OPINIONS

Βράνιες και τρελάδικα

Βράνιες και τρελάδικα

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει με τρόπο τηλεγραφικό, όλα όσα συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση του Όγκνιεν Βράνιες και όλα όσα ενδέχεται να ακολουθήσουν ανάλογα με τη στάση του.

Επειδή οι επαναλήψεις σε τέτοια θέματα κουράζουν, θα επιχειρήσω να κεντράρω στο ζουμί της υπόθεσης με τηλεγραφικές σημειώσεις γύρω από όσα συμβαίνουν κι ενδέχεται να ακολουθήσουν με την υπόθεση του Βόσνιου:

* Από τον περασμένο Ιανουάριο, η ΑΕΚ γνώριζε ότι θα έβρισκε εκ νέου μπροστά της το θέμα Βράνιες. Ο Μελισσανίδης είχε ενημερώσει άπαντες ότι θα χειριστεί προσωπικά την υπόθεση. Και αυτό επιχειρεί να κάνει.

* Τότε, ο Βόσνιος στόπερ είχε λάβει την υπόσχεση για νέο συμβόλαιο με υψηλότερες (διπλάσιες όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ) αποδοχές αλλά και την υπενθύμιση ότι για να παραχωρηθεί, θα έπρεπε να έρθει πρόταση άνω των 3 εκατ. ευρώ.

* Στο μεσοδιάστημα, ο ποδοσφαιριστής εξακολουθούσε να γίνεται αποδέκτης εντόνου ενδιαφέροντος της Αντερλεχτ, αλλά από διαφορετικό μανατζερικό κανάλι, όχι μέσω του επίσημου εκπροσώπου του. Με υπόσχεση μάλιστα για τριετές συμβόλαιο και αποδοχές 900.000 ευρώ το χρόνο!

* Σήμερα ο Βράνιες, παρουσιάζεται αρνητικός στην επέκταση συμβολαίου του με την ΑΕΚ, στα χρήματα που είχαν συζητηθεί ως βάση τον περασμένου Ιανουάριο. Θέλει (και κάπου είναι λογικό) να καρπωθεί το τεράστιο συμβόλαιο που δίνουν οι Βέλγοι. Αυτό ασφαλώς είναι αδύνατο να το πάρει από την Ένωση.

* Ωστόσο για να προχωρήσει η μεταγραφή, θα πρέπει να ικανοποιηθεί απόλυτα η ΑΕΚ. Και έως σήμερα, παρά το γεγονός ότι ξεκάθαρα υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, η Αντερλεχτ δεν έχει καν υπερβεί τα 2,5 εκατ. ευρώ.

* Σε αυτά τα χρήματα, ο Μελισσανίδης παρουσιάζεται ανένδοτος. Το 3, είναι το νούμερο που πρέπει να μπει μπροστά. Θα ήθελε να είναι κοντά στα 3,5 εκατ. Αν αυτό δεν συμβεί, ο ποδοσφαιριστής δεν θα πωληθεί. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ το έχει ξανακάνει:

* Αρνήθηκε την πώληση του Γιόχανσον στην Τουλούζ, διότι το ποσό δεν ανταποκρινόταν στην αξία του ποδοσφαιριστή, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως θα τον χάσει, σχετικά σύντομα, ως ελεύθερο. Επίσης, δεν ενέδωσε στις πιέσεις του Χριστοδουλόπουλου για αυξημένες αποδοχές. Αυτός είναι ο Μελισσανίδης και έτσι λειτουργεί.

*Ο Βράνιες από την άλλη, με χειρισμό των Social Media, κατά περιπτώσεις απρόσεκτο (προκύπτει από προσωπικές συζητήσεις με φιλάθλους και όχι μόνο), εκφράζει επιθυμία φυγής και περνάει το μήνυμα ότι η ΑΕΚ παίζει παιχνίδια μαζί του.

* Την ώρα λοιπόν που ο Μελισσανίδης εμφανίζεται διατεθειμένος να τον καλέσει για νέο κύκλο συζήτησης, όπως συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο, ο Βόσνιος δεν δείχνει την ίδια κάψα για νέο τετ-α-τετ. Έχει τη δική του τρέλα... Αλλά και ο "Τίγρης" (όπως του είχε πει), έχει φτιάξει τα τρελάδικα.

* Αν η υπόθεση οδηγηθεί στα άκρα, ο Βράνιες θα παραμείνει στην ομάδα για έναν χρόνο, μέχρι να μείνει ελεύθερος. Ίσως και χωρίς να υπολογίζεται! Εκτός αν οπισθοχωρήσει και υπογράψει επέκταση συνεργασίας για περισσότερα χρόνια. Κάτι που σήμερα φαντάζει ως το αδύνατο σενάριο της ιστορίας.

* Μείνει δεν μείνει, η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει στόπερ. Διότι με τον Βράνιες δεν ξέρεις ποτέ τι θα "σκάσει" στα αποδυτήρια. Ειδικά αν παραμένει μέσα του το απωθημένο της αδικίας. Οι υπεύθυνοι για τη μεταγραφική ενίσχυση, όφειλαν να έχουν κάνει προεργασία από τον Ιανουάριο, όχι να ψάχνουν τώρα. Το αν αυτή έχει γίνει, θα φανεί άμεσα.

To Μundial έρχεται στο mail σου! Κάνε εγγραφή στο newsletter του SPORT 24 για να μαθαίνεις καθημερινά ό,τι συμβαίνει στα γήπεδα της Ρωσίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ