OPINIONS

Δεν πάθαμε ζημιά

ΦΙΛΙΚΟ / ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα, ταιριάζει γάντι σε αυτό το παιχνίδι. 'Επρεπε να γίνει το φιλικό της Εθνικής; Γιατί δεν παίξαμε με κατώτερους; Τι κερδίσαμε; Ο Τσάρλυ έχει τις απαντήσεις και αναλύει.

Το πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα, ταιριάζει γάντι σε αυτό το παιχνίδι. Η Εθνική μας Ελλάδος παίζοντας χωρίς καθαρό στόπερ, με μία συνολικά πειραματική σύνθεση και βρισκόμενη να χάνει με 2-0 από το 17ο λεπτό, μπήκε σε κίνδυνο για διασυρμό. Ευτυχώς που δεν συνέβη, γιατί δεν θα αντεχόντουσαν τα ανόητα επιχειρήματα του κάθε παράφρονα εθνικιστή.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Είναι πραγματικότητα που με τις συνθήκες που έγινε το φιλικό, μπήκαμε σε κίνδυνο. Ασφαλώς και με τις συνθήκες που δόθηκε αυτό το παιχνίδι, το σημείο συζήτησης είναι αν θα έπρεπε να μπούμε σε αυτόν τον κίνδυνο. Μακριά από τον χορό μπορείς να λες πολλά τραγούδια, όμως το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο. Ο Αναστασιάδης, χρησιμοποίησε κυρίως ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στην δική μας λίγκα, είναι πιστεύω κατανοητό πως δεν είναι εύκολο να πας σε επίσημα παιχνίδια με ένα μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών, χωρίς παιχνίδι περίπου ένα μήνα.

ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΦΙΛΙΚΟ

Είναι πολλές οι φορές που έχουν κατηγορηθεί οι ομοσπονδιακοί μας τεχνικοί, γιατί δεν φρόντισαν να κλείσουν ένα φιλικό, ώστε να βγουν κάποια συμπεράσματα. Πρόχειρα στο μυαλό έχω τον Ρανιέρι, πριν δώσει το παιχνίδι με την Ρουμανία, αλλά και τα όσα άκουσε ο Σκίμπε, επειδή δεν έκλεισε ένα φιλικό, πριν τα μπαράζ με την Κροατία. Από την στιγμή, που εγώ ο ίδιος έχω ασκήσει κριτική σε ομοσπονδιακούς, γιατί δεν έκλεισαν ένα φιλικό πριν τις επίσημες υποχρεώσεις, ώστε για να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα και να αποφύγουν λάθη εκεί που πονάνε, δεν θα μπορούσα τώρα να κάνω κριτική, επειδή δώσαμε φιλικό.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΞΑΜΕ ΜΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ

Θα μπορούσαν τα πράγματα να γίνουν χειρότερα, αν το σκορ ήταν βαρύ, ασφαλώς θα στοίχιζε πολύ στην ψυχολογία μας. Εύκολα θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, από την στιγμή που δεν θα είχαμε νορμάλ σύνθεση, γιατί δεν φροντίσαμε το φιλικό να δοθεί με έναν πιο βατό αντίπαλο κι εδώ όμως υπάρχει απάντηση, πως το επόμενο παιχνίδι είναι με την Ιταλία. Ευτυχώς ήμασταν τυχεροί και η ζημιά δεν έγινε, το τελικό 2-1, είναι κολακευτικό για την εικόνα που δείξαμε και πάνω από όλα εύπεπτο. Η ψυχολογία δεν χάλασε, περιμένουμε να ενσωματωθούν οι υπόλοιποι και πάμε για τα παιχνίδια που πραγματικά μετράνε.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ...

Στην Ελλάδα έχουμε την τάση να σηκώνουμε θόρυβο, για παιχνίδια που δεν έχουν και σημαντικό νόημα και δεν γίνεται να επηρεάσουν τον συνολικό απολογισμό. Έχουμε ήδη 4 βαθμούς και χρειαζόμαστε τουλάχιστον 4 πόντους στα εντός έδρας παιχνίδια που έρχονται με Ιταλία και Αρμενία, για να κρατηθούμε εντός στόχου. Ζημιά, δεν πάθαμε, ένα παιχνίδι αν δεν σου κοστίσει ψυχολογικά, είναι πάντα καλύτερο από κανένα παιχνίδι. Πάμε να δούμε τι κερδίσαμε από το 90λεπτό με την Τουρκία.

Ο Αναστασιάδης, στο ημίχρονο έκανε αλλαγή τον Πέλκα. Είναι δεδομένο, το ζήσαμε και επί Σκίμπε, πως ο Πέλκας στα αριστερά, δεν μπορεί να προσφέρει. Από την στιγμή που υπάρχει ο Φορτούνης, δεν μπορεί να παίξει στην φυσική του θέση και στα άκρα, κάνει ζημιά. Δεν προσφέρει τρέξιμο στον χώρο, δεν μπορεί να προσφέρει κάλυψη ανασταλτικά στον μπακ της πλευράς του. Θυμίζω πως στο πρώτο πακέτο επίσημων παιχνιδιών, δεν τον είχε τον Πέλκα ο Αναστασιάδης, οπότε είναι καλό, που τον έβαλε σε φιλικό στα αριστερά και οδηγήθηκε να τον κάνει αλλαγή στο ημίχρονο.

Αντίθετα η επιλογή Μασούρα στην απέναντι πλευρά μας δίνει ταχύτητα, ενώ και η είσοδος του Κολοβού, έδωσε διαγώνιες κινήσεις μες στην περιοχή και μεγαλύτερη ουσία στην δεξιά πλευρά. Συνολικά έχει αποδειχτεί, πως δεν μας ταιριάζει να παίζουμε με καθαρούς δημιουργούς στις πλευρές, γινόμαστε πιο αργοί και πιο ευάλωτη στις αμυντικές καλύψεις.

ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ

Για πρώτη φορά έπαιξε κάτω από τα δοκάρια ο Πασχαλάκης. Ο φύλακας άγγελος του ΠΑΟΚ, ήταν ο κύριος λόγος που έμεινε το παιχνίδι σε εύπεπτο σκορ. Η Εθνική χρειάζεται τερματοφύλακα που να αντέχει στην πίεση, ο Πασχαλάκης αντέχει, διαθέτει προσόντα και βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογία. Δεν ξέρω, αν θα επιλεγεί αυτός η Βλαχοδήμος, αν τελικά επιλεγεί να αλλάξουμε τον τερματοφύλακα που ξεκινήσαμε τα προκριματικά, είναι θετικό που του δώσαμε ένα παιχνίδι, ειδικά από την στιγμή που ανταποκρίθηκε. Έχω την αίσθηση πως πρέπει να πάμε με την φόρμα του Πασχαλάκη και πως ταιριάζει στην Εθνική μας το πάθος που βγάζει και συνολικά η ιδιοσυγκρασία του.

ΒΓΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Παρουσία Κουρμπέλη στο κέντρο άμυνας. Ήταν ακραίο παίξαμε χωρίς καθαρό στόπερ και ο Κουρμπέλης, χρειάστηκε να κάνει πολλές επεμβάσεις χαμηλά, αλλά να είναι κι αυτός που τις περισσότερες φορές, θα βγάζει την ομάδα από την περιοχή της. Ο Αναστασιάδης από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, τον έχει δοκιμάσει πολλές φορές στις προπονήσεις σαν κεντρικό αμυντικό, σε σύστημα με τριάδα. Λογικά αν θα είμαστε πλήρεις, θα είναι η βάση μας στην θέση 6, πάντως έκανε ένα ώριμο παιχνίδι και χρειάστηκε να πάρει πρωτοβουλίες.

ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Ασφαλώς και υπήρξαν αδυναμίες πολλές, η ενδεκάδα μας ήταν πειραματική και πολλά παιδιά, δεν είναι έτοιμα για να δώσουν λύσεις σε αυτό το επίπεδο, για αυτόν τον λόγω άλλωστε ήταν επικίνδυνο το φιλικό που δώσαμε. Άλλος προπονητής, θα το σκεφτόταν, ο Αναστασιάδης, συνηθίζει να έχει άγνοια κίνδυνου και από την στιγμή που το παιχνίδι έφυγε δίχως να πάθουμε ζημιά, κρατάμε το γεγονός, πως ο προπονητής, είδε πράγματα που θα τον βοηθήσουν και πως οι παίκτες, πήραν ένα παιχνίδι στα πόδια τους, που το είχαν ανάγκη, Τα σπουδαία και αυτά που αξίζει να αναλύσουμε, είναι το μεθεπόμενο Σάββατο με την Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ