OPINIONS

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Παναθηναϊκό που δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, τους Χατζηθεοδωρίδη και Καμπετσή που δείχνουν ικανοί να αρπάξουν την ευκαιρία και τις λύσεις πλέον που έχει ο Δώνης στον πάγκο.

Ο Παναθηναϊκός αυτήν την εποχή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Η καλή αγωνιστική κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα, σε συνδυασμό με τις ποιοτικές προσθήκες, του έχουν δώσει σημαντική ώθηση.

Στην Λάρισα έγινε φανερό, το πόσο μπορούν να βοηθήσουν, οι Νάγκι, Ανουάρ τον Γιώργο Δώνη στο κοουτσάρισμα, πως δύο καλές προσθήκες, μπορούν να γεμίσουν λύσεις το ρόστερ μίας ομάδας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΤΟ 3-5-2 ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Στο AELFCARENAη πιο ανεβασμένη ομάδα στον δεύτερο γύρο αντιμετώπιζε την ομάδα με τη μεγαλύτερη πτώση. Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου φωτογράφιζε αυτήν την πραγματικότητα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε ένα πολύ βαρύ 3-5-2, που βόλεψε τα σχέδια του προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ένα υπερβολικό αργό σχήμα, με τρεις στόπερ τον ψηλό και αργό Αλί Γκαζάλ στην θέση "6" και τον Παπάζογλου φορ. Με αυτό το βαρύ σχήμα, δεν γινόταν να υπάρξει μεταφορά μπάλας και το κυριότερο ήταν πως δεν παρείχε κάλυψη στις πλευρές.

Ο ΝΑΓΚΙ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Έδινε τη δυνατότητα στον Χατζηγιοβάνη να παίζει ένας με ένας με τον Μπέτρο και τον Νάγκι με τον Καρανίκα. Ειδικά ο Νάγκι, τον έκανε τον αντίπαλο του, να δεινοπαθήσει, του πήρε πέναλτι, πολλές φορές δημιούργησε ρήγμα από την πλευρά του και οδήγησε τον προπονητή του να τον κάνει αλλαγή στο ημίχρονο.

Στην πράξη όμως ο Γρηγορίου με την τακτική του, είχε βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, να έχει εύκολη κατοχή και με την όμορφη κυκλοφορία μπάλας που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα, να βρίσκει κενά στα άκρα. Πραγματικά η διαφορά των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος, ήταν τεράστια.

ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΕΛ

Στην επανάληψη ο Γρηγορίου πήγε σε διόρθωση και επέτρεψε στην ομάδα του, να σουλουπωθεί και να είναι πιο ανταγωνιστική. Άλλαξε την τακτική του σε 4-2-3-1 κατάφερε, να πάρει περισσότερο κατοχή και όσο κέρδιζε μέτρα, να κάνει και πιο απειλητικό τον υψηλόσωμο Παπάζογλου. Ακόμα και στην επανάληψη που η εικόνα και τα μέτρα του αγώνα είχαν διαφοροποιηθεί, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ομάδα, αλλά η ΑΕΛ είχε δύο καλές στιγμές.

Στο 63λεπτό το τέρμα του Κάτσε που σωστά ακυρώθηκε, καθώς ο Παπάζογλου από θέση οφσάιντ παρεμπόδισε τον Σένκεφελντ στην προσπάθεια του να κόψει την μπάλα και την σέντρα στο 75λεπτό από τον Ουάρντα για το κεφάλι του Παπάζογλου, με τον τελευταίο να αστοχεί.

ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο αποδείχτηκε πως το ενισχυμένο πλέον ρόστερ, που διαθέτει ο Δώνης, του δίνει τη δυνατότητα να κοουτσάρει και να διαχειριστεί τις καταστάσεις που δημιουργούνται. Βλέποντας πως η ΑΕΛ έχει γίνει πιο απειλητική και από τα συνεχόμενα παιχνίδια η ομάδα του βγάζει κούραση, ο στόχος έγινε να κρατηθεί το 0-1 και σε αυτήν την λογική κοούτσαρε. Στο 60λεπτό έβγαλε τον ποιοτικό Νάγκι, για να περάσει τον Ανουάρ και να γυρίσει την τακτική του σε 4-3-3.

Γρήγορα κατάλαβε πως με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΛ κερδίζει μέτρα και χρειάζεται να απλώσει το παιχνίδι, ο πάγκος του έδινε την δυνατότητα να βάλει τον Μπουζούκη. Στο 72λεπτό επέστρεψε ξανά στο 4-2-3-1 περνώντας τον Ανουάρ δίπλα στον Κουρμπέλη και τον Μπουζούκη αντί του Δώνη. Από την στιγμή που η ΑΕΛ κυνηγούσε με σέντρες με ανέβασμα των στόπερ και στόχευση στον Παπάζογλου, στα τελευταία λεπτά, το διπλό κλείδωσε με τρία στόπερ.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν το ίδιο καλός στο δεύτερο ημίχρονο, το γεγονός όμως πως ο Δώνης είχε παίκτες για να κάνει την κατάλληλη διαχείριση, βοήθησε στο να κλειδώσει το παιχνίδι και να κερδίσει η καλύτερη ομάδα. Από εδώ και πέρα όποτε γυρνά να κοιτάξει στον πάγκο του, θα έχει ποδοσφαιριστές που εμπιστεύεται και το γεγονός αυτό θα κάνει τη διαφορά.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ

Το παιχνίδι ήταν ένα τεστ για δύο παιδιά, που πρέπει να αποδείξουν πως αξίζουν να έχουν χώρο στην ομάδα, τώρα που το επίπεδο ανεβαίνει. Για τον Χατζηθεοδωρίδη και για τον Καμπετσή. Ο Παναθηναϊκός περιμένει πρόταση για τον Ινσούα και πρέπει να αποδείξει, πως έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ασφάλεια στην αριστερή πλευρά. Το παιδί έχει στοιχεία, πραγματικά καριέρα σε αυτήν τη θέση μπορεί να κάνει και το γεγονός αυτό καλό θα είναι να το αντιληφθεί και να σκύψει το κεφάλι και να μάθει τα μυστικά της.

Έχει το νεύρο, βάζει δυνατά τα πόδια του στο μαρκάρισμα, κάτι που το απαιτεί η θέση και έχει ανεβάσματα. Οι ομάδες από τα μπακ, χρειάζονται καλές σέντρες και πρέπει να παίρνουν και τελικές πάσες, κομμάτια που χρειάζεται βελτίωση. Το παιχνίδι με την ΑΕΛ το έβγαλε εύκολα, τον βοήθησε σημαντικά, που στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πάνω του εξτρέμ.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΦΟΡ

Ο Καμπετσής όποτε παίζει βασικός, είναι χρήσιμος. Έχει ποιότητα στην υποδοχή μπάλας με πλάτη, κρατά τη μπάλα πάνω του, του λείπει -πιθανότατα επειδή δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό-,η ένταση στην επιθετική ενέργεια, που θα του επιτρέπει να εκτελέσει. Ήταν θετικό στοιχεία για την ομάδα, έδωσε μάχες, κράτησε μπάλες ψηλά, λειτούργησε ως μαξιλάρι στο χτίσιμο επιθέσεων.

Από τον φορ σου όμως θες και να απειλεί, κάτι που δεν το έκανε. Κατάφερε όμως να φωνάξει πως είναι εδώ και δεν είναι για πέταμα. Καταλαβαίνω τους προπονητές, να θέλουν και να αναζητούν έτοιμες λύσεις, όμως θεωρώ υπερβολικό να ψάχνει ο Παναθηναϊκός, ακόμα ένα φορ. Πίσω από τον Μακέντα υπάρχει ο Καμπετσής και ο γεμάτος ενέργεια και όρεξη για δουλειά και βελτίωση Περέα.

Καταλαβαίνω πως ο Δώνης τον Κολομβιανό, φροντίζει να τον χρησιμοποιεί σαν δεύτερο και στα άκρα. Είναι δεδομένο πως έχει χαρακτηριστικά δεύτερου και ο Νάγκι και συνολικά η απόκτηση του, θα κόψει δικαιολογημένα χρόνο από αυτόν που έπαιρνε ο Περέα στα δεξιά. Αν αποκτηθεί λοιπόν και δεύτερος επιθετικός, η εξέλιξη του Περέα θα πάει πολύ πίσω και ο Καμπετσής θα εξαφανιστεί.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Συνολικά ο Παναθηναϊκός είναι σε ένα διάστημα που δείχνει πως είναι έτοιμος να επιστρέψει. Ο Αλαφούζος έχει ενεργοποιηθεί, ο Ρόκα δείχνει πως ξέρει καλά τη δουλειά του και είναι σε θέση να προσφέρει σπουδαίους ποδοσφαιριστές στον Γιώργο Δώνη και ο τελευταίος, την ομάδα την έχει καλά. Για πρώτη φορά από τη στιγμή που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, έχει στα χέρια του, ένα ρόστερ που του δίνει αυτοπεποίθηση.

Μπροστά έρχονται οι μάχες σε πρωτάθλημα και κύπελλο με τον ΠΑΟΚ και το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός, είναι έτοιμος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Θα πρέπει να βελτιώσει αρκετά την ομάδα του ο Φερέιρα, για να τον αποκλείσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ