OPINIONS

Βάλτε μου βενζίνη

Βάλτε μου βενζίνη

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις του Μανόλο Χιμένεθ όσον αφορά στις μεταγραφικές προσθήκες που πρέπει να γίνουν τον ερχόμενο Ιανουάριο. Παίκτες με ποιότητα ώστε να μείνει η ΑΕΚ ζωντανή στη μάχη του τίτλου έως το τέλος.

Ο Χιμένεθ έδειξε το δρόμο για να γίνει πρωταθλητισμός μέχρι το τέλος. Όχι μία, ούτε δύο, αλλά σίγουρα τρεις! Το λιγότερο τρεις, το ακόμα καλύτερο, να γίνουν τέσσερις προσθήκες τον Ιανουάριο. Λόγια σταράτα και ξεκάθαρα. Και του αναγνωρίζονται η τιμιότητα των λόγων του και το θάρρος της γνώμη του, ακριβώς επειδή εμφανίστηκε μπροστά να τα καταθέσει εκ των προτέρων, όχι εκ των υστέρων.

Ο Μανόλο πάτησε επάνω στη δημιουργία του και δεν έμεινε στη μούγκα όπως κάνουν οι περισσότεροι προπονητές σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Τώρα άπαντες ξέρουμε τι θέλει ο τεχνικός της ομάδας και αυτή είναι μία από τις σπάνιες φορές που συμβαίνει το αυτονόητο ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τα αληθινά "θέλω" του και να επικοινωνούν τα σωστά πράγματα οι δημοσιογράφοι, όχι με τις κατά το δοκούν ερμηνείες τους, οι οποίες συνήθως εμπεριέχουν διοικητική υπεράσπιση. Αναφέρομαι σε όλες τις ομάδες, όχι μόνο στην ΑΕΚ.

Την ημέρα που η οικογένεια της ομάδας βιώνει τη χαρά για το ξεπέταγμα του Γιούση, ο προπονητής προλαβαίνει τους πάντες και με το δάχτυλο προτεταμένο, τους καλεί να κοιτάξουν αλλού. Ο εκ Βόλου ορμώμενος, στη Σκιάθο μεγαλωμένος και στην Άνδρο ποδοσφαιρικά αναθρεμμένος πιτσιρικάς, δεν είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ούτε ασφαλώς πρέπει στο εξής να γίνεται επί μονίμου βάσεως, θέμα συζήτησης το εάν θα περιλαμβάνεται ή όχι σε αποστολές, το πόσο θα παίζει και το πότε θα πρέπει να παίρνει τις επόμενες ευκαιρίες. Προέχουν άλλα πράγματα...

ΤΕΧΝΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Αυτό που ο Χιμένεθ φώναξε δυνατά στον τεχνικό διευθυντή Νίκο Λυμπερόπουλο για να το ακούσει ο διοικητικός ηγέτης Δημήτρης Μελισσανίδης, συνιστά ξεκάθαρη διαφοροποίηση από τη μέχρι πρότινος κρατούσα άποψη, σύμφωνα με την οποία προτεραιότητες αποτελούσαν οι προσθήκες ενός αριστερού μπακ κι ενός εξτρέμ στην ίδια πτέρυγα. Ο προπονητής ήταν απόλυτος: Απαιτούνται αντικαταστάτες του Μάνταλου και του Γιόχανσον και εκεί πρέπει να γίνει πρωτίστως η στόχευση.

Ενα ακόμη γεγονός το οποίο έχει σημασία του, αφορά στην επιλογή των προσώπων. Ο Χιμένεθ δεν είναι ο προπονητής που θα βάλει τον κάθε Τρίστασον να παίξει αν δεν τον πιστεύει, επειδή του τον φόρεσαν καπέλο δίχως να συμμερισθούν την άποψή του. Θα εκμεταλλευτεί την ποιότητα του Λιβάγια και του Τσόσιτς (που επίσης δεν ήταν δικές του επιλογές) αλλά δεν θα κάνει πίσω με έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος απέχει σημαντικά από τις τακτικές - τεχνικές απαιτήσεις του στη θέση που αγωνίζεται.

Τι είπε σήμερα ο Χιμένεθ; "Εγώ το έφερα το όχημα έως εδώ παρά τις τόσες μαζεμένες, αναπάντεχες και ιδιαίτερα τραυματικές για το παιχνίδι της ομάδας αντιξοότητες. Τώρα είναι η ώρα να μου βάλετε βενζίνη". Το είπε 1η Δεκέμβρη με δύο μήνες μπροστά για μεταγραφές, αλλά επί της ουσίας ένα καθοριστικό 30ημερο μέχρι την 1η του νέου έτους. Ορθά έπραξε, το δρόμο έδειξε και ουδεμία ευθύνη αν δεν γίνουν αυτά που περιμένει, θα φέρει...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χιμένεθ: "Αυτές τις μεταγραφές θέλω"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ