OPINIONS

Δίκαιοι πρωταθλητές

CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός είναι δίκαιος πρωταθλητής γιατί βελτιώθηκε σε όλα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, έδωσε απαντήσεις μέσα στο γήπεδο, ενώ έχει μπροστά του μία ιστορική ευκαιρία/πρόκληση στο Europa League. Γράφει ο Τσάρλυ.

Από την στιγμή που η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε την τιμωρία των -7 βαθμών στον ΠΑΟΚ, τα playoffs θα έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα ως προς την μάχη την μάχη του τίτλου.

Η αλήθεια είναι πως με βάση την εικόνα των ομάδων φέτος και τη διαφορά των επτά βαθμών που είχε κατακτήσει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο από τον ΠΑΟΚ, φάνταζε πολύ δύσκολο να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον για τη μάχη του τίτλου. Η ομάδα του Μαρτίνς όλη τη χρονιά αποδείκνυε πως δουλεύει σωστά, πως αξίζει να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα και την ώρα που έπρεπε πάτησε γκάζι και πήρε προβάδισμα επτά βαθμών.

ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του φετινού Ολυμπιακού, όπως και όποιος σεβόταν τον εαυτό του, δεν μπορούσε να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του περσινού ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου τη σεζόν 2018-19 είχε στοιχεία που έκαναν από το ξεκίνημα της σεζόν τη διαφορά. Η χρονιά ήταν συνέχεια της προηγούμενης και το γεγονός αυτό βοήθησε να αποκτηθεί προβάδισμα από το ξεκίνημα της σεζόν και να αποκτηθεί μία σημαντική για την ψυχολογία παράσταση νίκης.

Υπήρχε καλύτερη αμυντική λειτουργία που έδινε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να παίζει σε χαμηλά μέτρα και να αμύνεται με ασφάλεια και την ικανότητα να είναι πιο αποτελεσματική στην επίθεση. Από νωρίς πήρε προβάδισμα και όταν χρειάστηκε κέρδισε με εμφατικό τρόπο τον Ολυμπιακό. Φέτος είχαμε το αντίστροφο σενάριο.

ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είδε τη φετινή σεζόν, ως συνέχεια της προηγούμενης, βελτιώθηκε σε όλα τα σημεία που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει προβάδισμα την περασμένη σεζόν και σε συνδυασμό με την προβληματική δουλειά που έκανε στον αντίπαλο του ο Αμπέλ Φερέιρα, τον ξεπέρασε. Όπως ανέφερα από την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι συγκεκριμένες προσθήκες, οι Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Σεμέδο ήρθαν για να λύσουν προβλήματα, που δεν ήταν σε θέση να λύσει από μόνη της η καλή δουλειά που γινόταν στο προπονητικό κέντρο. Η παραμονή του Μαρτίνς εξασφάλισε την σταθερά της καλής καθημερινής δουλειάς που ξεκίνησε πέρυσι και οι στοχευμένες προσθήκες ήρθαν και κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Πολλές φορές δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις, το γήπεδο από μόνο του δίνει τις απαντήσεις. Όπως στο γήπεδο απάντησε και κατέκτησε το πρωτάθλημα με την εμφατική νίκη του με 3-1 στις 10 Φεβρουαρίου του 2019 ο ΠΑΟΚ, έτσι και φέτος στο γήπεδο, όταν χρειάστηκε, απέδειξε πως δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση με την προβληματική ομάδα του Φερέιρα. Στις 23 Φεβρουαρίου πήγε στην Τούμπα ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με την Άρσεναλ και κατάφερε να νικήσει με χαρακτηριστική άνεση. Το πέτυχε παρότι είχε να αντιμετωπίσει σημαντικά χάντικαπ, το κατάφερε παρότι υπήρχε και άλλοθι για μία πιθανή αποτυχία, αλλά και χρόνος για να διορθωθεί ένα πιθανό λάθος.

Η δουλειά που είχε γίνει όμως ήταν τόσο καλή, που ο Ολυμπιακός έκανε το διπλό στην Τούμπα και κράτησε δυνάμεις για να πάει τέσσερα βράδια αργότερα να πετύχει το απόλυτο κόλπο κόντρα στην Άρσεναλ.

ΤΟ -7 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ

Σήμερα όλοι γνωρίζουν πως δεν είχε καμία ανάγκη η ομάδα του Μαρτίνς να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, μεγαλύτερη ανάγκη μοιάζει να έχουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να βρουν άλλοθι, για να εξηγήσουν γιατί την φετινή χρονιά έγινε ένα βήμα πίσω.

Το γεγονός αυτό φυσικά δεν αναιρεί πως ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να ζει τις δικές του χρυσές ημέρες. Μπορεί να μοιάζει περίεργο, αλλά πιστεύω πως το -7 εξυπηρετεί την προσπάθεια που θα κάνουν ο Φερέιρα και οι παίκτες του στη συνέχεια της σεζόν. Στην πιο πιθανή πλέον περίπτωση που θα συνεχιστεί η σεζόν, ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει έχοντας να δώσει μία μάχη που μπορεί να την κερδίσει. Μπορεί να μην το παραδέχονται δημόσια αλλά και μέσα στον ΠΑΟΚ αναγνωρίζουν πως η ομάδα δεν είναι σε θέση να καλύψει το χάντικαπ των 7 βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Μετά την τιμωρία ο στόχος, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα είναι να κρατήσει την 2η θέση και το προβάδισμα του ενός βαθμού από την ΑΕΚ, ένας στόχος που είναι ρεαλιστικός. Ο ΠΑΟΚ θα κληθεί στην επιστροφή στην δράση να κρατηθεί στην 2η θέση και ασφαλώς να κατακτήσει το κύπελλο.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο, να κατακτήσει για 4η συνεχόμενη σεζόν τον θεσμό. Με αυτόν τον τρόπο, θα μετρά πέντε τίτλους σε τέσσερα χρόνια και μπορεί τη φετινή σεζόν η ομάδα να μην εξελίχθηκε, όμως στην ιστορία του ΠΑΟΚ, θα μείνει ως μία συνέχεια των χρυσών χρόνων του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός περιμένει την επιστροφή για να πανηγυρίσει την επιστροφή στους τίτλους μετά από δύο χρόνια ανομβρίας και έχει ένα ανοιχτό στοίχημα με την ιστορία. Το +14 μπορεί να το αξιοποιήσει, για να διεκδικήσει την προοπτική που έχει για μία σπουδαία πορεία στο Europa League. Το ανέφερα μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Γουλβς, όταν ήταν δεδομένο πως οδηγούμαστε σε μία μακρά διακοπή. Τον Ολυμπιακό τον περιμένει στην επιστροφή στην δράση μία ιστορική, μία τεράστια ευκαιρία στο φετινό Europa League.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Poll: Ποια είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα στα επαγγελματικά χρόνια;
Ο αγαπημένος μου αγώνας: Ολυμπιακός - ΑΕΚ, το ποδόσφαιρο των ονείρων μου
Άλεξ Μπαζντριγιάννης: Ο Έλληνας της Μπάγερν που λατρεύει τον Ρόις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ