τζόλη και να γνωρίζεις πως όσο ο ΠΑΟΚ ήταν μέσα στους στόχους του, αυτά τα παιδιά που ήταν έτοιμα να προσφέρουν, ήταν εξαφανισμένα παρότι η ομάδα φώναζε πως χρειαζόταν ενέσεις φρεσκάδας. Ο Φερέιρα τους έριξε στη μάχη, όταν χάθηκαν όλα και χρειαζόταν κάτι να μπορεί να υποστηρίξει επικοινωνιακά. Η εικόνα των Τζόλη, Μιχαηλίδη στα playoffs, η εικόνα του Ροντρίγkο στο χθεσινό παιχνίδι, αποδεικνύει πως είχε περισσότερα πράγματα να πάρει από το ρόστερ του και δεν το έκανε.

Για τον σύλλογο είναι σημαντικό, πως αυτή η νίκη επί του αδιάφορου Ολυμπιακού, κατά πάσα πιθανότατα θα κάνει τη διαφορά στη μάχη της δεύτερης θέσης. Θα ήταν σημαντικό χτύπημα, να χαθεί η δεύτερη θέση, ειδικά μετά την επιστροφή των βαθμών, όμως με τίποτα δεν πρέπει να λειτουργήσει παραπλανητικά και να δημιουργήσει συνθήκες για λανθασμένα συμπεράσματα. Αν συμβεί αυτό, το αποτέλεσμα της Κυριακής θα δημιουργήσει συνθήκες αποτυχίας για την επόμενη σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επέστρεψε ο περσινός ΠΑΟΚ
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Τα σενάρια για τη 2η θέση και το Champions League
ΠΑΟΚ: Ικανοποίηση Σαββίδη και το βλέμμα στην ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ