OPINIONS

Βάζει μπρος για Αραούχο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ημέρες πλέι οφς και κρίσιμων ματς, το στοίχημα του ρόστερ της επόμενης σεζόν είναι ένα και έχει ονοματεπώνυμο. Το ταξίδι του Μαϊστόροβιτς και η ετοιμασία για την καθοριστική κίνηση. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει τα βασικά σημεία της υπόθεσης Αραούχο.

Ο χρόνος για το μεγάλο καλοκαιρινό στοίχημα της ΑΕΚ μετράει αντίστροφα. Στην Ένωση πρέπει να ξέρουν το αργότερο έως τις 10 Ιουνίου αν ο Σέρχιο Αραούχο θα είναι μέλος του κιτρινόμαυρου ρόστερ (τουλάχιστον και) για την επόμενη σεζόν, ή αν θα κληθούν να βρουν τον αντικαταστάτη του. Και για να συμβεί αυτό με επιθυμητά αποτελέσματα, θα πρέπει να υπάρχει σημαντικός χρόνος μπροστά της.

Η πεποίθηση ότι οι ελπίδες της Ένωσης να διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό της τον Αργεντινό, το πιθανότερο υπό τη μορφή δανεισμού για επιπλέον μία περίοδο καθώς η αγορά του θα συζητηθεί μόνον εφόσον η Λας Πάλμας αποδειχθεί προσγειωμένη στην πραγματικότητα και αφήσει κατά μέρος αξιώσεις των 10 εκατ. ευρώ, ενισχύεται ημέρα με την ημέρα. Προσέξτε γιατί:

1. Ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί την παραμονή του στην ΑΕΚ για πολλούς λόγους. Νιώθει καλά εδώ, βρίσκει τον εαυτό του, αισθάνεται σημαντικός, υπάρχει η προοπτική της Ευρώπης (η οποία θα αυξήσει σημαντικά τη δυναμική της ομάδας εφόσον τερματίσει πρώτη στα πλέι οφς και πάρει τις δύο ευκαιρίες με τελικό στόχο τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ), έχει εξοικειωθεί με τους ρυθμούς στην Ελλάδα, παίρνει εμπιστοσύνη και εισπράττει αγάπη.

2. Η Λας Πάλμας δεν είναι πλέον η προτεραιότητά του, όχι τόσο επειδή ως σύλλογος δεν έχει βλέψεις για κάτι περισσότερο στην Πριμέρα Ντιβισιόν από το να διατηρείται σε αυτήν (άλλωστε ποιος δεν θέλει να παίζει σε αυτήν την κατηγορία, με την προοπτική να ανέβει περισσότερα σκαλιά;), όσο διότι αντιλαμβάνεται ότι δύσκολα θα βρει ξανά χώρο και εμπιστοσύνη σε αυτήν. Η ισπανική ομάδα διαθέτει δυνατή επιθετική γραμμή, ενώ φημολογείται έντονα η καλοκαιρινή έλευση του Μπαλοτέλι. Ο Αραούχο δεν θέλει να νιώσει ξανά αμελητέος, περιττός, παρείσακτος.

3. Ομάδα η οποία θα δαπανήσει 10 εκατ. ευρώ για τον Αραούχο, δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή στην ποδοσφαιρική Ευρώπη μετά τη ρετσινιά που (με δική του ευθύνη σε μεγάλο βαθμό, όχι όμως στον απόλυτο διότι τα κλαμπ πρέπει να βοηθούν τους παίκτες, όχι να τους περιθωριοποιούν) του κόλλησαν στο Λας Πάλμας. Ούτε μπορεί να προκαλέσει τέτοια προσφορά η μισή καλή σεζόν του ποδοσφαιριστή στη γεμάτη από σκάνδαλα και χαμηλού επιπέδου ελληνική Σούπερ Λίγκα. Επίσης η πώλησή του σε άλλο σύλλογο προϋποθέτει και τη συναίνεση του Αργεντινού. Θυμίζουμε ότι ο Αραούχο απέρριψε μυθική πρόταση από την Κίνα.

ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ

Σταθμίζοντας όλα τα προαναφερθέντα, όπως και άλλες παραμέτρους, η ΑΕΚ ετοιμάζει την τελική και καθοριστική κίνησή της με την πεποίθηση ότι έχει δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για να φέρει εις πέρας μια αποστολή που εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερα δύσκολη, η οποία ωστόσο δύο μήνες πριν θεωρείτο ακατόρθωτη. Ήταν Mission Impossible.

Το ταξίδι του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στην Ισπανία, για το οποίο διέρρευσαν μόνο κάποιες φήμες σύμφωνα με τις οποίες πραγματοποιήθηκε για την κατασκόπευση μεταγραφικών στόχων, πιθανότατα να σχετιζόταν με τον Αραούχο. Από το Σουηδό δεν παίρνεις κουβέντα, η επίσημη ΑΕΚ διακριτικά αποφεύγει να μεταφέρει οτιδήποτε, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές, ο Μαϊστόροβιτς είχε επαφή με τον σκάουτ της Λας Πάλμας Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς για να βολιδοσκοπήσει προθέσεις και μαζί να βάλουν κάτω τα δεδομένα της υπόθεσης.

Την αλήθεια τη γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι, άλλωστε στην ΑΕΚ σωστά πράττοντας και παρόλο που είναι βέβαιο και εξακριβωμένο ότι ετοιμάζουν το τελικό «ντου» για τον αργεντινό επιθετικό, κρατούν χαμηλά το θέμα. Για λόγους πρωτίστως αγωνιστικούς και δευτερευόντως επικοινωνιακούς. Η ουσία της ιστορίας είναι να μη δείξει η Ένωση αδύναμη απομακρύνοντας την άλλη πλευρά με κάποια προσέγγιση που θα μοιάζει στους Ισπανούς με ημίμετρο.

Πρέπει η πρόταση που θα κατατεθεί στη Λας Πάλμας, είτε αυτή θα είναι διπλή (δανεισμός - πώληση), είτε θα αφορά ένα από τα δύο ενδεχόμενα (δανεισμός με οψιόν αγοράς - αγορά ή συνιδιοκτησία με ποσοστό μεταπώλησης) να είναι εξ αρχής ισχυρή. Να βάλει τους Ισπανούς σε σκέψεις, να τους ιντριγκάρει ώστε να καθίσουν στο τραπέζι για πιο ενδελεχή συζήτηση, να ανοίξει σημαντικά περισσότερο την πόρτα της παραμονής του Αραούχο στην ΑΕΚ, εν συγκρίσει με τη χαραμάδα που τώρα υπάρχει.

Προσωπικά για το Δημήτρη Μελισσανίδη, η υπόθεση Αραούχο είναι άκρως σημαντική. Αφενός διότι το περιβάλλον της ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα έφερναν τον παίκτη στη μεριά της, αφετέρου επειδή τέτοια λαχεία δεν βρίσκονται εύκολα, ακόμα κι αν είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις ένα μεγάλο ποσό. Είτε επειδή αντιμετωπίζουν (και δικαίως) υποτιμητικά το ελληνικό πρωτάθλημα, είτε διότι δεν έχουν πράξει κάτι μεμπτό ώστε (όπως συνέβη με τον Αργεντινό), να τους παραπετάξουν στα μέρη μας. Ώρα για πράξεις λοιπόν, ή πιο σωστά, ώρα για υπερβάσεις!

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ