OPINIONS

Διακοπή ζητούν όσοι φοβούνται το ποδόσφαιρο

ΔΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΔΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οποιαδήποτε ομάδα έχει στόχους θέλει να εξαντληθούν τα περιθώρια για συνέχιση του πρωταθλήματος. Η διαφορετική πραγματικότητα στη Γαλλία και το κομμάτι που λείπει από το παζλ. Γράφει ο Τσάρλυ.

Με όπλο την ποδοσφαιρική λογική, σε πρόσφατα κείμενα έγραψα πως ο Ολυμπιακός είναι φυσιολογικό να επιζητά την συνέχιση της εγχώριας σεζόν και πως φαντάζει δεδομένο ότι ο Εντουάρντο θα είναι ένας από τους πρώτους στόχους του Φερέιρα.

Οι επόμενες ημέρες ήρθαν να επιβεβαιώσουν και τις δύο εκτιμήσεις. Ακόμα το τοπίο είναι αβέβαιο σχετικά με το τι θα γίνει με τις δύο διοργανώσεις της UEFA, φαίνεται πάντως πως υπάρχει πρόθεση, να βρεθεί τρόπος για να μην μπει παύλα στην σεζόν.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Ο Ολυμπιακός όπως και οποιαδήποτε ομάδα έχει στόχους που μπορεί να επιτύχει στο γήπεδο, είναι φυσικό να επιζητά να εξαντληθούν τα περιθώρια, για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Από εμένα δεν θα διαβάσετε ούτε λόγους προς την κατεύθυνση να συνεχιστούν οι εγχώριες διοργανώσεις , ούτε επιφυλάξεις. Οι ειδικοί γνωρίζουν και με τα νέα δεδομένα φαίνεται πως έχουμε την δυνατότητα, ακολουθώντας τους κανόνες και τις συστάσεις των ειδικών, βήμα, βήμα να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα. Δεν υπάρχει επαγγελματίας, που να μην προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το περιθώριο που του δίνεται, για να επιστρέψει στην εργασία του.

Οι ομάδες που θέλουν να κλείσουν την πόρτα, στην προσπάθεια επανέναρξης της σεζόν, ασφαλώς και δεν εξετάζουν καθόλου τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό, αλλά βάζουν κάτω το δικό τους συμφέρον. Όταν το συμφέρον σου είναι να μην λειτουργεί ο χώρος που δραστηριοποιείσαι σημαίνει πως δεν δουλεύεις σωστά. Δεν είναι τυχαίο πως στο επιχείρημα του Γιάννη Αλαφούζου, “Οι αρχές απαγορεύουν τις ομαδικές προπονήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε. Οι παίκτες που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Είναι επικίνδυνο να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Αν κολλήσει έστω ένας διαγωνιζόμενος, τι θα γίνει; Εκπλήσσομαι με την ομοθυμία της επανέναρξης. Είμαι αντίθετος”, συμφώνησε ο πρόεδρος του Πανιωνίου και του Παναιτωλικού. Συμφώνησαν δηλαδή οι δύο ομάδες, που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα γιατί κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό και τους εξυπηρετεί να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και να παραμείνουν σε ένα πρωτάθλημα με 16 ή 18 ομάδες.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Για να μην παρεξηγηθώ, όπως ανέφερα και στον πρόλογο μου, δεν έχω καμία πρόθεση, να αντιπαρατεθώ στα επιχειρήματα του Γιάννη Αλαφούζου. Πιθανότατα ο χρόνος, να αποδείξει πως έχει δίκιο και να αποδειχτεί αδύνατον να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Είναι όμως παράλογο να παρθεί οποιαδήποτε πρόωρη απόφαση για διακοπή. Δεν μπορεί η δική μας χώρα, που σε μεγάλο βαθμό κέρδισε στα στάδια που έχει αναμετρηθεί τον κορονοϊό, να μπει στην ίδια λογική με τους Γάλλους που έχουν ήδη πάνω από 24000 θανάτους και εξακολουθούν καθημερινά να μετράνε εκατοντάδες θύματα. Το σίγουρο είναι πως αν έχεις μία εταιρεία ανταγωνιστική που λειτουργεί με υγεία, ελπίζεις να σου επιτραπεί να επιστρέψεις. Οι ομάδες που τάχθηκαν αντίθετες στην προσπάθεια επανέναρξης της σεζόν, είναι αυτές που φοβούνται να παιχθεί ποδόσφαιρο.

ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΖΛ

Όσο αναφορά για τον Εντουάρντο, το ρεπορτάζ του Ευάγελου Μίχου, επιβεβαίωσε την διαπίστωση που έκανα, αναφερόμενος στο βιογραφικό και στα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή, πως θα είναι πρώτος στην λίστα του Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει συνεργαστεί με επιτυχία μαζί του, δύο χρόνια στην Μπράγκα και είναι ένα κομμάτι που λείπει από το παζλ της φετινής ομάδας. Είναι γνωστό πως ο Φερέιρα στην Μπράγκα δούλευε το 4-4-2 και πως αυτό είναι το αγαπημένο του σύστημα και πως στον φετινό ΠΑΟΚ ένας από τους λόγους που δεν μπόρεσε να το ακολουθήσει είναι πως δεν υπήρχε ο δεύτερος επιθετικός, που θα μπορούσε να υπηρετήσει τις ανάγκες της συγκεκριμένης τακτικής. Ο ελεύθερος Εντουάρντο λοιπόν, είναι ένα κομμάτι που λείπει από το παζλ, για να μπορέσει να ακολουθήσει ο Φερέιρα το δικό του σχέδιο.

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Το δικό μου ερώτημα είναι, αν θα πρέπει στον ΠΑΟΚ να πάρουν το ρίσκο και να αφήσουν έναν προπονητή που απέτυχε εμφατικά την φετινή χρονιά, να δημιουργήσει την δική του ομάδα.

Συνήθως δεν δίνεις προαγωγή σε κάποιον που απέτυχε. Ασφαλώς και σε αυτό το χαοτικό άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο, υπάρχουν αρκετές ιστορίες προπονητών που δεν πήγαν καλά τον πρώτο χρόνο, στηρίχτηκαν από την διοίκηση και δικαιώθηκαν. Υπάρχουν όμως και πολλά παραδείγματα που η μεγαλύτερη σε χρόνο στήριξη σε έναν προπονητή, από αυτήν που άξιζε με βάση την εικόνα της ομάδας του, αποδείχθηκε καταστροφική.

Επίσης επαναλαμβάνω, πως αν πράγματι βρίσκεται στην λίστα και του Μαρτίνς ο Εντουάρντο, ο σκοπός είναι για να αντικαταστήσει τον Σουντανί και όχι τον Ποντένσε. Τους λόγους τους έχω αναφέρει αναλυτικά στο κείμενο με τίτλο το Μήλον της Έριδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ