OPINIONS

Η ανανέωση του Φορτούνη μάς ταξίδεψε σε άλλες εποχές

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Φορτούνης υπέγραψε νέο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό για ακόμα τέσσερα χρόνια και ο Τσάρλυ γράφει για τον 26χρονο μεσοεπιθετικό και το δέσιμό του με τον σύλλογο, που μας ταξιδεύει σε εποχές πιο ρομαντικές.

Ο Κώστας Φορτούνης υπέγραψε χθες (24/6) νέο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό για ακόμα τέσσερα χρόνια. Αναμφισβήτητα η πενταετία που έχει περάσει στου Ρέντη ήταν πολύ γεμάτη. Αμέσως έγινε ηγέτης της ομάδας, έδειξε πως έχει μία σπάνια τεχνική κατάρτιση για Έλληνα ποδοσφαιριστή. Κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα και βρίσκεται στην ομάδα, τα δύο τελευταία χρόνια που ο Ολυμπιακός δεν έχει κατακτήσει τίτλο. Αυτός ο κύκλος, κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την συνέχεια και πιο γεμάτη την παρουσία του στο λιμάνι.

ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ

Το γεγονός πως απέδειξε ότι είναι ηγέτης της ομάδας και αξίζει να επιβραβευτεί για την ατομική του βελτίωση σε ένα διάστημα που οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν κατακτήσει τίποτα, δείχνει πως στον σύλλογο λειτουργούν με νηφαλιότητα. Συνολικά υπάρχουν αποφάσεις επιλογές της διοίκηση την τελευταία χρονιά, που έχουν βάλει τα πράγματα στη λογική προσέγγιση της εξέλιξης, με γόνιμη σκέψη.

Υπάρχει γνώση της καλής δουλειάς που έχει γίνει από τον ερχομό του Μάρτινς και μετά. Από την διοίκηση αξιολογείται συνολικά, αλλά και σε μεμονωμένες περιπτώσεις όπως του Φορτούνη η εξέλιξη και όχι το αποτέλεσμα και αυτό είναι ένα καλό μήνυμα για το άμεσο μέλλον του συλλόγου.

ΕΠΑΙΖΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο χρονιές, που δεν κατέκτησε τίποτα, προέρχεται όμως και από μία χρονιά που κανένας δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει πως η ομάδα δούλεψε καλά. Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Φορτούνη, η πορεία του συλλόγου είναι ίδια με αυτήν του ηγέτης της ομάδας. Ο Φορτούνης πέρυσι τέτοια εποχή, προερχόταν από δύο σεζόν που είχε δείξει μία πτώση στην απόδοση του, στα προσόντα του.

Ήταν δεδομένη η σπάνια τεχνική του, η σπάνια ικανότητα στην δημιουργία και στην εκτέλεση για Έλληνα χαφ, όμως σταδιακά έχανε σε τρεξίματα. Πήγαινε όλο και περισσότερο να μοιάσει στα δεκάρια της παλιότερης εποχής, άρχισε να παραπέμπει σε ποδοσφαιριστές όπως ο Τσιάρτας, Φρατζέσκος, Γεωργακόπουλος, Ασάνοβιτς. Ποδοσφαιριστές με σπουδαία τεχνική κατάρτιση, που μπορούσαν να πάνε την μπάλα όπου ήθελαν αλλά δεν χρειαζόταν και να μεταφέρουν πολύ την μπάλα, η να καλύψουν αποστάσεις.

Στην σύγχρονή εποχή του ποδοσφαίρου, δεν νοείται για κάποιον ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε δημιουργικές θέσεις να μην μπορεί να βγάλει ενέργεια. Επειδή το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι από τη φύση του παθητικό, συντηρητικό και αργό, ο Φορτούνης ακόμα και τις δύο σεζόν 2016-18 που είχε μία φανερή πτώση όσον αναφορά αυτά που μπορούσε να κάνει στο γήπεδο, ήταν για τον Ολυμπιακό χρήσιμος και ξεχώριζε, όμως δεδομένα δεν θύμιζε τον αθλητή που μας πρωτοσυστήθηκε. Έμοιαζε σαν να έχει επαναπαυτεί στην τεχνική του κατάρτιση, στα όσα μπορεί να του προσφέρει η ποιότητα της εκτέλεσης και είχε χάσει πέταγμα, έκρηξη, ταχύτητα, έπαιζε όλο και περισσότερο σε περιορισμένο χώρο.

ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΗΚΕ

Δεν μπορώ να ξέρω αν τον οδήγησε η άσχημη χρονιά που είχε ο Ολυμπιακός την σεζόν 2017-18, αλλά ο Φορτούνης δούλεψε, βελτίωσε στοιχεία τα οποία τον κράταγαν ένα επίπεδο κάτω, έγινε πιο ελαφρύς, πιο ευκίνητος και έκανε μία εκπληκτική χρονιά.

Αυτή την δουλειά που έφερε σε 43 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις 17 τέρματα, 16 ασίστ ήρθε να επιβραβεύσει η διοίκηση του Ολυμπιακού, προσφέροντάς του ένα ηγεμονικό συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια, αναγνωρίζοντας αυτήν την αγωνιστική πρόοδο που έδειξε ο ηγέτης του Ολυμπιακού, σε μία εποχή που ο σύλλογος την είχε ανάγκη. Μία ανταμοιβή που αποτελεί και μήνυμα για τους υπόλοιπους.

ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Βρισκόμαστε σε μία εποχή, που σπανίζουν οι περιπτώσεις σαν τον Φορτούνη. Ο καλός ποδοσφαιριστής, δύσκολα μένει σε μία ομάδα, είναι έτσι οι αγορές που κανέναν δεν συμφέρει ο εγκλωβισμός. Γύρω από έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή βγάζει λεφτά πολύς κόσμος, είναι σαν μία εταιρεία που το συμφέρον όλων είναι να κάνει πολλά deal, να γίνονται όσο είναι δυνατόν περισσότερες συμφωνίες.

Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ποδοσφαιριστής υγιής που έχει κάνει την διαφορά, παραμένει για μία ολόκληρη πενταετία σε μία ομάδα και υπογράφει ανανέωση για ακόμα τέσσερα χρόνια. Τέτοιες περιπτώσεις είναι που δημιουργούσαν στο παρελθόν έντονα συναισθήματα και δέσιμο μεταξύ κόσμου και ομάδας.

ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ

Ο Κώστα Φορτούνης, αμέσως μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε στους Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Ευάγγελο Μίχο και στον διευθυντή του σταθμού, Παντελή Διαμαντόπουλο. Είπε ατάκες, τις οποίες δεν της ακούς πλέον εύκολα. Δίχως να το καταλάβει, καθώς απλά του βγήκαν μέσα από αυτά που έχει ζήσει με τον σύλλογο, μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές. Σε εποχές που υπήρχε ρομαντισμός, που οι αθλητές δενόντουσαν με τις ομάδες.

Μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό όταν το ακούς, όμως για σκεφτείτε πόσο καιρό έχουμε να ακούσουμε Έλληνα ποδοσφαιριστή να λέει πως από μικρός ήμουν σε αυτήν την ομάδα και την αγαπώ! Πόσο όμορφο είναι να ακούει ο οπαδός τον ποδοσφαιριστή του, το ίνδαλμα του να μιλάει με τέτοια λόγια για την ομάδα του, να νιώθει πως υπάρχει το δέσιμο που φαντάζεται, το οποίο στην πραγματικότητα μεταξύ αθλητών και συλλόγων υπάρχει σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Ο Φορτούνης όμως είναι μία από αυτές και όπως ο ίδιος δήλωσε παρέμεινε στην ομάδα που αγαπάει, στους ανθρώπους που τον αγαπάνε. Για την ιστορία που θα γραφτεί, όταν θα κλείσει το κεφάλαιο Φορτούνη στον Ολυμπιακό αλλά και για το συνολικό δέσιμο αυτής της σχέσης, είναι πιο σημαντικό το γεγονός πως αυτή η επιβράβευση ήρθε την εποχή που ο εθισμένος στους τίτλους σύλλογος, προέρχεται από δύο χρόνια ξηρασίας. Ο στόχος είναι μαζί να επιστρέψουν στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και στους ομίλους του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ