OPINIONS

Για ένα καπρίτσιο

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για ένα καπρίτσιο, αντί για τους Χατζηγιοβάνη, Καμπετσή βλέπαμε τους Κολοβό, Μολό και θα βλέπαμε και τον Μπεκ αν δεν είχε μόνιμη θέση στο ιατρείο του συλλόγου και στις κρεπερί. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι έκανε με τα διαφορά την καλύτερη του εμφάνιση και πέτυχε μία σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Ατρομήτου. Η εικόνα της ομάδας, την πρώτη φορά φέτος που είχε κανονική ενδεκάδα, εκθέτει σε μεγάλο βαθμό τον Νίκο Νταμπίζα που αποχώρησε αλλά αναδεικνύει και τις λανθασμένες προτεραιότητες που είχε βάλει ο προπονητής.

Όλο αυτό το διάστημα, στον Παναθηναϊκό έπαιζαν με την κοινή λογική από την ημέρα που ο Γιάννης Αλαφούζος μετά από καιρό αποφάσισε να λειτουργήσει ως ιδιοκτήτης, με τη λογική έπαιξαν κάποιοι δημοσιογράφοι.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ

Το γήπεδο πάντα λέει την αλήθεια. Για ένα καπρίτσιο είχαν αποφασίσει να τελειώσουν χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που μπορεί να περάσει τον αντίπαλο του, τον μόνο που είναι σε θέση να κάνει κίνηση στον χώρο και να εκτελέσει.

Η κίνηση τού έδωσε ξανά την ικανότητα, στη δύσκολη μεταβίβαση που έχει ο Μπουζούκης. Μα όλο αυτό το διάστημα, με τα πειράματα, που γίνονταν στον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε κανένας να μπορεί να τρέξει χωρίς μπάλα, για να επιτρέψει στον νεαρό χαφ, να αξιοποιήσει αυτήν την σπάνια ικανότητα που έχει να αξιοποιεί την κίνηση του συμπαίκτη του.

Για ένα καπρίτσιο αποφάσισαν να βαφτίσουν εξτρέμ, ένα ψηλό παιδί, που έχει σαν όπλο, το πολύ ποιοτικό παιχνίδι με πλάτη, την πολύ ήρεμη και σωστή μεταβίβαση που δημιουργεί συνθήκες για να μπουν οι πίσω παίκτες καλύτερα στο παιχνίδι και να χτιστούν συνεργασίες. Αποφάσεις που δημιούργησαν συνθήκες εξόντωσης, αυτών των δύο ποδοσφαιριστών, που έχουν μπροστά τους πολύ μέλλον και στις συνθήκες που επικρατούν στον σύλλογο, είναι υποχρεωμένος να επενδύσει ο Παναθηναϊκός στην εξέλιξη τους.

Για ένα καπρίτσιο, αντί για τους Χατζηγιοβάνη, Καμπετσή βλέπαμε τους Κολοβό, Μολό και θα βλέπαμε και τον Μπεκ, αν δεν είχε μόνιμη θέση στο ιατρείο του συλλόγου και στις κρεπερί. Για ένα καπρίτσιο, ο Παναθηναϊκός δεν έχει σήμερα στο ρόστερ του, ποδοσφαιριστές που κάνουν την διαφορά στη Super League και θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ

Ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι για πρώτη φορά είχε μία ενδεκάδα που ήταν συνέχεια της περσινής προσπάθειας. Ένα πλάνο με κεντρική ιδέα την αξιοποίηση των ακαδημιών, να δημιουργηθούν συνθήκες ώστε να αναδειχτεί ταλέντο που υπάρχει στον σύλλογο και με φτηνές προσεγμένες προσθήκες, ενός ποιοτικού στόπερ που έλλειπε από την περσινή ομάδα και ενός καθαρού δημιουργικού χαφ να δημιουργηθούν προοπτικές προόδου, σε σχέση με πέρυσι. Για πρώτη φορά, υπήρχε στο γήπεδο ενδεκάδα που ήταν σε θέση να επιτεθεί και για αυτόν τον λόγο υπήρξε και ανασταλτική ισορροπία.

Αυτός ο Παναθηναϊκός ήταν μία κανονική ομάδα που για τα ελληνικά δεδομένα μπορεί να βάλει στόχους, γιατί έχει τρόπο να επιτεθεί. Το πρώτο ημίχρονο δημιουργικά ήταν εξαιρετικό. Είχε κατοχή, κίνηση, δημιουργία, ταχύτητα. Πήρε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του αγώνα και αυτήν την φορά στο γήπεδο υπήρχε μία ενδεκάδα, που μπορούσε να βρει χημεία μεταξύ της και ήταν γεμάτη δίψα και όρεξη.

ΣΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δώνης ήξερε πως η ομάδα θα ξεφουσκώσει και πήγε σε διαχείριση, όταν έχεις κάνει σωστές αρχικές επιλογές, είναι πιο εύκολο να κάνεις καλό κοουτσάρισμα. Ο Παναθηναϊκός, είχε ισορροπία, το γεγονός, πως υπήρχε απειλεί από τον εξτρέμ, διόρθωσε μία τεράστια τακτική ανισορροπία που είχε η ομάδα. Οι δύο μπακ, ήταν στην θέση τους, λειτούργησαν σωστά τακτικά. Αν ρίξει κάποιος μία ματιά στα τέρματα που έχει δεχτεί ο Παναθηναϊκός, έχει πληρώσει πολύ ακριβά τις υπερβολές των δύο του μπακ.

Υπερβολές που έχουν σε μεγάλο βαθμό να κάνουν με το γεγονός πως δοκιμάζονταν σχήματα που δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής να δημιουργήσει ρήγμα από τα άκρα και αναγκάζονταν να μένουν ψηλά και να παίζουν άναρχα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλό του Παναθηναϊκού, όμως η ομάδα έβγαλε ωριμότητα και στον τρόπο που διαχειρίστηκε την κούραση της στην επανάληψη.

ΩΡΙΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το κοουτσάρισμα του Δώνη επέτρεψε στην ομάδα να μείνει συμπαγής, τα πήγε εξαιρετικά, στον ρόλο να κρατά δεμένη την ομάδα στον άξονα ο Χρήστος Δώνης, που έκανε πραγματικά σοβαρό παιχνίδι, ο Σένκεφελντ, σε κάθε αντίδραση τους έβγαζε ποιότητα, που δεν είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, στις αντιδράσεις των αμυντικών του Παναθηναϊκού.

Ήταν δεδομένο πως με τους Καμπετσή, Χατζηγιοβάννη να έχουν καιρό εκτός δράσης, με τον Κουρμπέλη να μην είναι σε θέση να βγάλει 90λεπτό, στο δεύτερο ημίχρονο θα έπρεπε να πάει σε διαχείριση. Βγήκε ωριμότητα, κατάφερε να βγάλει το 90λεπτό, δίχως να δεχτεί ούτε μία ευκαιρία σε ροή αγώνα και στο τέλος έπαιξαν έξυπνα με τον χρόνο.

Ο ΚΑΜΠΕΤΣΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

Ο Χατζηγιοβάννης είναι ένα παιδί με στοιχεία που βγάζουν μάτι, πρέπει να μην θες να τα προσέξεις ή να μην έχει συναίσθηση για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου για να μην καταλαβαίνεις πως αυτό το παιδί, στο δικό μας πρωτάθλημα μπορεί να κάνει διαφορά. Μεγάλο χειροκρότημα, όμως, αξίζει στην ετοιμότητα και στην ωριμότητα που έδειξε στο γήπεδο ο Καμπετσής. Τον είχαν τελειώσει και ξαφνικά κλήθηκε να παίξει στην ενδεκάδα. Προσέφερε δίχως να προσπαθήσει να δειχτεί.

Δεν έκανε ούτε μία εξεζητημένη ενέργεια, ήταν απλός και έδωσε με την ποιότητα του, ένα σίγουρο στήριγμα στην ομάδα και μία καλή βάση για να ακουμπά ψηλά η μπάλα και να χτίζονται επιθέσεις. Στο ανασταλτικό κομμάτι, δεν σταμάτησε ποτέ να πιέζει. Ο Γιώργος Δώνης, μπορεί να έχει κάνει σοβαρά λάθη, όμως σε κάθε τοποθέτηση του, δείχνει πως είναι σοβαρός άνθρωπος. Στο Περιστέρι τον αντάμειψε, δίνοντας του ολόκληρο το 90λεπτό και περιμένω να καταλάβει πως τον έχει αδικήσει.

Έχω γράψει πολλές φορές, πως αν δεν ερχόταν ο Μακέντα, ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του Καμπετσή, θα είχε σήμερα έναν πολύ καλύτερο επιθετικό από τον Ιταλό. Για έναν περίεργο λόγο αποφάσισαν να τον εξαφανίσουν. Μπήκε από ανάγκη στη βασική ενδεκάδα, πιθανότατα να έπαιξε ρόλο και η παρέμβαση Αλαφούζου και έγινε κατανοητό, πόσο λανθασμένη και άδικη είναι όλο αυτό το διάστημα η διαχείριση προς τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Πολλά έχουν αλλάξει στην λογική της ομάδας, από την περασμένη εβδομάδα και είδαμε στο Περιστέρι ένα θετικό πρώτο βήμα. Έπρεπε επιτέλους, ο ιδιοκτήτης να βγει μπροστά. Δεν το έχουμε συνηθίσει, μάλιστα δέχτηκε κριτική από συνήθεια, αυτή την φορά όμως ενήργησε για καλό. Έπρεπε εδώ και καιρό κάποια πράγματα να μπουν στην θέση τους. Το κλίμα στην ομάδα έφτιαξε πολύ μετά από την παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου.

Έκρινα την περασμένη Παρασκευή πως για την απόλυση Νταμπίζα δεν είχα να προσθέσω τίποτα παραπάνω από όσα γράφω εδώ και πολύ καιρό.

Έγιναν λάθη που είναι ανεπίτρεπτα για κάποιον που ασχολείται με τον χώρο και θέλει να βγάζει χρήματα από το ποδόσφαιρο. Ασφαλώς και το πραγματικό πρόβλημα που έχει ο Παναθηναϊκός είναι πως εξαρτάται κάθε φορά από τις επιλογές του εκάστοτε Νταμπίζα, Στραματσόνι.

Πρέπει όμως να είναι κάποιος ανόητος για να πιστέψει πως ο Παναθηναϊκός σώθηκε από την απομάκρυνση του Νίκου Νταμπίζα, θα πρέπει να έχει τεράστιο έλλειμμα κρίσης για να μην αντιλαμβάνεται πως έκανε ακραία λάθη και η αποχώρηση του ήταν επιβεβλημένη.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΡΓΗΣΕ

Ασφαλώς και τα πραγματικά προβλήματα του Παναθηναϊκού δεν αφορούν τα πρόσωπα που τρέχουν την ομάδα, καθώς ακόμα και αν πετύχουν, το ταβάνι των στόχων που μπορεί να πιάσει ο σύλλογος είναι πολύ κατώτερος από το πραγματικό του μέγεθος. Όμως βάσει του συγκεκριμένου πλαισίου που υπάρχει, είναι δεδομένο πως τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και χρειάζονταν αλλαγές,. Το λάθος, λοιπόν, του Γιάννη Αλαφούζου δεν είναι πως έπραξε, αλλά πως για ακόμα μία φορά έπρεπε να έρθει η καταστροφή για να αποφασίσει να πάρει αποφάσεις.

Άργησε να ασχοληθεί με όσα συνέβαιναν στην ομάδα και να προσπαθήσει να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αλαφούζος, μετά την συντριβή στο Βικελίδης δεν πήρε αποφάσεις. Ο λόγος ήταν πως ο ίδιος ήταν αποστασιοποιημένος και δεν ήταν σίγουρος, ποια απόφαση έπρεπε να πάρει. Κέρδισε χρόνο, αφήνοντας τον Νταμπίζα να κάνει παιχνίδι, όμως όλα είχαν αλλάξει. Από εκεί και πέρα έκανε πολλές επαφές για να μάθει τι έχει συμβεί στην ομάδα και πήρε τις αποφάσεις του.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ

Ο Γιάννης Αλαφούζος πολλές φορές λειτουργεί κυκλοθυμικά και ξαφνιάζει με τις αλλαγές στην στρατηγική του. Το τελευταίο διάστημα, όμως, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο. Θέλει να νοικοκυρέψει τον σύλλογο, ώστε να είναι πιο εύκολο να τον πουλήσει, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι. Η άθλια αγωνιστική εικόνα κατάλαβε πως του δυσκολεύει το σχέδιο του και έπρεπε να την διορθώσει.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ξόφλησε όλα τα χρέη προς τους εργαζομένους του συλλόγου την περασμένη εβδομάδα, ούτε είναι τυχαία η ξαφνική δραστηριοποίηση του.

Το δικό μου ρεπορτάζ λέει πως ενεργοποιήθηκε αρκετά και έψαξε να βρει τον υπεύθυνο μετά από την ήττα από τον Άρη. Ήρθε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους που σέβεται την άποψη τους, μίλησε ακόμα και με Έλληνες ποδοσφαιριστές της ομάδας. Κατάλαβε, από αυτά που άκουσε, πως την κύρια ευθύνη την έχει ο Νίκος Νταμπίζας. Δεν ισχύει όμως πως είχε βγει ενισχυμένος ο Γιώργος Δώνης. Η αλήθεια είναι πως απλά ενοχλήθηκε πολύ, από όσα του ανέφεραν για την συμπεριφορά που είχε ο Νίκος Νταμπίζας προς τους ποδοσφαιριστές και κατάλαβε πως το πλάνο του ανθρώπου που εμπιστεύτηκε δημιούργησε πρόβλημα και στον προπονητή.

ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΔΩΝΗΣ

Τα πράγματα, όμως, είναι ξεκάθαρα, ο Γιάννης Αλαφούζος καλός η κακός είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, η εικόνα ήταν απογοητευτική και αποφάσισε να βρει τρόπο ώστε να διορθώσει την κατάσταση.

Θέλει να έχει έναν νοικοκυρεμένο σύλλογο για να μπορέσει να κινηθεί, όπως ο ίδιος νομίζει πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι. Τα οικονομικά έχουν βελτιωθεί αισθητά, οπότε πρέπει να αλλάξει η εικόνα και της ομάδας. Ο Γιώργος Δώνης, δεν βγήκε πιο δυνατός, απλά διασώθηκε και πήρε χρόνο με την υποχρέωση στα επόμενα παιχνίδια να αλλάξει την κατάσταση. Υπήρχαν σενάρια ανοιχτά που ασφαλώς μετά από τη νίκη στο Περιστέρι πηγαίνουν αρκετά πίσω.

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗ ΛΥΣΗ

Ασφαλώς και έχει συζητήσει και για διάδοχη κατάσταση. Ασχολήθηκε πολύ με τον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα, έχει συλλέξει αρκετές θετικές γνώμες για τον Σάββα Παντελίδη και υπάρχει και μία σκέψη για προπονητή από τη Δυτική Ευρώπη. Σκέψη που την ενθάρρυνε αρκετά και τα καλά παιχνίδια της Εθνικής με τον Φαν Σιπ. Με τον Γιάννη Αλαφούζο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, φαίνεται όμως πως έχει πάρει απόφαση να επιβάλει στην ομάδα την επιστροφή στο πλάνο της ελληνοποίησης και ασφαλώς τον εξυπηρετεί και θέλει το πλάνο να λειτουργήσει με προπονητή τον Γιώργο Δώνη. Του έδωσε χρόνο πιστεύοντας πως χωρίς τον Νίκο Νταμπίζα, θα του είναι πιο εύκολο να διορθώσει την κατάσταση και το πρώτο δείγμα στο Περιστέρι τον δικαίωσε.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

Δεν φταίει κανένας και η αλήθεια είναι πως είναι και απόλυτα λογικό, καθώς το γεγονός πως ο Γιάννης Αλαφούζος πράττει όποτε του καπνίσει και δεν λειτουργεί σαν ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, έχει δημιουργήσει πρωτοφανής επικοινωνιακή αδυναμία.

Όποια απόφαση και να πάρει δεν έχει την παραμικρή στήριξη, πολύ απλά γιατί κάποιοι θεωρούν πως δεν νομιμοποιείται να πάρει αποφάσεις και έχουν ταυτίσει τον Παναθηναϊκό με τον Δώνη με τον Νταμπίζα και με όποιον κατά καιρούς συναναστρέφονται. Δεν τους κατηγορώ, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Γιάννης Αλαφούζος είναι αυτός που πληρώνει. Αυτό που κανονικά θα πρέπει κάποιον να τον κάνει να απορεί είναι το πώς δεν αντιδρούσε τόσο καιρό όταν έβλεπε να συμβαίνουν τόσα πολλά ακραία λάθη στον Παναθηναϊκό και να παρουσιάζει αυτήν την εικόνα η ομάδα στο γήπεδο.

Γίνεται πολλές φορές μία παρανόηση, όταν επισημάνεις έγκαιρα λάθη, δεν κάνεις πόλεμο, αλλά προσφέρεις δωρεάν υπηρεσίας.

ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ

Πέρυσι τέτοιο καιρό έγραφα πως επιβάλλεται να ανανεωθούν γρήγορα τα συμβόλαια των νέων ποδοσφαιριστών γιατί δεν επιτρέπεται να βάζεις νέους παίκτες και να μην έχεις εξασφαλίσει τον σύλλογο κάνοντας συμβόλαια υψηλής χρονικής διάρκειας μαζί τους. Ο Νίκος Νταμπίζας έκανε δηλώσεις και τόνιζε πως δεν πιστεύει στην πρόωρη επιβράβευση, όμως δεν επιβραβεύεις τον παίκτη όταν του ανανεώνεις έγκαιρα και πριν προλάβει να έχει απαιτήσεις το συμβόλαιο, αλλά τον δεσμεύεις και εξασφαλίζεις τον σύλλογο. Επόμενο ήταν πως αυτή η λογική θα είχε κόστος. Ο Παναθηναϊκός όμως τον άφησε να λειτουργεί αυθαίρετα και μόνος του να βάζει κουτάκια παράλογα.

Να μπλέκει την ομάδα με εμμονές, όπως ότι οι Μπουζούκης, Μαυρομάτης, Χατζηγιοβάννης είναι στην ίδια κλίμακα αξιολόγησης, δίχως να υπολογίζει πως ο Χατζηγιοβάννης έχει πίσω του δύο παραπάνω σεζόν, είναι 14 μήνες μεγαλύτερος από τον Μπουζούκη και πως ακόμα και η πλευρά του Μπουζούκη κατανοεί πως δικαιούται μεγαλύτερο συμβόλαιο.

Ασφαλώς δεν έχασε την θέση του μόνο για αυτήν την περίπτωση, όμως με το που αποχώρησε ξεμπλόκαρε, όπως θα ξεμπλοκάρουν και άλλα θέματα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Έκανε όμως και πολύ δύσκολη την ζωή του προπονητή. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως υπήρχε ένα ρεαλιστικό πλάνο, με ποδοσφαιριστές όπως οι Τσιλιανίδης, Μάσουρεκ, Φετφατζίδης έτοιμους να προσφέρουν και το απέρριψε, για να φέρει πολύ κατώτερους ποδοσφαιριστές από αυτούς που του προτάθηκαν και ήθελε να έχει ο προπονητής, του έκανε σημαντική ζημιά στο κλίμα της ομάδας.

Μέτρησε πολύ που στις συζητήσεις που είχε ο Αλαφούζος και με Έλληνες ποδοσφαιριστές της ομάδας κανένας δεν του είπαν το παραμικρό για την συμπεριφορά του Γιώργου Δώνη, κανένας δεν ισχυρίστηκε πως το κλίμα δεν είναι καλό λόγω του προπονητή. Υπήρχε όμως ένα σοβαρό ζήτημα, με τα ξεσπάματα του τεχνικού διευθυντή αλλά και τον τρόπο που μιλούσε σε αυτούς και στους μάνατζερ του, όταν έφτιαχνε τα δικά του κουτάκια.

Επαναλαμβάνω πως ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ενοχλήθηκε πολύ από αυτά που του μετέφεραν για τον τρόπο που φερόταν ο Νίκος Νταμπίζας προς τους ποδοσφαιριστές, γεγονός που και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές θεωρήθηκε, πως καπελώνει τον προπονητή, που τα αποδυτήρια είναι ο δικός του χώρος. Δεν είναι τυχαία η αλλαγή στην ψυχολογία που είχε η ομάδα στο Περιστέρι.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΑΓΙΑΝΙΔΗ

Ασφαλώς όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, τα χρεώνουν όλα στον Νίκο Νταμπίζα. Για παράδειγμα γράφτηκε πως είναι ευθύνη του Νίκου Νταμπίζα που δεν ανανεώνει ο νεαρός Γιώργος Βαγιανίδης, κάτι που δεν ισχύει. Οι γονείς του νεαρού ζήτησαν να μην υπογραφεί συμβόλαιο, από την στιγμή που το παιδί δεν είναι στα πλάνα. Η θέση τους είναι πως παρότι δεν πηγαίνουν καλά οι Γιόχανσον, Ινσούα κανείς νεαρός που μπορεί να καλύψει τα άκρα τις άμυνας δεν παίρνει ευκαιρίες και ζήτησαν δηλαδή να μπει στην ομάδα για να υπογράψει. Ο Νίκος Νταμπίζας, δεν είχε άδικο που ισχυρίστηκε πως είναι δουλειά του προπονητή και στο μακροχρόνιο πλάνο είναι να αγωνιστούν, αλλά δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτό το θέμα.

Είναι πάντως δεδομένο πως ο Γιάννης Αλαφούζος έχει σκοπό να επαναφέρει την ομάδα στο μοντέλο με τα παιδιά της ακαδημίας, οπότε αρκετά πράγματα με τα συμβόλαια των νέων ποδοσφαιριστών θα ξεμπλοκάρουν. Όπως από το παιχνίδι στο Περιστέρι φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός, επιστρέφει σε αυτήν την λογική και η ομάδα, μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει, λειτουργώντας στο μοναδικό πλάνο, που μπορεί και έχει νόημα να υπηρετήσει.

Photo Credits: Εurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-1: Έβγαλε αντίδραση με Χατζηγιοβάνη το τριφύλλι
Δώνης: "Όλα τα θέματα αν δεν δίνω το "οκ" δεν θα προχωρούν"
Χατζηγιοβάνης: "Ψέματα ότι είχα ζητήσει 200.000 ευρώ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ