OPINIONS

Τώρα αρχίζει η σεζόν για την ΑΕΚ

Τώρα αρχίζει η σεζόν για την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την απαλλαγμένη από το άγχος του πρωταθλητισμού ΑΕΚ που ήταν ανέτοιμη και ελλειμματική σε ποιότητα για τέτοιο στόχο, αλλά και επαρκώς καταρτισμένη για να διεκδικήσει και κατακτήσει τους δύο επόμενους.

Κάπου εκεί στο 68’ του αγώνα με τον Παναιτωλικό με τη δυσφορία να εντείνεται παρακολουθώντας την ΑΕΚ να οπισθοχωρεί ατάκτως για να διαφυλάξει το υπέρ της 1-0, μία γνώριμη φιγούρα με εμφανή παραπανίσια κιλά, ετοιμαζόταν να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Η υποδοχή που επεφύλασσαν οι φίλοι της ομάδας στον Ραφίκ Τζεμπούρ κατά την επανεμφάνισή του στο ΟΑΚΑ ήταν μάλλον χλιαρή, ως και αδιάφορη. Κι όμως δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ακουστεί από ένα μεγάλο κομμάτι της εξέδρας το όνομά του!

Στα 25 (συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων) λεπτά που αγωνίστηκε ο αποκαλούμενος και ως Τρομοκράτης, συνέβαλε τα μέγιστα (με συμπαραστάτη τον επίσης δραστήριο Πλατέλλα) ώστε μία φοβική ομάδα η οποία όσο περνούσε ο χρόνος έμοιαζε να εκλιπαρεί για το αποτέλεσμα, να μεταλλαχθεί σε έναν επιθετικό χείμαρρο! Σερβίρισε ένα έτοιμο γκολ, έδωσε μία ασίστ που δεν μετουσιώθηκε σε τέρμα, κέρδισε πέναλτι, ατύχησε στο να χριστεί σκόρερ μετά από κεφαλιά-κανονιά που εξουδετέρωσε ο Κυριακίδης. Κοινώς, έκανε όλα όσα έπρεπε για να τονιστεί το μεγάλο σφάλμα της ΑΕΚ να μην αποκτήσει ακόμα έναν επιθετικό τέτοιου επιπέδου, όταν ο Τζεμπούρ τραυματίστηκε.

Ύστερα από τρεις γεμάτους μήνες αγωνιστικής δράσης, κάποια συμπεράσματα είναι εύκολο να εξαχθούν. Το βάρος του πρωταθλητισμού που η ίδια η διοίκηση φόρτωσε στις πλάτες της ομάδας και φούσκωσε στα μυαλά του κόσμου, η ΑΕΚ ήταν αδύνατον να το σηκώσει. Συνέβαλε σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα, αλλά είναι και φως φανάρι ότι ο σαφώς πιο ποιοτικός σε έμψυχο υλικό Ολυμπιακός, θα παίρνει και τα ματς που μοιάζουν να στραβώνουν, ο κόσμος να χαλάσει (στοπ στον Παπαδόπουλο με ανύπαρκτο οφσάιντ σε τετ-α-τετ και πέναλτι μαϊμού για το 1-0).

Στην αφετηρία μίας άλλη σεζόν…

Με δεδομένο ότι ο πρωταθλητής είναι ήδη γνωστός και με το ερώτημα « μπορεί ή δεν μπορεί η ΑΕΚ;» εκτός της συζήτησης πια, οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονται στην αφετηρία διεκδίκησης δύο άλλων στόχων οι οποίοι αυτή τη στιγμή φαντάζουν πολύ πιο εφικτοί, οροθετημένοι στα μέτρα τους. Δεν θα είναι ασφαλώς εύκολη υπόθεση η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, όμως στην παρούσα φάση και βάσει της εικόνας που παρουσιάζουν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, έχει να διαχειριστεί ένα βατό πρόγραμμα και όλα τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου στην έδρα της, χώρια που οι δύο προαναφερθέντες πρέπει να περάσουν και μια βόλτα από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Το Κύπελλο Ελλάδας είναι ασφαλώς μία ξεχωριστή ιστορία. Απαιτούνται εκτός των άλλων τύχη, καλές κληρώσεις, πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα είναι η ΑΕΚ και σε ποια κατάσταση ο εκάστοτε σημαντικός αντίπαλός της όταν θα κληθούν να παίξουν αντίπαλοι. Είναι παιχνίδια διαφορετικής προσέγγισης και ψυχολογίας, ματς στα οποία η επιθυμία και η θέληση νικούν πολλές φορές την ανωτερότητα του αντιπάλου σε θέμα ποιότητας.

Ασφαλώς απαιτείται και σημαντική ενίσχυση του ρόστερ. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να εμπιστευθεί απόλυτα τον Τζιμπούρ διότι ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χτυπήσει το βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν του ή αν προκύψει λόγος για να προκληθεί εκ μέρους του αναστάτωση στα αποδυτήρια. Η απόδοσή του, κατέδειξε το μέγεθος του λάθους της μη απόκτησης ακόμη ενός φορ τέτοιου επιπέδου, αν όχι καλύτερου. Κανονικά η Ένωση θα έπρεπε να κοιτάξει την αγορά για εξτρέμ και στόπερ επίσης, εννοείται σημαντικά καλύτερων από τους υπάρχοντες, διαφορετικά δεν υπάρχει και νόημα ενίσχυσης.

Το νικηφόρο σερί που ήδη τρέχει και το οποίο η ομάδα έχει τη δυνατότητα να διευρύνει σημαντικά μέσα στον Δεκέμβριο, δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μαξιλάρι ασφαλείας. Αντιθέτως θα γυρίσει μπούμερανγκ στην πρώτη αναποδιά που θα έρθει σε αγώνα υψηλών απαιτήσεων. Η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση για να αδράξει την ευκαιρία που έχει μπροστά της ως φαβορί στη μάχη της δεύτερης θέσης αλλά και για να αυξήσει τις ελπίδες να κατακτήσει τρόπαιο στη χρονιά της επιστροφής στο φυσικό χώρο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ