OPINIONS

Βράνιες: Η σίγουρη επιλογή

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου εξηγεί το γιατί η απόφαση για την επανένταξη του Όγκνεν Βράνιες, είναι μια win-win κατάσταση για την ΑΕΚ, έστω δίχως οψιόν αγοράς.

Αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες του πλανήτη. Σε κάποια πράγματα λέμε ότι «πέρασε του προέδρου» και για κάποια άλλα ότι «έγινε το χατήρι του προπονητή». Η ΑΕΚ απέκτησε τον Τσίκο Ζεράλντες χωρίς προοπτική μακροημέρευσης, καθώς καταφτάνει δίχως οψιόν αγοράς, οπότε στο θέμα του Όγκνιεν Βράνιες, είχε ένα πάτημα παραπάνω ως οργανισμός, για να τον εντάξει στα θέλω του νέου κόουτς.

Εν πρώτοις, ο Μιγκέλ Καρντόσο ήταν αρνητικός, έως και ανένδοτος. Αυτό το κλίμα είχαμε εισπράξει όλοι όσοι ασχολούμαστε καθημερινά με το ρεπορτάζ της ομάδας, μα όλοι όμως. Ωστόσο μέσα από συζητήσεις, εξηγήσεις, μαζί προφανώς διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις (αν μπορούν ποτέ να δοθούν τέτοιες για έναν τύπο όπως ο Βόσνιος), ο Πορτογάλος πείστηκε για την επιστροφή του, όπως μεταφέροντας πρώτοι την είδηση, αναλύσαμε χθες στην αέρα του Sport24Radio 103.3.

Προσέξτε: Ουδέποτε ο Καρντόσο είχε αναφερθεί αρνητικά για τα αγωνιστικά στοιχεία του ποδοσφαιριστή Βράνιες. Δυσκολευόταν απλώς να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα έπρεπε να συνεργαστεί με έναν δύσκολο άνθρωπο, ο οποίος στο παρελθόν έχει προκαλέσει ουκ ολίγες αποδυτηριακές αναταραχές στην ΑΕΚ, χώρια που έχει μια ιδιαίτερα στιγματισμένη εξωγηπεδική ζωή.

Γνωρίζοντας τον εαυτό του και τις αντοχές του, ο Πορτογάλος προπονητής σκεφτόταν αρχικά ότι καλό θα ήταν να αποφευχθεί μια σχέση που θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις, νεύρα και γενικά, δύσκολες καταστάσεις. Ψαχνόταν για κάτι διαφορετικό, ακούστηκε ότι ήθελε έναν σαν τον Βόσνιο, που όμως να προωθεί τη μπάλα. Αν γίνεται να είναι και αριστεροπόδαρος. Ε, αυτοί κοστίζουν πολλά...

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ

Ούτως ή άλλως, τα χαρακτηριστικά του Βράνιες, στα χρήματα που η ΑΕΚ καταθέτει στις αγορές, είναι δυσεύρετα. Η ευκαιρία λοιπόν δεν έπρεπε να χαθεί, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Βόσνιος το πήρε επάνω του και βρήκε τον τρόπο να στηθούν και πάλι οι γέφυρες με την Άντερλεχτ. Το ήθελε πολύ, το πάλεψε πολύ ο ίδιος και δικαιώνεται.

Εν τω μεταξύ, σκαλίζοντας τις λίστες με τους παίκτες που είχαν προεγκριθεί από τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας (τρανό παράδειγμα ο Χομλέν, τον οποίο «έκοψε» σχεδόν αμέσως), ο Καρντόσο δεν βρήκε κάτι ενδιαφερόν. Επιπροσθέτως, οι δικές του εισηγήσεις ήταν ακριβές και αφορούσαν κυρίως στόπερ οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο. Μοιραία, χάρη και στην προσπάθεια και επιθυμία του ίδιου του Βράνιες για την επιστροφή, αυτή εν τέλει συντελείται.

Ο Βόσνιος θα είναι ο δεύτερος (μετά τον Ζεράλντες) στις τρεις (έως σήμερα) μεταγραφικές προσθήκες της ΑΕΚ, που θα αποκτηθεί ως δανεικός, δίχως οψιόν αγοράς. Βέβαια η δική του περίπτωση είναι πάντοτε ξεχωριστή. Διότι όσο καλά κι αν παίξει, πόρτα σοβαρής ομάδας στην Ευρώπη, δύσκολα θα ανοίξει για εκείνον ξανά. Οπότε ίσως να μην είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την «Ένωση» να τον κρατήσει ξανά, εφόσον δεν προκύψει κάτι πολύ δυνατό από αγορές όπως της Αραβίας ή της Κίνας.

Από την άλλη, πρέπει και η ίδια η Ένωση να περάσει ξανά από κόσκινο τον ποδοσφαιριστή, να διαπιστώσει αν όντως συνήλθε από τα διαδοχικά σοκ που υπέστη και το γεγονός ότι κινδύνευσε να χαθεί από τον χάρτη. Χωρίς τρελογιατρούς και ψυχιάτρους, όπως είχε πει ότι θα φέρει στην ομάδα ο Μελισσανίδης για πάρτη του και με έναν προπονητή, που αν μη τι άλλο, θα είναι μαζί του κομματάκι καχύποπτος μέχρι να του αποδείξει ο Βράνιες, ότι μπορεί να τον εμπιστεύεται. Η ιστορία πάντως γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βερσκιούρεν στο Sport24.gr: "Την Πέμπτη στην Αθήνα για την ΑΕΚ ο Βράνιες"
ΑΕΚ: Ολοκληρώθηκε του Ζεράλντες και έρχεται άμεσα στην Αθήνα
ΑΕΚ: "Ναι" από Καρντόσο για Βράνιες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ